Strážce Paříže
Anna Lowe
Ohnivé panny série
Natalie Brewerová přijela do Paříže, aby prožila sen, ne noční můru. Útok upíra jí ale odhalí zcela novou tvář města světel – a jejího vlastního původu. Než se naděje, je vržena do světa, který si nikdy nedokázala ani představit. Světa plného chrličů, vlkodlaků a draků, kteří tvrdí, že je Natalie potomkem legendární královny měňavců! Její život je v nebezpečí a je téměř nemožné odhadnout, komu může věřit… kromě záhadného cizince, který pro ni opakovaně riskuje život. Po deseti letech v Cizinecké legii si dračí měňavec Tristan Chevalier přeje jediné – zvyknout si na civilní život a novou práci. Jeho hlavním úkolem je osvědčit se u Strážců Paříže a chránit město. Jenže tohle všechno se ocitne v ohrožení, když mu do života – a do srdce – vpadne nevinná žena. To, že dostal za úkol být jejím osobním strážcem, představuje požehnání i prokletí zároveň, protože Natalie je mu naprosto, ale naprosto zapovězena. A to navzdory doutnající touze, kterou oba pociťují. Ba, co hůř, v Paříži si na ni dělají zálusk všichni měňavci, od krvežíznivých upírů po draky toužící po moci. Pro Tristana to představuje životní zkoušku, jejíž výsledek ovlivní osud celého města.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno:Originální název:
Paris, 2019

Přečetla jsem jen první díl, ale série bude nejspíš jak přes kopírák Bojovníkům z Havaje. Mám takové pravidlo - když v knize opakovaně přeskakuju stránky a nutím se číst jen ze zvědavosti, kdo je vrah, nedávám víc než 3 hvězdy. Námět zajímavý, což o to, ale v každé knize mě drásá stejný typ hlavních hrdinů, jakoby autorka znala jen Alfa samce s velkými ocasy (jsou to měňavci, víme) a roztomile naivní kompilace Popelky a Mary Sue. Charaktery jsou vykresleny černobíle, a ta bezbřehá romantická láska vám za chvíli začne týct i ušima. A když k tomu přidám předlouhé zamilované pasáže, kdy si navzájem hledí do očí či jiných částí těl, říkám si, že tolik romantiky snesu maximálně na Valentýna. Takže další osudovou dr(u)žku až za rok!
P.S.: Štítek Pro ženy? Jakože fakt?

První díl série, milé oddechové počteníčko. Ocitáme se ve světě měňavců - jejich osudových druhů, upírů, chrličů. Ve městě se začíná rozšiřovat strach a zlo. Oni se snaží chránit obyvatele, jenže jejich moc slábne a tak potřebují najít ohnivou pannu, aby posílila kouzlo a chránila ty, kteří ve městě žijí. Tím městem je v tomto díle Paříž. Jestli budete jako já, tak se začtete a najednou zjistíte, že jste u stránky s bonusovou kapitolou a ukázkou na pokračování ;-))). No, takže za Liamem do Londýna....

3,8
další dobrodružství s měňavci, ale tentokrát z různých měst v Evropě a jako první je tady Paříž.
Jako obvykle se s tím autorka nepáře, a hned na začátku čtenářům naservíruje nějakou akci. V tomto případě se ocitneme ve vývařovně, kde pracuje Natálie, která má divný pocit z jednoho muže, o kterém si říká, že vypadá jako upír, ale sama sebe přesvědčuje, že to není možné, protože ti neexistují. Jen o chvíli později zjistí, že se trefila, a ba co víc, že tento upír z nějakého důvodu baží po ní. Naštěstí se objeví muž, kterého už párkrát viděla, táhne ji to k němu, ale vůbec ho nezná. Ti dva prchají před upírem a jeho společníky, kteří se k němu přidali a od téhle chvíle se všechno pro oba změní …
Postupně se Natálie s Tristanem poznávají víc a zároveň se spolu snaží odhalit kousky skládačky - zvlášť co se týče Nataliina původu - a pokoušejí se je dát dohromady. Mezitím k sobě navzájem cítí čím dál větší náklonost. Tomu se snaží zabránit hlavně Tristan, jelikož má za to, že pokud se potvrdí to, co Natalie je, tak pro něj bude zakázaná, ať je jeho družkou či ne. Čekala jsem, kdy Natálie zjistí pár detailů, které ji společenství Strážců neřeklo, protože jsem tušila, že to nevezme dobře a těšila jsem, co udělá, jelikož někteří si zasloužili lekci.
Líbily se mi popisy, jak okolí, tak různých jiných věcích. Bylo to tak, že jsem to úplně viděla před očima.
Tahle kniha měla část, kdy byl klid, kde bylo takové lehké seznamování s novými měňavci, jejich řádem a pak byly části, kdy byla akce. Ta akce na konci a nový nepřítel, který se objevil? To bylo dobře napsané, nechybělo tam napětí a překvapení. Úplně jsem čekala, co bude dál a jak z toho vybruslí.
Beru to jako slibný start nové série, který dává znát, že v příbězích opět nebude chybět akce, sympatické postavy, vášeň, napětí. Jsem zvědavá, co přinesou další díly. Zvlášť Londýn s Liamem, kterého jsem si tu hodně oblíbila a mám ohledně něj několik otázek…

