Osm

Osm
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470633/bmid_osm-kKw-470633.jpeg 4 3196 3196

Tak trochu jiný detektivní román od autorky bestselleru Bábovky. Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Michaela si totiž osudný den nepamatuje. A co víc, nepamatuje si ani poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně, všem zamíchal životy a skončil pokusem o vraždu.... celý text

misacaj
05.05.2018 2 z 5

Kniha rozhodně nedosahuje moc velkých kvalit. Kdyby tohle napsal někdo méně známý, určitě by se neprodávala. Chování postav mi občas přislo zvláštní. Místy mě děj nebavil a dočetla jsem jenom kvůli čtenářské výzvě. Za mě ztráta času.

Arella
05.05.2018 2 z 5

Za mě špatné. Chtěla jsem dát paní Třeštíkové ještě šanci, po zklamání z Bábovek, ale obávám se, že to byla šance poslední. První třetina knihy docela dobré, pak se to opět zvrtlo a čtení mi bylo až nepříjemné. Kladně hodnotím rozvržení knihy, nápad, zápletka byla fajn. Avšak vůbec mi nesedí styl jazyku. Postavy byly málo prokreslené, všechno bylo tak nějak nalajnováno, okomentováno, plné klišé, stereotypů, nemístných poznámek. Jako čtenář jsem si to vůbec nevychutnala, nedostala jsem prostor k vytvoření vlastního názoru na hrdiny nebo situace, na zamyšlení. Hold asi nejsem cílová skupina. Čtení zdar!

alnahu
04.05.2018 3 z 5

Kniha začíná zvláštně Skoro koncem –kdy leží dívka Míša v kómatu v nemocnici, potom co ji někdo střelil do hlavy, na návštěvu za ní přijde přítel Honza a kamarádka Alice. Jejich chování je velmi zvláštní a proto jsou všichni podezřelí. Pak pokračuje kniha začátkem, prostředkem , koncem a nakonec opět začátkem. Na mě působila kniha chaoticky. Kniha je sice čtivá ,ale podle mne nadhodnocená.

J.books
02.05.2018 5 z 5

Velmi dobrá detektivka a román v jednom. Rozhodě pro ženy. Dobrá zápletka, skvělý styl psaní, kniha se čte sama.

Dixinka
01.05.2018 5 z 5

Nádhera, super, doporučuji. To jsou tři slova v komentáři. Opravdu povedené díloa doufám, že vznikne pokračování.

ErikaJ
26.04.2018 5 z 5

Za mě dobrý.Je to taková oddychovka. Kniha se četla lehce,nenudila jsem se,zakončení přišlo v pravý čas,netřeba děj prodlužovat.

astina
23.04.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla za víkend, pohodová oddychovka. Spíš než detektivka je to psychologický román. Za mě 4 hvězdičky.

kikies
19.04.2018 3 z 5

Je to zábavné, zajímavé a takové nezvyklé. Čte se to dobře, ale hrozně mi vadily postavy. Strašně nesympatické, v podstatě žádný pozitivní hrdina, takže to celé působí dost depresivně. A závěr je podle mě nedodělaný, ten příběh si ještě kus zasloužil...

JessieEx
17.04.2018 3 z 5

Opět se mi potvrdilo, že NEVĚRA je téma, které prostě Radku Třeštíkovou provází ve všech jejích knihách a nejspíš se ho jen tak nepustí, ač jsem v to doufala. Já toto téma nemusím, takové knihy nevyhledávám, ale po "Osmičce" jsem sáhla protože když pominu tu nevěru, je Radka Třeštíková skvělá. Stejně jako u Bábovek přemýšlím, zda dát knize 3 nebo 4 hvězdičky - prozatím tu otázku nechám otevřenou, zakotvím to nejspíš na 3 a půl* :)
Radka báječně pracuje se vztahovými propletenci. Je celkem zábavné odhalovat "kdo, s kým a proč". Ona se v tom neztrácí a má vše správně načasované. Rafinovaně. Byla by radost to číst, ale trochu mě brzdí negativní emoce čišící z každé věty. Není to jen tím chladným a strohým stylem psaní. Divím se, kde na to Radka chodí, nevypadá, že by vedla nešťastný život. Budu věřit, že inspiraci nikde nečerpala, že je to vše jen z její hlavy, protože představa Prahy plné nešťastných lidí mě deprimuje. Žádný z jejích hrdinů nevede šťastný a spokojený život.
Nicméně i do takového příběhu dokázala autorka zakomponovat některé humorné prvky, za které jsem moc vděčná. Celkově na mě kniha udělala velmi kladný dojem, konec nemusel být tak natahovaný, vše jsem přečetla během jediného dne, ale u poslední kapitoly jsem už usínala, takže jsem ráno vůbec nevěděla a musela si ji přečíst znova. Ale doporučuji!

julie111
15.04.2018 3 z 5

nejedná se o kvalitní detektivku ale o jednoduchý, poměrně čtivý román pro ženy. Více bych rozšířila pasáž kde se popisuje schizofrenní chování hlavní postavy ale celkově to byla jednoduchá a docela předvidatelná četba.

