Okamžiky štěstí

Okamžiky štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489603/bmid_okamziky-stesti-ajE-489603.jpg 4 4859 4859

Minnie85
07.09.2017 5 z 5

Skvěle napsaná knížka, která mě opravdu strhla. Začala jsem příběhem Jáchyma, který se mi také více líbil. Veronika už byla trochu nudnější, ale i tak skvělá kniha a skvělý nápad oboustranné knihy.

Slaďoška
06.09.2017 5 z 5

Velice mile psaná knížka. Určitě si od Patrika pořídím i další knihu :o)).

w0rm_cz
05.09.2017 5 z 5

Začal jsem číst první Veroniku, hlavně z důvodu Čtenářské výzvy 2017, kdy se mi hodila jako kniha začínající otázkou :-) Nakonec jsem ale asi udělal dobře, protože vyprávění Jáchyma prozradí z příběhu více. Nakonec se mi i Jáchymova část líbila více. Možná to bylo tím, že se děj kolem něj točí pokaždé v jiném prostředí (New York, Londýn, Výletní zaoceánská loď) a celkově je jeho vyprávění trošku "akčnější". Veronika se oproti tomu pořád točí v takovém svém bludném kruhu. Zajímavé jsou názory ostatních čtenářů kdy se polovině líbila více Veroničina část a druhé polovině naopak část Jáchymova a nezáleží na tom v jakém pořadí četli.

BiancaB
05.09.2017 4 z 5

Jsem ráda, že jsem knížku začala vyprávěním Veroniky,kdybych začala opačně asi bych měla víc věcí rozkrytých a méně prostoru pro rozmýšlení nad pohledem sourozence. Knížka se velmi dobře a rychle čte, v podstatě se pořád něco děje. Po dlouhé době příjemná oddychovka, nad kterou si člověk připomene, že životě je potřeba soustředit se na momentální okamžik,nezaobírat se tím, co bylo. Užívat si pocit štěstí když je člověk šťastný, protože nikdo neví jestli zrovna za minutu nepomine. Napsat knížku ze dvou úhlu pohledů, tak aby se to neopakovalo, zapadalo to do sebe a čtenář četl knihu s chutí, se autorovi opravdu povedlo.

girdi
04.09.2017 5 z 5

Smekám před autorem, napsat propojený příběh dvojmo, a navíc tak aby se čtenář při "druhém" čtení nenudil, to je umění. Začala jsem Jáchymem a musím říct, že po přečtení Veroniky jsem za to byla moc ráda, sedlo mi to takhle na výbornou a kniha se mi moc líbila. Příběh trošku šroubovaný, dějově předimenzovaný a občas předvídatelný, ale je to beletrie a ta má hlavně bavit, což se povedlo. Neotřelý nápad, skvělé zpracování!

exitus
04.09.2017 3 z 5

Lepší než Erotikon, ale stejně úplně nerozumím humbuku kolem. Začala jsem Jáchymem, který odhalil všechny důležité události v knize, ale příběh jeho pohledem mě moc neuchvátil, většina jeho zážitků byly jen nahodilé, ne příliš uvěřitelné příhody. Přemýšlela jsem, že Veroniku už číst ani nebudu, ale líbila se mi víc, byla dospělejší a se skutečnými problémy, které jsem dokázala chápat a soucítit s ní.

Autorovo psaní nepovažuji za příliš dobré, má poměrně jasný rukopis, takže při čtení Jáchyma jsem měla pocit, že čtu znovu příběh některého z mužů z Erotikonu. A na jeho: Byl/ byla šťastná a dala mu/jí pusu už jsem byla alergická.

iška
03.09.2017 4 z 5

Dobře se to četlo. Konfrontace pohledu sourozenců byl zajímavý nápad.

Květi62
03.09.2017 4 z 5

Ano, knížka se mi líbila. Začala jsem Veronikou, její touha po lásce a štěstí byla cítit z celé knihy. Její odpovědnost za své blízké, kterou na sebe přebírá a její snaha vše zvládnou sama byla místy až neuvěřitelná. Myslela jsem, že část o Jakubovi mi neřekne již nic nového. Ale to jsem se opravdu mýlila. Pohled kluka, který se proměňuje v muže, jeho hledání lásky a hlavně sebe, jeho touha po štěstí /"to co nazýváme štěstím, je prostě okamžik, kdy přestáváme mít strach"/... Jakubovo vyprávění mělo rychlý spád, části do sebe zapadaly a s první částí /o Veronice/ vytvořily celek. Nejdříve přečíst Veroniku a potom Jakuba byla ta lepší volba.