Dnes se to pokusím neokecávat, jelikož tuhle autorku už jste u mě viděli nedávno a na tuhle knihu mám dost podobný názor jako právě na Vábení draka. Popravdě mi ale přijde, že tentokrát je příběh o něco málo propracovanější. Po Bojovnících z Havaje (ty také musím dočíst) přichází Anna Lowe se sérií Ohnivé panny, kde se čtenář dostane do různých zemí. V prvním dílu konkrétně do Francie nebo-li Paříže.
Jsem ráda za každou knihu s draky, která u nás vyjde, jelikož to začíná být takové moje guilty pleasure. Jo, je to předvídatelné, ale mě to prostě baví. Navíc je to skvělá oddechovka, během které můžete mozek hodit do offline režimu.
Tristan se mi od začátku líbil, jak díky Natalii pomalu roztával jak zmrzlina v mikrovlnce. Bývalý voják, jež je momentálně strážcem Paříže. Dokud se neobjeví Natalie a on se stane i jejím osobním strážcem.
Natalie byla fajn ženská, která se nebála postavit za chlapa, jehož milovala. Jediné, co bych v jejich chemii vytkla, bylo časté opakovaní slovního spojení "osudový druh/družka". Ano, my víme, že jsou si ti dva souzeni, chápeme to, není třeba to čtenáři XYkrát opakovat.
Kdo mě však velmi bavil, na to že zde byl jen okrajově, byl Liam. Nutně toho lvího měňavce potřebuju víc, jeho hlášky jsem si užívala. Tím nenápadně naznačuji, že Strážce Londýna hned běžím napsat na TBR.
Další plus je, že se autorka nevěnuje jen drakům. Jak už jsem zmínila, Liam je lví měňavec. Plus tu máme i vlky, upíry, chrliče.. na své si přijde asi každý.
Příběh plný nadpřirozených bytostí, tajemství, intrik, zrady, lásky a záhad. Chcete romantiku, kde se do hlavního hrdiny zamilujete postupně spolu s hlavní ženskou postavou? Potom se nebojte tuhle knihu zkusit.

1.časť série splnila moje očakávania.
Tristan je odvážny mladík, ktorý sa nebojí postaviť nikomu.
Natália je ohnivá panna. Netuší, čo to znamená, aké riziká, no aj potešenie to do jej života prináša.
Až kým sa jedného dňa nedozvie celú pravdu. Až potom pochopí, že volanie Paríža bol osud, že jej poslanie bol osud a Tristan musí byť tiež jej osud.
Krásny príbeh.

Když přejdeme fakt že se mi strašně nelíbí obálka :D tak jako celek je to velmi milé romantické počtení. Našli by se tam mouchy, ale jako oddechovka mi to sedlo a jsem spokojená. A vzhledem k ukázce z druhého dílu, a faktu že mě zajímá Liam, se asi pustím i do něj.... AMEN

Máme tu novou sérii od autorky Anny Lowe, které vyšla u @mojeromantika_cz serie Bojovníci z havaje.
Teď tu máme úplně novou sérii Strážce Paříže, což je první díl z devíti dílné série Ohnivé panny, která se odehrává v nejkrásnějších městech Evropy. Tento díl se konkrétně odehrává v již zmíněném názvu v romantickém městě Paříž.
Hlavní hrdinka Natalie Bergerová se nedávno přestěhovala do Paříže. Měla tu nejdřív prožít krásné chvíle se svým přítelem, ale jak to už bývá, změnily se plány a tak Natalie nezbývá nic jiného, než se samotné vydat do tohoto krásného města - srdce Francie. Našla si tu práci, která jí baví a naplňuje. Jenže v tomto městě číhá v zákoutích nebezpečí, které se snaží dobýt a zmocnit celého města včetně naší hlavní hrdinky.
Je tu spousta nadpřirozených bytostí. Nejen že tu jsou upíři a chrliči ale i měňavci, kteří se dokáží změnit ve lva, orla, vlka ale i draka a to stejně jako naše hlavní mužská postava Tristan.
Tristan je bývalý voják, který se snaží udržet Paříž v bezpečí před ostatními bytostmi, kteří se snaží o nadvládu. Jednoho dne potká Natalii, která ho zaujme ale bohužel není jediná která svojí přítomností upoutá pozornost ostatních bytostí. Je to náhoda či osud?
Je totiž vyjímečná a velmi důležitá pro rovnováhu, bezpečnost a prosperitu celé Paříže ale nemá o tom ani zdání. Co skrývá Paříž a Natalie se dozvíte v tomto díle.
Je to příběh ve kterém nechybí nadpřirozeno, tajemství, záhady ani romantika.
Týká se to dalších kamarádů a členů z armády. O jedné skupince je napsaná série Bojovníci z havaje, která je skvělá a druhá skupinka bude zde v sérii Ohnivé panny. Myslím si, že to bude opět skvělá série a jednotlivý muži si Vás omotají kolem prstu. Moc se těším na další díl, který má vyjít už brzy. Zatím jsou v podobě e-knihy ale budou i v tištěné podobě z čehož mám velkou radost, protože si je budu moct dát do knihovny hned vedle série Bojovníků z Havaje.

Po šestidílné sérii Bojovníci z Havaje tu máme novou nálož romantiky. Jak už jste si asi přečetli v Prequelu Pařížská růže (ZDARMA ke stažení jen a pouze na www.mojeromantika.cz) nad Evropou se šíří strach a zlo. Pro obyčejné smrtelníky se v důležitých evropských městech odehrává nelítostný boj. A prvním "bojištěm" se stává Paříž. Nenápadná lest naláká do města lásky Natalii, která nemá absolutně tušení, jak důležitou sehraje roli pro bezpečnost a prosperitu celé Paříže! Stejně jako netuší vojenskými misemi zocelený Tristan, že to, co se tvářilo jako náhoda, je osud... za který ale bude bojovat do roztrhání těla.
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
Původně se mi vůbec nechtělo do této série pouštět,
ale udělala jsem dobře, protože draci, lev, upíři, chrliči a jiná havěť
a k tomu další díl je z Londýna a pak dokonce z Irska - takže jasná volba.
Vůbec nelituji, je to čtivé.