Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover
NEPTEJ SE NA MINULOST A NEPOČÍTEJ S BUDOUCNOSTÍ... DVĚ JASNĚ DANÁ PRAVIDLA. JAK DLOUHO ALE MŮŽOU FUNGOVAT V LÁSCE? Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , TémbrOriginální název:
Ugly Love, 2014
Interpreti: Zuzana Ščerbová , Petra Bučková , Viktor Dvořák
Rychlovka, oddychovka, slaďárna, ale ten konec..? Paráda. Bomba. Pár kapesníčků u toho padlo :)
Kniha se sice četla pěkně, ale byla divná. Milesovi kapitoly jsou i divně napsané. Miles mě někdy fakt štval a šlo mu jen o to jedno. Tate mi přišla hrozně najivní, ale jsem ráda, že se jí to nakonec podařilo. Je to moje 3. kniha od téhle autorky, a ty 2 předchozí byly daleko lepší....
Mám z knih od Hooverové vždycky pocit, že mi při čtení teče med z uší, jak moc je to sladké. A přesto se k ní vždycky vrátím. Líbí se mi dobře promyšlené osudy, líbí se mi, že se postavy vyrovnávají s těmi nejtěžšími ránami osudu, které jsou na reálném základu, prostě se stávají.
Taky mě docela štve, že hlavní hrdinka je vždycky, řekněme tuctová (pečovatelka, květinářka, žena v domácnosti), za to muž je pilot, milionář, podnikatel, co bydlí v prvotřídní rezidenci - to mi vždycky trochu kazí chuť a doufám, že se ještě pročtu k její knize, kde bude středem vesmíru žena a ne muž.
Přes tyhle dvě negativa se knihám nedá ubrat na čtivosti. Čtou se v podstatě samy, s lehkostí, vtáhnou vás, nepustí. Pobrečíte si, zasmějete se. Prostě ideální romány a nenáročná četba na léto.
Tohle bylo zatracene dobre. Asi za polovinou knihy jsem si rikala ze je to dojemne a cekala jsem az se odhali, co se v minulosti stalo. Kdyz jsem si to precetla mela jsem slzy v ocich snad az do konce knihy. Ano kniha je dojemna, smutna, ale taky ukrutne romanticka a autorka umi vyborne pracovat s emocemi. Rozhodne s mými teda jo. Mozna je to prvni kniha, co jsem od autorky cetla, ale rozhodne neni posledni.
Puvodne jsem si myslela, ze dam o hvezdicku mene, ale konec me presvedcil. Sice mi hlavni hrdinove prirostli k srdci az na poslednich strankach, protoze do te doby byl jejich vztah nevim jak to rict jinak “plochy” nebo nemastny neslany..a uz jsem si myslela, ze po docteni dvojici jen tak vypustim z hlavy..coz ted uz nejde :) Clovek v pulce tak nejak tusi co se stalo, ale i pres to jsem slzy neudrzela, zvlast kdyz mate taky miminko.. Moje prvni setkani s Hooverovou dopadlo na jednicku :) jdu na dalsi dil! :)
Říkala jsem si, že mě další kniha od Hooverové nezklame a taky, že ne. Opět neskutečně čtivé, krásný příběh. Byla jsem dojatá, chvílemi šokovaná a taky jsem trošku záviděla.. tu krásnou lásku mezi nimi.
Jak už jsem od autorky zvyklá, knížka měla opravdu silný příběh, který mě emočně úplně vyždímal. Já na heavy contemporary obecně moc nejsem, ale na colleen hoover nedám dopustit. Vždy mě fascinuje sledovat vývoj hlavních postav, který tady dosahuje velmi velkých rozměrů. Jednu hvězdičku strhávám za pasáže z minulosti Milesa, protože ty mně osobně úplně stylově nesedly.
Od autorky moje první kniha... ale wow emoce jak na horský dráze. S minulostí dost napínala, tipovala jsem minimálně 2 jiné verze, ale bylo to fajn. Jen mi k tak citlivému Milsovi neseděl ten drsnější sex ...... a na konci moc slaďák.
Opet sem se na konci usmivala jako idiot a do toho se mi koukely slzy velky jak hrachy... a to nejsem zadna cita :-D
Knihu jsem dočetla, ale bylo to spíše utrpení a chtěla jsem si ji dát do čtenářské výzvy.
Kniha, která nemá žádný děj a konec už jsem přeskakovala ( u jiných knížek jsem to zatím neudělala).....
