Brisingr

Brisingr
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46936/brisingr-46936.jpg 4 3664 3664

Uplynulo jen pár měsíců, co Eragon poprvé vyslovil slovo „brisingr", které ve starověkém jazyce znamená oheň. Od té doby se nenaučil pouze kouzlit pomocí slov – musel bojovat celým svým srdcem. Po kolosální bitvě proti vojákům Království na Hořících pláních Eragon se svou dračicí Safirou jen o vlásek unikli smrti. Tím to však pro mladého Jezdce a jeho draka nekončí, protože Eragon je vázán mnoha sliby, které možná nebude moci splnit. Především se jedná o Eragonovu přísahu bratranci Roranovi, že pomůže zachránit jeho milovanou Katrinu ze spárů krále Galbatorixe. Ovšem Eragon přislíbil svou věrnost i dalším. Vardenové zoufale potřebují jeho schopnosti a sílu – stejně jako elfové a trpaslíci. Když se rebelů zmocní neklid a nebezpečí hrozí ze všech stran, Eragon musí udělat rozhodnutí, která ho poženou přes celé království a ještě dál, rozhodnutí, která mohou vést k neuvěřitelné oběti. Eragon představuje největší naději, jak zbavit zemi krutovlády. Dokáže tento kdysi prostý farmářský chlapec sjednotit vojska vzbouřenců a porazit zlovolného krále?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)

Brisingr, 2008

pavla9879
22.05.2016 5 z 5

Ano, ano, ano, ano... já to věděla :D
Naprosto skvěle napsané, napínavé, konec vážně smutný, prakticky lusknutím prstů... :(
Moc se těším a zároveň netěším na poslední díl.

petrusio
16.05.2016 5 z 5

Nádherná fantasy série, čte se jedním dechem. Byla jsem naprosto uchvácená, nedalo se přestat, s knížkou všude, i tam, kam chodí i králové sami!!! :-) :-) :-)

Jessybelle
02.04.2016 4 z 5

pěkná kniha, četla se jedním dechem, už se těším na poslední díl.

Lalina3
25.03.2016 5 z 5

Celá série byla naprosto luxusní. Obdivuju, že něco takové autor dokázal napsat...
Moc doporučuji. Tento příběh ve vás zůstane navždy :-)

jesterka.as
12.03.2016 4 z 5

Knihu jsem začala číst před několika lety po té co jsem přečetla 1. a 2. díl, ale nějak mi to nešlo, takže jsem ji odložila - původně to mělo být na kratší dobu, ale zadařilo se k ní vrátit až teď. Po těch letech jsem se do ní zvládla začíst a opět mě vtáhla a chytila. U některých pasáží jsem si taky "okusovala nehty" a netrpělivě čekala co bude dál, u některých nadávala proč je to tak a tak, o všechny se bojím a doufám, že se jim nic nestane a když, tak to špatně nesu... ale jinak jsem vážně spokojená. Nevím jestli zvládnu 4. díl dát hned po tomto, ale určitě se dočká, jsem moc zvědavá, jak to celé dopadne i když se zároveň děsím, čeho se ještě dočkáme. Každopádně za mě rozhodně zatím spokojenost a smekám před umem autora :)

Jůšo
02.03.2016 5 z 5

Opět vynikající a na konci jsme až musela brečet. :'(

Šílený.Knihomol
19.01.2016

Úžasné

Lucik38
14.01.2016 5 z 5

Moc mě nebavily bitvy,přišli mi dlouhé a nudné.Pořád mě překvapuje bylinářka Angela,skvělá postava,ale nejvíc se mi líbili
draci,Brom,Arya a Eragon :DVelmi zajímavá výroba Eragonova meče.jako pokračování dost dobré

Jacob123
11.01.2016 2 z 5

První a druhý díl awesome. Z tohohle dílu sem přečetl asi 30% a přestalo mě to bavit, celé se to hrozně vleče a polovina pasáží je úplně zbytečná, mno třeba se ještě někdy odhodlám to dočíst do konce, ale v blízkém budoucnu to asi nebude.

koczanska
18.12.2015 3 z 5

Mám trochu strach se pustit do posledního dílu. Už tenhle mi trval přečíst dost dlouho, a to hlavně z toho důvodu, že některé pasáže byly dost nudné. Je dost těžké se oprostit od kritik, které kolem slyším. :)

Ellissabeth
12.12.2015 3 z 5

Zbytečně zdlouhavé, bitvy nudné. Draci, elfové a trpaslíci super.