Šošán
13.04.2018 5 z 5

Doporučuji.

dendishek
11.04.2018 2 z 5

Podle níže uváděných komentářů jsem odtušila, že se uživatelé dělí na dva tábory: ti, kteří knihu milují díky zábavnosti a originalitě, a ti druzí, kteří ji považují za obrovské dílo nesympatie a smutku. Já spadám do druhého tábora. Děj mě opět (stejně jako v Bábovkách) vtáhl do krutého světa plného sebelítosti, falše, závisti, krutosti a divných jedinců. Knihu bych maximálně doporučila přečíst studentům psychologie. Rozbor všech postav by stačil na celou diplomovou práci.

marge74
07.04.2018 3 z 5

Moje druhá knížka od Třeštíkové, líbila se mi mnohem víc než Bábovky. Až na ten konec. Přišel mi neukončený, že by si ho měl čtenář domyslet podle své fantazie? Nedozvěděla jsem se ani časový děj toho osudného rána, kdy byla postřelená Míša. Některé pasáže, byli hodně podrobné, jiné velice strohé. Ale i tak doporučuji, knížka stála za přečtení.

Mišule_11
05.04.2018 4 z 5

Po Bábovkách jsem se na tuhle knihu těšila. Byla v něčem než ta předchozí jiná a odlišná, ale nakonec byla také překvapivě dobrá..! :) Dlouho jsem váhala nad tím, kdo vlastně hlavní hrdinku postřelil a stejně jsem měla jiné kandidáty :) V určitých chvílích mi někteří hrdinové přišli naivní a ukvapeně jednající. Také vyšetřování není to hlavní v knize, což potěší i příznivce románu, jelikož láska je v hlavní roli tady! :)

Anna 13
26.03.2018 5 z 5

Bála jsem se, že po Bábovkách bude Osm zklamáním! :O Proč?

Tohle je detektivka, která je neuvěřitelně zábavná. Je napsána tak originálním způsobem, který vás nadchne a nepustí...

Zde jsou důvody proč Osm přečíst: (za možné spoilery se omlouvám)
1) Začíná to Koncem.
2) Končí to Začátkem.
3) Každý hrdina je podezřelý, každý má dost dobrý motiv.
4) Skvělé je, že se tu nejedná o vyšetřování vraždy. Oběť byla "jen" postřelena.
5) Co tedy mladá Michaela, která přežila, ví?
6) Všechny postavy budete téměř zaručeně nesnášet. Na konci rozhodně.
7) Všechno je po celou dobu naruby.
8) Obsahuje zvraty, napětí, šmrnc. :)
9) Čekáme na vyřešení situace dlouho. A málokdo si asi tipne viníka.
10) Autorka brilantně zvládla propletení vzájemných vztahů, což nám předvedla již v Bábovkách.
11) Její román není o vyšetřování. Nebude vás štvát žádná partička detektivů.
12) Dokonale vykreslené postavy, které ve vás vyvolají paranoiu.
13) Rozhodně nutí k zamyšlení. I nad vaším životem.

Chci pokračování!!!

Třeštíková překvapila, obhájila svůj talent a svou jedinečnou nápaditostí bavila.

Garfinela
26.03.2018 5 z 5

Vynikající čtení. Zajímavé, neočekávané, vtipné. Líbí se mi, jak dokáže popsat pocity jednotlivých postav. Vše velmi uvěřitelné. Opravdu doporučuji

StephanieSimm
22.03.2018 3 z 5

Příběh byl napínavý. Oceňuji autorčinu dovednost vyprávět příběhy, vymýšlet si je. Co mě ale zklamalo, byl konec. Podle mého názoru mohla být situace „postřelení Míši“ mnohem více rozepsána a vloženo do ní napětí. Mluvím pouze o té jedné části. Jinak obdivuji Radky vypravěčské umění a schopnost psát živě a moderně. Mě, jakožto čtenářce, chybělo více popisů a poetiky. Takové to literární psaní. Také nemám ráda hrubý popis sexuálních scén v jejich knihách. V literatuře pro ženy je to příliš i když se to může zdát moderní. V každém případě má Radka Třeštíková svůj styl a psát umí. Knihu jsem rozečetla a zvědavost mě stále nutila se k ní vracet. Tuším, jak velký kus práce odvedla a kolik ji to stálo sil a času. Určitě si ráda přečtu i její další knihu.

sue_partymix
21.03.2018 4 z 5

Velice sugestivni popis chovani “hlavni” hrdinky, zhruba od tretiny knihy bych ji zakroutila krkem, tohle se autorce povedlo. Cte se dobre, rychle, idealni oddechovka.

gabrielatomes
19.03.2018 1 z 5

Kniha je sice čtivá, ale myslím, že je hodně nadhodnocována. Mně osobně přišlo rozuzlení dost předvídatelné a všechno je to lazeno do zvláštního smutku a nespokojenosti. Přitom to ale není hluboké čtení, spíš jen taková oddechovka. Podruhé už ji nejspíš neotevřete.

hrabalikoval
16.03.2018 3 z 5

Po Bábovkách, které jsem dočetla s depresí jsem dala knize osm naději. Bohužel to dopadlo poměrně stejně. Podle mě byla kniha až moc publikována. Spojení románu a detektivky bylo zajímavé a neobviklé ale nějak mi to nesedělo. Všechno to bylo tak nějak smutné ikdyž to bylo veselé. Přišlo mi to zbytečně komplikované a zvláštní. Popravdě nevím jestli si chci tuto knížku přečíst znova ikdyž nemůžu říct, že mě vysloveně nebavila.