Moje první kniha od Collen Hooverové a hvězdičky určitě dávám za čtivost i když popis erotických scén, kterého je tu většina, mě už nebavil. Zajímavější byla minulost Milese. Vidím v komentářích, že má kniha obrovský úspěch, ale je to román pro jinou krevní skupinu, další číst nebudu.
Smutné ale krásné. Emoce najdeme na každé jedné straně. Autorka ukázala, že i přes obrovskou tragedii, lze znovu milovat.
Že Colleen prostě umí, to už jsem věděla...umí rozesmát, umí rozplakat, umí dojmout, umí donutit mě souznít s hlavními postavami, umí ve mně vyvolat zlost nad tím, co to sakra dělají, umí mě donutit pochopit je, i když s nimi nesouhlasím, umí mě přimět věřit, že to nakonec všechno zvládnout a tím mi dát naději, že všechno v životě se dá zvládnout, přežít a zvítězit...najít lásku, najít víru, najít zase naději...
Chvilku si oddychnu a zase si něco od ní dám...protože se nebojí vážných témat, protože skvěle píše, vtáhne do děje a nepustí...protože prostě UMÍ...
*čtenářská výzva 2021: Kniha, která má v názvu část lidského těla
Asi jsem knížku špatně načasovala. Měla jsem raději sáhnout po drsný detektivce. Nějak mě "ženský" knihy zmáhají.
Určitě pěkně napsaná, to se nedá upřít. Paní spisovatelku mám ráda, její styl psaní. Proto taky 4 hvězdičky. Tam není co dodat.
Trochu mi nešlo do hlavy, proč se měli chovat jako bratr a sestra, když jimi pokrevně nebyli. Je to i u nás v Čechách? A o 6 let později proč tajili vztah, jako by jim bylo 14 let? A taky mi přišlo divný, proč se za celou dobu nesvěřil svému nejlepšímu kamarádovi. Když se tak trápil. A chtěla bych chlapa, který se 6 let dostává z životní tragédie? Samozřejmě těžké tragédie, to neupírám. Ale i ženská by se s tím měla vyrovnat rychleji, natož chlap. Nic, jdu na ten krvák..
Musím říct wauuuu. Tak tato knížka mě dostala. Byla to moje první knížka od této autorky, ale určitě ne poslední. Vyvolala ve mě spoustu emocí, od smíchu a radosti, přes strach, bolest i pláč.
Autorka se čte velmi dobře, na kapitolách s názvem Miles se mi líbilo, že byly věcné a krátké. Lidé mají různé traumata a různě na ně také reagují. Těžko říct, zda by se hlavní hrdina takto tvrdošíjně bránil i v reálném životě, když bylo z jeho chování jasné, jak to cítí..
Jedním slovem WOW!! POSLEDNICH20 stránek jsem jen brečela. Úžasný, úžasný úžasný. Nemám slov. A skalním autorce pochvalu za napětí, až do samotného konce.
Knizka byla naprosto skvela, nezna, sladce romanticka, oddechova. Libila se mi, ac jsem do nedavna tenhle zanr nevyhledavala, bavila me. Styl psani je jedinecny, svizny.
Bavil me prechod mezi Milesovou minulosti a pritomnosti Tate. Opravdu si Miles myslel, ze ji nemiluje? Ac byl zaver jednoznacny, do jiste doby jsem mu jeho presvedceni verila. Prece jen jeho minulost nebyla prochazka ruzovym sadem a ani se mu nedivim, ze si lasku uz nechtel pripoustet. Ublizil by tak sam sobe, podruhe. Pocit, kdy vase pulka najednou, z niceho nic zmizi, je bolestiva.
Avsak vsechno ma nakonec svuj happyend a ac se nezda, vzdycky tam nekde je.
Obe hlavni postavy mi byly prijemne. Fandila jsem jim od zacatku az do konce.
Knihu rozhodne doporucuji, hlavne jako oddychove cteni, kdy se stranky v podstate otaci samy, a taky k ujisteni, ze chlapi gentlemani (ti, kteri nosi zenu na rukou a berou ji jako rovnocennou, chovaji k ni uctu) jeste existuji.
U vety "Chci tebe ve svy budoucnosti. Navzdycky." byla slza malem na krajicku..
sex láska smrt americká literatura romantika milostné vztahy prostředí školy, studentské prostředí milostná korespondence pro dospívající mládež (young adult) vyrovnání se s minulostí pilotiAutorovy další knížky
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Jako WAU, tahle knížka se povedla. Líbila se mi moc...S napětím jsem očekávala, co že se to vlastně tenkrát stalo.