Okamžiky štěstí
Patrik Hartl
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Hezké,jemné a milé čtení.Pěkný nápad,začala jsem Veronikou a pořád jsem přemýšlela co mě čeká u Jáchyma.A i on se mi moc líbil..Neumím si představit,kdybych měla být na jejich místě a poprat se se životem,bez toho,abych měla v rodičích oporu.Cteni pěkně utíkalo a tak sem byla rychle u konce..
Díru do literárního světa tímto počinem Hartl neudělá, ale jako odlehčené čtení na léto k vodě to ujde. V ději je velké množství "náhod", čímž se vytrácí uvěřitelnost. Rozdělení knihy na různé pohledy dvou sourozenců je celkem fajn. Doporučuji začít Veronikou, z pohledu Jáchyma totiž její postava vyzní dost nesympaticky, zatímco v její části vyprávění najdeme k jejímu chování i nějaké ty důvody. Co se Jáchyma týče, jeho část knihy má větší spád. Jeho zážitky mi ale příjdou, jakoby si tady Hartl plnil své chlapecké sny - ať už cestovatelské či erotické.
Skvělá kniha a úžasný nápad :-) Od knihy jsem se nemohla ani na chvíli odtrhnout. Začala jsem Veronikou a začala bych s ní i znovu. Oba příběhy mě velmi zaujali, neumím posoudit, který se mi líbil více. Každý v sobě měl něco jiného, co mě na příběhu zaujalo. Jen u Jáchyma mě mrzel ten rychlý konec, přivítala bych kdyby byl rozvinutý.
Skvělý nápad. Skvělý příběh. Tohle přesně miluji na létě. Tramín, slunce a stín, voda, ptáci, cvrčci a nezapomenutelné chvíle u knih, jako je tato. Doporučuji vřele. PS. Ženy, začněte číst s Jáchymem :)
Kniha byla pěkná. Jediné co, tak jsem si říkala, koho si vybrat jako prvního, abych pak nelitovala, ale začala jsem Jáchymem a byla jsem spokojená. Kniha byla čtivá a zajímavá a ani chvilku jsem se nenudila.
Toto je presne prosta krasna kniha ze zivota, ktera pohladi na dusi. Navic je psana takovym stylem, ze se od ni neda odtrhnout. Autor je velky sympatak, se kterym bych se nekdy chtela poznat osobne :-)
Dobre napísané, ľahké letné čítanie. Bavilo ma nazerať na totožné udalosti z rôznej perspektívy a skladať si udalosti do jedného celku ako puzzle. Začala som čítať ako prvý príbeh Veroniky a ten Jáchymov ho len doplnil. Myslím, že keby som naopak ako prvú časť prečítala Jáchyma, kniha by ma až tak nenadchla.
Ale ako celok hodnotím knihu pozitívne! Výborná myšlienka spracovať osudy dvoch súrodencov týmto spôsobom, dobre napísané, aj vypointované, aj keď tých šťastných náhod tam bolo občas priveľa, krásna obálka. Palec hore!
Baví ma, ako väčšina náročných čitateľov "hejtuje" Třeštíkovú, že píše populárne romány hlavne pre ženské srdcia (Bábovky). Ale zoberte si, Hartl viac-menej píše o tom istom, ale trošku vo viac surovej forme. Avšak, po porovnaní s Pražským erotikonom , vidím variáciu na rovnaký spôsob, podobné typy postáv, veľmi podobné myslenie...avšak, predsa také prirodzené, to, čo vidíme aj v našom bežnom živote. Prototyp eociami nabitého človeka.
Napsat knížku z obou stran tak, aby se prolínala musela byt pořádná fuška. Hlavně nechápu, kde autor bere tolik zapletek. Začala jsem Veronikou, ale po přečtení se mi popravdě nechtěl číst druhý pohled od Jachyma, bala jsem se, ze to bude nuda, kdyz člověk ví co se stalo. Ale opak byl pravdou. Těžko říct, co se mi líbilo víc. Každopádně je to pohodove, nenáročné čtení.
