Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover
NEPTEJ SE NA MINULOST A NEPOČÍTEJ S BUDOUCNOSTÍ... DVĚ JASNĚ DANÁ PRAVIDLA. JAK DLOUHO ALE MŮŽOU FUNGOVAT V LÁSCE? Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , TémbrOriginální název:
Ugly Love, 2014
Interpreti: Zuzana Ščerbová , Petra Bučková , Viktor Dvořák
hodně o sexu, jednoduchý a předvídatelný příběh, myslím, že se k této knížce už nevrátím
Nádherná kniha. Příběh mě zasáhl. Emočně náročnější, ale krásný. Již čtvrtá kniha této spisovatelky co jsem četla a všechny byly skvělé! Spisovatelka se stala moji oblíbenou!
Má první zkušenost s Colleen Hoover, koupila jsem si dvě poslední její knihy, ale chtěla jsem začít s nějakými staršími knihami, abych mohla sledovat, jak se její tvorba vyvíjela. A nejprve jsem sáhla po Odvrácené tváři lásky. Od začátku byla kniha relativně milá, příjemná, četla se průměrně (ani hltavě, ani nenudila), ale celkem rychle se děj rozjel, že čtenář najednou nestíhá pozorovat, co se to vlastně děje. Prolínání vyprávění Tate v současnosti a Milese v minulosti postupně odkrývá, co je příčinou hlavní zápletky. To mělo rozhodně smysl a líbilo se mi to. Milostné scény se četly hezky, nebylo to nic obscénního ani vulgárního, naopak většina z nich je opravdu romanticky vyprávěná. A že jich tam nebylo málo. Každopádně jsem si knihu i rozuzlení užila, byla to pěkná zkušenost, i když na zadek jsem si z toho nesedla. Nebudu popírat, že slza neukápla a že příběh má nějakou sílu i hloubku. Už se těším na další autorčiny knihy a doufám, že budou minimálně stejně hezké.
Autorku jsem si dost oblíbila, díky tématům, o kterých píše. V předešlých knihách, které jsem od ní četla, nasadila laťku opravdu hodně vysoko. Tímto nechci říct, že by pro mě kniha byla zklamáním, to vůbec. Jen jsem chtěla vyjádřit, že se jejím jiným knihám nemůže vůbec rovnat.
Děj byl relatvně předvídatelný, ale časové prolínání z Milesovy minulosti mě popohánělo číst dál. Stala se z toho taková příjemná oddechovka.
Druhá kniha v pořadí od Colleen co jsem četla a musím říct že mě opět nezklamala. Knihu jsem přečetla během dne a musím říct že opět nádherný příběh. Krásně se čte.. Nemám jedinou výtku. Vřele doporučuji a určitě si koupím další díla od této autorky
Knížka Odvrácená tvář lásky sice není žádná autorčina novinka, ale jelikož nedávno vyšla znovu v hardbacku, řekla jsem si, že se do ní pustím. Od autorky jsem přečetla dvě knížky a obě mě dostaly, tahle není výjimkou. Sledujeme silný příběh Tate a Milese. Kapitoly se střídají, jednu vypráví Tate ze současnosti, další Miles z jeho minulosti, což mě bavilo.
Knížka byla hrozně čtivá a vtáhla mě do děje okamžitě, stejně jako u předchozích knih. Nechci vám nic spoilerovat a i když jsem během čtení vytušila, co se pravděpodobně Milesovi stalo, knížka mě dost zasáhla. Další knížka od Colleen, kterou můžu moc doporučit!
V pořadí má druhá knížka s pilotem v hlavní roli, a zase paráda! Jen trochu smutná část jeho minulosti, ale to k životu bohužel patří. Četla jsem jako první knihu od Colleen a rozhodně ne poslední!
Tak tohle bylo opět emoční. Krásný příběh, kniha opět velice čtivá. Nevěřila jsem že mě na konci tak dostane. Je to moje pátá přečtená kniha od Colleen a hodlám v tom pokračovat. Všem ji opět mohu jen a jen doporučit. Žádná mě od ní nikdy nezklamala.