Roselunda 1928
08.12.2015 3 z 5

Tenhle díl mi přišel strašně natahovaný a nudný. Ty neustálé bitvy mě už nudí. Je mi fakt líto, že jedna z nejzajímavějších částí byla ta, kde se vyráběl Eragonův nový meč... a to zjištění o Eragonově skutečném otci bylo opravdu vrcholně trapné.

Misan1993
27.11.2015 5 z 5

Knihu za knihou se Paoliny zlepšuje, děj nabírá na obrátkách a mě nezbývá nic jiného než se vrhnout na čtvrtý díl! :)

HighReaderOfOz
31.10.2015

Mýlila jsem se. Ach jak jsem byla zaslepená. Že mě kniha nevtáhla do sebe? Nesmysl. Jsem u kapitoly Noční šepot. Musela jsem si dát přestávku. Až tak mě vyždímala tato kniha. Je to jako bych s Eragonem a Safirou bojovala proti Trnovi a jeho Jezdci. Byla jsem na svatbě a obcházela později večer raněné. Asi jsem nechala své srdce v Alagaësii, jinak to nejde popsat. Moje pocity jsou smíšené, a sice opravdu silné a hluboké. Velmi se bojím co přinese budoucnost. Na všech mi velmi záleží. Na některých samozřejmě víc. Ale budoucnost mě opravdu děsí. Přesto se jí nemohu dočkat. Hotovo. Konec přišel rychle a nečekaně. Pohodlně usazená prožívám příběh, když náhle na dalším řádku: "Konec třetího dílu...", bylo to jako rána kladivem. Nemohu se dočkat pokračování a přesto nechci vědět jak tohle skončí. Má naděje na jisté konce se zvětšila. Mírně si dovoluji odhadovat, jaký bude konec. V Brisingrovi se napětí stupňuje. Pocity se prohlubují a slova a řádky mi berou dech čím dál častěji. Smrt která nás ke konci potkala mě velmi zasáhla. Ale nemůžu říct, že jsem to netušila. Předpokládali to přece všichni. A přece.

Byxy123
18.10.2015 4 z 5

Já.. prostě.. nevím jak bych slovy popsala, to co jsem přečetla. Musela bych se nejspíš uchýlit k prozrazování děje a to se mi moc nechce. Takže kolem a kolem, občas byl děj trochu protáhlý, ale jinak jsem knihu přečetla jedním dechem . :) Takže zasloužené 4 hvězdy. :)

Ashurnibibi
31.08.2015 ztráta času

Tohle jsem si koupil jen z kultu, neboť jsem očekával stále klesající kvalitu jeho děl. Ale to, co jsem doma otevřel, bylo prakticky neuvěřitelné. Paolini nestárne, ale mládne a je to vidět. Vydržel jsem to do půlky knihy. Pak jsem ji šel vrátit a litoval tak nerozvážně zabitého času.

Peti
11.08.2015

Třetí díl této trilogie mi přišel trochu rozvláčný (zbytečně natažený). Ale ten meč bych chtěla vidět!

carodejka_s.r.o
13.07.2015 5 z 5

Nejlepší díl tetralogie. Postupně přichází akce, Eragon dorůstá do skutečného hrdiny, otvírá se celá řada otázek, po jejichž zodpovězení čtenář doslova prahne.

Kreyks
08.06.2015 5 z 5

Je vidět, že Paolini se při psaní knih vyvíjel a tak knihy jsou lepší a lepší.. (Pokud to snad jde.) Nejvíc se mi líbilo vyrábění Brisingru.. Fakt jsem tomu věřila doteď přemýšlím, že bych si nějaký vyrobila.. (ehh, i když to asi neuskutečním) A podívat se na svět skrz Safiřiny oči? Super nápad! Fakt jsem se bavila u jejího pojmenování věcí.. Naprosto dokonalá kniha..
Un du evarínya ono varda.

Jekysek
28.05.2015 5 z 5

Ještě lepší než předchozí díly!
Podívat se na svět Safiřinýma očima? Skvělý nápad. Sice byly některé pasáže trochu zdlouhavé (trpasličí porady, kování...) a ve jménech trpaslíků mám doteď zmatek, ale jinak super.
Ukazuje se nový rozměr Paoliniho světa; obrovské politické zmatky, Eragonův pravý otec, tajemství draků...
Určitě doporučuji =)