Odvrátená tvár lásky
Colleen Hoover
Tate Collinsová sa nezaľúbi na prvý pohľad, keď sa stretne s tajomným a príťažlivým pilotom Milesom Archerom. Nezájdu ani tak ďaleko, aby sa z nich stali dobrí priatelia. Jediné, čo majú Tate a Miles spoločné, je vzájomná fyzická príťažlivosť, ktorú nedokážu potlačiť. Keď ich vášne prepuknú naplno, uzavrú akúsi dohodu. Miles nehľadá lásku, pretože má za sebou nešťastnú skúsenosť z minulosti, a Tate na ňu pre školu a prácu nemá čas – takže im zostáva len spoločný sex. Zdá sa, že to bude fungovať, ak Tate dodrží dve Milesove pravidlá: nikdy sa ho nebude pýtať na minulosť a nikdy od neho nebude čakať spoločnú budúcnosť. Lenže Tate čoskoro pochopí, že so záhadným, uzavretým a smutným Milesom chce prežiť oveľa viac. Napokon zaváha aj Miles, keď pochopí, že láska je silnejšia ako všetky pravidlá, sľuby a odhodlania, hoci vie mať aj svoju odvrátenú tvár.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
Ugly Love, 2014
Pěkné, kraťoučké počtení na jeden až dva večery. Čekala jsem nějaký podobný konec, nakonec jsem byla i trochu dojatá. Děsivá minulost. Nakonec ale sladký happyend. Styl psaní Hooverové čtivý jako blázen.
Ne, že bych si z téhle knihy sedla na zadek, ale Colleen umí psát stylem , který mě nutil číst dál a dál. Raději jsem od knihy moc neočekávala, ta první mě trochu zklamala, ale nakonec nebyla vůbec špatná, takže dávám4*.
Nečekám mnoho, jen chci číst a příliš při tom nepřemýšlet. A toho se mi dostalo. Neřeším to, že toho tajemna kolem Milese bylo moc a Tate poztrácela cestou trochu vlastní hrdosti a i občasné nelogičnosti, které se v knize objevují. Hezký příběh s hezkým koncem.....Prostě klasická romanťárna okořeněná trochou tajemna. Na více si to snad ani nehraje a ze života to taky moc není.
Hm, přečetla jsem jako většinu knih jedním dechem, protože když se do čtení dám, obvykle to nevzdávám. Nicméně i když bych raději ohodnotila na 3,5 hvězdy, dávám 3, protože 4 dávám mnohem lepším knihám. Tedy pěkných 60%. Ano, byla jsem napjatá, co se to Milesovi vlastně stalo, že se s tím celých 6 let není ochoten ani jen v náznacích pokusit vyrovnat. A ano, těžko mohu soudit jeho sebemrskačské chování, protože bez takové osobní zkušenosti nikdo nemůže říct, jak by se sám zachoval. Zda jeho reakce byly adekvátní či nikoliv. Co se týče Tate, já nevím. Bylo zajímavé sledovat její myšlenky, ale panečku ona se chovala od začátku jako zamilovaná, i když se předem jasně domluvili na pravidlech, která sama odsouhlasila. Už do celého jejich vztahu/nevztahu šla s tím, že se do Milese zamiluje a doufala, že on jí bude lásku opětovat. Chápu, že některé náznaky si mohla vyhodnocovat „vztahově“, ale sakra, vždyť šlo obvykle jen o její domněnky….. jak se na ní dívá nebo naopak nedívá apod. Nevadí mi, že jsem tu knihu četla, neberu to jako ztraceny čas, ale pochybuji, že si ji budu chtít přečíst znovu.
Tahle kniha mi dala celkem zabrat (aspoň tedy ze začátku). Četla se sice rychle, co mi ale dělalo problém byl styl psaní... Strašně mě to rušilo od čtení. Ale pak tak před polovinou knihy jsem si na to jakž takž konečně zvykla a už to bylo lepší. A další věc, která mě děsně rozčilovala, byly ty kapitoly z pohledu Milese, minimálně ze začátku. Kde se v podstatě opakovali v každé větě stejná slova. Jinak to ale byl fajn příběh, za který jsem nakonec ráda, že jsem si přečetla. Někdy si určitě přečtu i další knihy od Colleen Hoover.