Tohle bylo tak skvělý, od začátku sice víte jak to dopadne s hlavními hrdiny. Ale je to velmi ctive napsane a prostě vas to nuti cist dal a dal ikdyz konec vite tak vas to donuti to stejne precit a nakonec kdyz doctete az do posledni strany mate usmev na tváři a jste radi jak to dopadlo.
Další kniha od Colleen, která si mě svým psaním a příběhy získala. Tím se nebudu tajit. Když jsem se pouštěla o této, po všech ohlasech jsme měla tak nějak zafixováno, že Námi to končí je prostě nejlepší co napsala a tak už bych neměla očekávat stejnou laťku. Přece nemůže být třetí knihy, co od ní čtu, pořád tak moc dobrá jako ty předchozí. Ale byla! Tenhle příběh je zase ze začátku takový svým způsobem nevinná romantika. Hlavní hrdince je stejně let jako mě, takže i tím mi byla blízko. Do poloviny knihy jsem si pořád říkala: ''Jo, Námi to končí byla lepší.'' Jenomže pak přišla druhá poloviny knihy a emoce lítaly sem tam. Popisy některých situací a pocitů mi byly tak blízké a tak moc jsem se do nich dokázala díky tomu vcítit, že na konci jsme se málem rozbrečela. Slzy jsem měla opravdu na krajíčku a to se mi u knihy stalo prvně! Jsem člověk, co u knih prostě nebrečí. Ale tahle kniha mě zasáhla takovým stylem, že jsem opravdu měla co dělat. Opět úžasné! Nemám slov. Colleen se tímto stává mojí velmi oblíbenou autorkou a myslím, že k těm jejím čtyřem knihám, co mám doma, brzo přibydou další.
Autorka si mě získala knihou Námi to končí. Ani tato kniha mě nezklamala , byla neskutečně čtivá-autorka doopravdy umí čtenáře vtáhnout do děje . Opět se zde vyskytuje velice důležité téma a tím je minulost a budoucnost . Moc se mi líbilo ,že se příběh prolíná s přítomností jedné postavy s minulostí druhé z postav , zatím v žádné z knih jsem se s tímto systémem nesetkala ale doopravdy jsem si ho oblíbila,příběh byl o to zajímavější . Jediné co bych knize vytkla bylo na můj vkus až moc milostných scén,které mi tam někdy už vadily .
Co se jazyku týče,tak ten autorka nepoužívá nějaký speciální ,ale i přesto mi vyhovuje a kniha se čte jedna báseň.
Co se postav týče,tak jsem si oblíbila oba hlavní hrdiny a postupem příběhu jsme se do nich dokázala vcítit a někdy mi jich bylo i líto. A zakončení bylo nádherné! Obdivuji autorku,že dokázala skvělým způsobem zkombinovat radost ,smutek , beznaděj a mnoho dalších pocitů do 1 díla .
Neskutečně čtivá záležitost ,kterou Vám všem doporučuji a těším se na další knihu od autorky.
Od autorky jsem před pár dny četla knihu Námi to končí, ale Odvrácená tvář lásky mě emocemi zasáhla mnohem více. Poslední strany jsem už probrečela. Colleen Hoover je má nová oblíbená spisovatelka, takže se nemůžu dočkat dalších jejich knih. Jsou návykové, když se začtu, nemohu přestat.
Bavila mě číst jak linka přítomnosti z pohledu Tate, tak minulost Milese. To poodhalování bylo napínavé, i když už jsem pak začala ke konci tušit, co se asi Milesovi stalo. Konec byl krásný...
S Colleen je to sázka na jistotu. Čtení jejích knih ve mně vzbuzuje tolik emocí. Nejinak tomu bylo u Odvrácené tváře láska. I slza ukápla.