martina.bella
01.09.2017 4 z 5

Fajn knížka na dovolenou, na cestu do práce. Čtivá. Bavily mě takové ty všední trable hrdinů, ale přiznávám, že občas jsem něco přeskočila. Možná kdyby byla trochu kratší, byla by ještě lepší...

roman1063
01.09.2017 5 z 5

Příběh ze života, dobře se čte, jednoduchá.

stopni
31.08.2017 3 z 5

Velmi se mi líbilo, že každý ze sourozenců vyprávěl příběh po svém. Po přečtení najednou příběh začal dávat smysl, zkrátka jste si složili puzzle a vyšel Vám ucelený obrázek. Jinak knihu považuji za "oddechovku" třeba na dovolenou, v které každý dešifruje neutuchající touhu postav po lásce....

PetullaN
31.08.2017 4 z 5

Stejne jako Maly prazsky erotikon jsou Okamziky stesti prijemnym oddychovym letnim ctenim, misty pravda trochu naivnim, vzhledem k mnozstvi (ne)uveritelnych nahod. Zacala jsem cist Veronikou a myslim, ze to byla dobra volba. Kniha mi tak prisla ucelenejsi a hlavni hrdinove urcite sympatictejsi, nez kdyby tomu bylo naopak.

Mermaida
31.08.2017 5 z 5

Opět skvělá kniha od Hartla! Velice povedený dvojromán ze života, smutný i humorný. Některé propletení hrdinů bylo až "směsně naivní", ale stejně byla celá kniha taková kouzelná, když opomenu oba smutné začátky.
Já začala knihu od Veroniky. A jsem za to ráda, i když u ní jsem si dost pobrečela, kdežto u Jáchyma pak už ne...
Knihu jsem četla skoro s dvoutýdenní pauzou (mezi příběhy Veroniky a Jáchyma), ale jinak jsem měla obě části přečtené za pár hodin :-)
Kniha se mi četla skvěle, žádné hluché místo, pokud to zrovna situace v příběhu dovolila, tak jsem se u knihy i bavila .-) Rozhodně doporučiji!

*Číst první Veroniku - budete tak mít lepší celek, než když začnete od Jáchyma (pak byste už hodně věcí od Veroniky věděli do předu i to kdo vše jí vstoupí do života..)

janina pako
29.08.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla hned, je to oddechová kniha a docela mě pobavila, První jsem četla příběh Veroniky, který končil svatbou, druhý pak příbeh Jáchyma, jsem zvědavá na další pokračování.

veru_nedvedova
28.08.2017 3 z 5

Pohodové letní čtení. Akorát už mě občas trochu nudilo číst příběh po druhé. Sice to bylo odlišné, ale bylo toho už trochu moc.
Každopádně se k autorovi určitě někdy vrátím. Čte se to opravdu lehce a bez námahy :)

liskabystrouska
26.08.2017 5 z 5

Moje prvni kniha tohoto autora a povedena volba! Libi se mi nápad koukat na stejné situace očima oběma sourozenců. Zacala jsem Jachymem a nelituji :-)

maciasek
24.08.2017 4 z 5

Velmi milé, oddechové čtení, přečetla jsem jedním dechem. Okamžiky štěstí se mi od Patrika Hartla líbily nejvíc ze všech jeho knížek. Chytře rozděleno na dva příběhy, čtenář si může volit, kterým začne. Já začínala Jáchymem a nelituji. Určitě stojí za doporučení

stanza
23.08.2017 4 z 5

Oboustranná, odpočinková kniha, čtivá to určitě ano, snad trochu naivní, ale jako letní dovolenkové čtení navíc darované od syna takže za mně fajn...)

Danago
23.08.2017 5 z 5

Začala jsem Jáchymem a tato knížka je úžasná. Mnohokrát mi vehnala do očí slzy smutku i dojetí. Příběh je opravdu poutavě podaný. Krásně se čte , s Jáchymem jsem všechno dokonale prožívala. Veronika je o kousíček slabší, ale je to hlavně tím, že o ta hlavní překvapení je čtenář připraven, pokud četl knížky v tomto pořadíjako já, takže to bude asi platit i naopak.
Přesto za mě je to úžasné čtení. Patrik Hartl se rychle stává mým oblíbeným autorem.

ivusse
18.08.2017 4 z 5