Tak tohle pro me bylo hodne velky zklamani :X Knihu jsem si setrila uz od minuleho roku a fakt se tesila, az si ji prectu, protoze jsem cekala velkou bombu. Ale to co jsem obdrzela?
Totalni zklamani, priserny styl psani, dej vlastne o ho***… Cely pribeh se odehraval v jednom baraku, bud spolu spali nebo byli urazeni. Milesovo kapitoly me totalne drtily, hlavne neustale opakovani stejnych informaci dokola - Zamilujes se do me, Rachel. Zamiluju se do tebe, Rachel. Milujes me, Rachel. Uplne na ranu proste.
A nelibilo se mi ani odsazeni odstavcu, Tateiny kapitoly byly normalni, Milesovo doprostred a posledni kapitola byla tak nejak namichana.
Ze začátku jsem se nemohla do knihy začíst. Ale i když na mě měla kniha pomalý rozjezd, tak nakonec jsem se nemohla odtrhnout a každé vyrušení od dočtení knihy mi vadilo.
Je to příjemná oddechovka s koncem, který by chtěl zažít asi každý.
Knihu jsem si vybrala jen kvůli výzvě,ale vůbec toho nelituji.Nádherný příběh,budu si ho pamatovat asi hodně dlouho.
Ach, tak tohle bylo něho. Colleen Hoover jsem se dlouho vyhýbala, ačkoliv jsem na její knížky slyšela jen samou chválu.
Možná za to mohlo momentální rozpoložení (díky Kulti), že jsem měla chuť na nějakou romantickou knihu, až jsem právě znovuobjevila Colleen Hoover. Jako první knížku od této autorky jsem si zvolila Odvrácená tvář lásky a měla jsem šťastnou ruku, protože tohle se četlo úplně samo. Bylo to skvělé. Opět jsem narazila na knihu, která v sobě snoubí tolik emocí - radost, láska, smutek i vztek. Zároveň mám ráda, když se na příběh nahlíží z obou stran protagonistů a tady to bylo zajímavě pojato. Jeden pohled byl vyprávěn v přítomnosti a ten druhý v minulosti, až se tyto dvě linky postupem příběhu střetly a spojily v jednu a vše do sebe zapadlo tak jak mělo.
Za mě osobně doporučuji všemi deseti. A nechápu, proč jsem tak dlouho váhala u této autorky. Rozhodně se pustím do dalších jejich knížek.
Když čtěte třetí knihu od Colleen hned za sebou, dojde vám, že v podstatě píše jednu a tu samou knihu pořád dokola a jen pozměňuje témata. Některé scény se opakují, některé situace a vlastně i chování hlavních postav.
Její knihy čtu z jediného důvodu, ta témata, která mění jsou pro mě zajímavá.
Za mě rozhodně lepší než Verity, ale stále mám pocit, že Colleen Hoover dělá z žen totální slepice, které si prostě nemůžou pomoct. Souhlasím s tvrzením, že pasáže Milese jsou autentičtější, rozumnější a prostě celkově tak nějak prostě lepší. Ale těch je relativně málo. Takže suma sumárum, tuto autorku vyhledávat asi nebudu, na odložení ta kniha taky není, to zase ne, ale... Prostě ale. Do Čtenářské výzvy dobrý.
Odvrácená tvář lásky byla mou úplně první knihou od Colleen a musím říct, že jsem zvolila dobře. Protože po této knize mám chuť přečíst všechno, co kdy tato autorka napsala. V originále se kniha jmenuje Ugly Love a řekla bych, že tento název je opravdu přesný.
Od první stránky jsem si tento román zamilovala. Styl jakým je napsaný, vás nutí číst a číst, dokud nebudete na konci. Trvalo mi 3 dny - spala jsem, jedla, koukala na tiktok.. takže to tolik ani nebylo a kniha byla pryč. Musím říct, že by mi vůbec nevadilo kdyby byla delší. Příběh byl napínavý, prožívala jsem s postavami úplně všechny strasti i radosti.
A jako každý vztah mezi dvěma lidmi, ani tady to nebylo jednoduché. No a přesně to, bylo tak čtivé na této knize. To poznání a uvědomění, že nejen vám se slalo, že jste se octli v situaci, ze které neznáte cestu ven.
Kniha pro milovníky romantiky jako dělaná.
Myslím si, že Colleen u mě pomalu odzvonilo, protože se setkávám s jedním zklamáním za druhým.