Ehm ... asi jsem si to nakonec nemela pujcovat, kdyz to v knihovne bylo mezi knihami pro mladez, neb jsem uz trochu starsi. Prislo mi to jako lepsi cervena knihovna s promyslenejsi zapletkou. Nerealny pribeh, ktery se ale rychle a dobre cetl, akorat mi bylo docela smutno, ze takovou dokonalou a nesobeckou lasku asi v realu malokdo poznal. Jen aby po precteni mladez nemela od zivota a lasky moc velka ocekavani ????
Zajímavý námět, příliš mnoho sexu, až mě to otravovalo. Přitom nejsem žádná puritánka. Na druhou stranu autorka intimní styk popisuje živočišně, ale bez vulgarit. Celá kniha je napínavě propojená vzpomínkami na minulost hlavního hrdiny - pilota, který tímto objasňuje, proč je nemožné milovat Tate.
Nechápu, jak je to možné, ale Colleen to zase dokázala. Úplně mě svoji knihou opět odrovnala. Moc se mi líbilo postupné odhalování Milesovi minulosti a až do poslední chvíli jsem byla napjatá, co se mu vlastně stalo.
Tate jsem si zamilovala už od začátku a úplně jsem to prožívala s ní. Střídavě jsem Milese milovala, nesnášela a občas taky nechápala.
Na konci se vše krásné vyřešilo a to, jak to Colleen Milesovi vymyslela mě fakt dojalo.
Strašně mi sedí styl jakým Colleen píše. Miluju to a hltám každé slovo od začátku až do konce.
Pěkná kniha, pěkný příběh....pořád jsem čekala na nějaké wauuuuu, to se sice nekonalo, ale kniha se mi i tak líbila. Odpočinkové čtení :-)
Od Colleen Hoover jsem zatím nečetla žádnou knihu, tuto jsem si vybrala jako první, protože mě zaujala jak anotace, tak obálka. Rozhodla jsem se to zkusit a knížka byla opravdu skvělá. Jako oddechovku bych ji ale určitě nenazvala, protože obsahovala nějaké to drama a byla i smutná, ale zároveň originální.
Ze začátku jsem nechápala, co a kdo z Milese udělal to, jak se choval a nechtěl si připustit, že dokáže znovu milovat. Tate byla podle mě až moc statečná, hlavně to, co udělala pro Milese. Klasika – on chtěl pouze nezávazný sex, Tate chtěla víc. Ale to není to, co mě na té knížce zaujalo nejvíc.
Nejvíc mě zaujal celkově příběh. Colleen to napsala perfektně, i když se mi moc nezamlouvalo, jak sepsala Milese minulost. Nevím, tím jsem se prostě musela probírat, ale jinak mě kniha ohromně bavila. Jak se choval Corbin jako opravdový bratr a Ian jako skvělý kamarád, který alespoň trochu Milesovi promluvil do duše. Stejně tak Kapitán, skvělý starší chlapík, který pomohl i tak trochu Tate.
sex láska smrt americká literatura romantika milostné vztahy prostředí školy, studentské prostředí milostná korespondence pro dospívající mládež (young adult) vyrovnání se s minulostí pilotiAutorovy další knížky
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Knihy CoHo jsou taková sázka na jistotu, když chcete dobrej romantickej doják, a ani Odvrácená tvář lásky není výjimka. Jedná se už o mou šestou knihu od této autorky, přesto stále nejsem dostatečně otrkaná, takže i v tomto případě jsem se neubránila slzám, nicméně to nebylo zas tak emočně vyčerpávající jako jiné Coleeniny knihy.
Ve vyprávění se Tate s Milesem střídají - Tate vypráví o současnosti, Miles mluví o svém dospívání před 6 lety a postupně odkrývá děsivé tajemství, kvůli kterému se tak uzavřel do sebe (nedivím se, pravděpodobně by to udělal každý).
Kniha má poměrně rychlý rozjezd, nicméně pak to šlo trošku z kopce. Příběh mi připadal zbytečně natahovaný, když to srovnám se závěrem, který pak přišel až moc náhle. Každopádně, jedná se o Colleen, chápem se, takže nudit se u knihy rozhodně nebudete. Je to čtivé, roztomilé, sexy, dojemné, smutné a sladké.. zkrátka typická CoHo :)