Příjemná oddychovka na dovolenou, léto... Četla se hezky, ale nějaký šílený zázrak, který bych musela číst ještě jednou to není :)
Kniha je psaná tak, že si můžete vybrat, odkud začnete číst příběh dvou sourozenců Veroniky a Jáchyma, kteří se po tragické smrti rodičů snaží poprat se životem .... kniha se dobře četla a pořad se něco dělo, takze děj pěkně ubíhal
Vyprávět jeden příběh z pohledu dvou zúčastněných tak, aby se čtenář v druhé části moc nenudil, je určitě kumšt. Pro ty už delší dobu dospělé bych doporučila začít Veronikou, aby vás pubertální pohled přesahující dvěstě stran neodradil. Nečekala jsem nic hlubokého, proto svůj účel kniha naprosto splnila - relax v tropických dnech.
Krásná kniha, která se čte lehce. Úžasně vymyšlený životní příběh sourozenců, který můžeme prožívat jak ze strany Jáchyma, tak Veroniky. Někomu se více líbil ten či onen příběh, mně osobně se líbily ty příběhy - pohledy - oba, jen tak je to kompletní:) Moc se mi líbila. Doporučuji:)
Tak tahle kniha mě velmi zaujala. Je to příběh sourozenců Veroniky a Jáchyma. Můžete si vybrat, odkud začnete číst - příběh, který vypráví Veronika nebo z opačné strany - jak to celé viděl a vnímal a prožíval Jáchym. Já jsem začala na doporučení Veronikou. Už obálka knihy je úžasná - jsou to dětské kresby (zepředu i zezadu), které už na dálku svítí a hrají veselými svěžími barvami. Veronika i Jáchym stojí na začátku příběhu na prahu dospělosti. Ale to, zda si mohou dovolit být ještě dětmi nebo zda jsou už dospělí se vším všudy, vám kniha brzy dá odpověď.
Moc se mi líbilo, jak to bylo napsáno.. Připomínalo mi to styl psaní Petry Soukupové. Bylo tam opravdu všechno - láska, sex, manželství, rozchod, rozvod, porod, práce, podnikání, okamžiky velkého štěstí, ale také chvíle obrovského smutku a bolesti. Doporučuji.
Kniha moc hezká, jen už v některých pasážích(jak U Jakuba tak u Veroniky) se mi to zdálo moc náhod najednou.
Výborné počtení, NADCHLO MĚ TO... Kniha je rozdělená na dva příběhy. Jde o osudy sourozenců, můžete si vybrat z jaké perspektivy začnete...Jedna půlka je příběh Veroniky, s tou jsem začala já: Podle mě je Veronika trochu na nervy :( Víc se mi líbil příběh Jáchyma, i když ten byl ze začátku taky dost nezodpovědný:) Hlavně asi, ale hlavní hrdinové nebyli poučeni od rodičů o antikoncepci :)) Až při přečtení celé knihy to dá ucelený obrázek.
Mně se kniha četla velmi dobře. Líbilo se mi, že byl hlavní příběh podán dvěma pohledy a přitom mě obě části knihy bavily. Začala jsem částí o Jáchymovi, zaujala mě více :). Při čtení příběhu Veroniky se příběh pěkně doplňoval. Oddychové čtení.
Zajímavý a originální nápad! Fascinuje mě, že autor dokázal sepsat ten samý příběh dvakrát, z pohledu sourozenců tak, aby čtenář mohl přečíst oba a nenudil se. Na druhou stranu je ale vidět, že knihu napsal muž. Postavy si většinou mezi sebou nic nevyříkají, buď o problémech nemluví, nebo se jen zmíní a všechno je hned jasné. Přesto jsem se ale ani chvíli nenudila a oba příběhy jsem přečetla s chutí.
Praha humor dospívání sourozenci vztahy společenské romány
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Příjemné, oddechové čtení, i když hned první stránky jsou jak z černé kroniky. Začala jsem Veronikou, a dobře jsem udělala - myslím, že číst jako první Jáchyma, tak bych u pár věcí tápala, a třeba zápletka s Amy by nebyla taková "bomba", kdybych o ní už předtím nečetla.. Určitě je to knížka, ke které se jednou ráda vrátím, ačkoliv myslím, že je to z Hartlovi tvorby nejslabší kousek..