A tahle kniha je hodně opěvovaná, jako nejlepší od autorky. No pokud rádi čtete o sexu, tak asi jo no.
Příběh byl sice čtivý, ale i tak mě to postupně přestalo bavit. Drželo mě u toho to, že jsem byla zvědavá na kapitoly z Milesovy minulosti. Ty jsem totiž žrala, a chtěla vědět, co se stalo. Jenže byly kraťounký!
Zbytek byl prostě jenom sex, sex a zase sex. Když o tom čtete tři čtvrtě knihy dokola, tak je to fakt nuda. Navíc bylo šílený, jak tím řešili všechno. Tate je naštvaná, tak na to skočíme. Ublížil jsem Tate? No tak na to skočíme...:D Na tohle u této autorky jako nejsem zvyklá.
Konec mě sice bavil, ale nezachrání to celou knihu.
Toto bylo mé třetí setkání s Colleen. Získala si mě knihou To nejlepší v nás, poté knihou Námi to končí, po které jsem věděla, že její knihy budou sázka na jistotu. Prozatím byly všechny tři skvěle čtivé. A plné emocí.
Odvrácená tvář lásky je neuvěřitelná nálož emocí. Krásných, dokonalých, ale zároveň i smutných a bolestných. Při druhé polovině knihy jsem se nedokázala odtrhnout. Potřebovala jsem nutně vědět, co se stalo, co se stane, jak to skončí. Příběh Milese a Tate mi rozbil srdce na kusy. Ale po dočtení jsem se i přesto cítila nádherně.
Posuďte sami, pokud Vás kniha doteď míjela, přečtěte si ji. Tento dušičkový čas, brzká tma a podzimní večery jsou přesně na čtení této knihy.
Na další autorčiny knihy se stoprocentně chystám a dokonce mám předobjednanou novinku 9. listopad, na kterou se moc těším! I když ta tvrdá vazba (nehodící se do knihovny, chápete) mě uváděla do rozpaků, ale zmáknu to :)))
5/5*
Moje první kniha od Colleen a díky ní jsem si udělala závislost. V příběhu je úplně všechno co si čtenář může přát.
Příběh byl velmi čtivý, měl spád. Nemohla jsem se od něj odtrhnout. City a emoce byly nádherně vykreslené. Poznáváme nejen hrdinku Tate, ale i Milese. Jeho kapitoly byly fantastické a i graficky upravené.
Byla to kniha, u které jsem si i probrecela.
Jednim slovem - BOMBA!
(SPOILER)
Autorka už v dokázala, že umí pěkně zahrát na city a rozjet emoce v každém čtenáři. Tato kniha to opět potvrzuje. Libila se mi od začátku, kdy se Tate přestěhovala až po konec. Líbilo se mi, jak jednotlivé kapitoly byly prokládány Milesovou minulostí. I když téměr o začátku bylo jasné, že Tate poruší pravidla a zároveň, že stejně spolu nakonec budou. Ale ten příběh byl dokonalý. Spolu s Kapitáme v čele a to, že se mu oba chodili svěřovat, aniž by o tom věděli.
Mám ráda, když je kniha psána z obou pohledů, že čtenář vidí obě strany a jen čeká, kdy vše vypluje na povrch a spojí se to v "jeden děj". Neubránila sem se slzám na konci knížky. Četlo se to strašně rychle, bylo to čtivé, zábavné a milé.
Ze začátku mě kniha dělala trochu problém, nemohla jsem si zvyknout jak jsou psané kapitoly za Milese, ale nakonec jsem se tak začetla že jsem to měla hned přečtené. Byl to krásný romantický příběh, sice člověk ví jak to od začátku dopadne, ale autorka umí tak skvěle psát a da vždy do svých knih nějaké vážnější téma. Knihy od Colleen Hoover mohu jen doporučit
sex láska smrt americká literatura romantika milostné vztahy prostředí školy, studentské prostředí milostná korespondence pro dospívající mládež (young adult) vyrovnání se s minulostí piloti
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Nebylo to špatné, takové počtení pro starší dospívající (věk kolem 20 - 25). Více mě zaujal příběh Rachel a Milese, bylo to více napínavé a hlubší téma. Ano, taková "limonádka" na víkendové odpoledne, občas s kyselou příchutí. Jinak Colleen píše skvěle, o tom žádná. Těším se na další.