Ostrov šedých mnichů

Ostrov šedých mnichů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532205/bmid_ostrov-sedych-mnichu-65ccbf7bda295.jpg 4 1632 1632

Josef Bergman série

Josef Bergman #4 Detektivní příběh dvojnásobné držitelky ceny Jiřího Marka, tentokrát k poslechu! Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel?... celý text

kopretina21
19.01.2020 4 z 5

Poklona paní spisovatelce. Čtivé a napínavé od samého počátku. Pachatelem mohl být kdokoli, závěr překvapil. Dobrá detektivka bez prvoplánové brutality.
Určitě doporučuji a těším se na další.

Val
13.12.2019 5 z 5

Tak za mě opět spokojenost. Měla jsem trochu obavy z toho, že se příběh neodehrává na domácí půdě , ale nakonec to bylo tou pomyslnou třešničkou na dortu. Dalším bonusem u jejich knih je fakt, že se mi prakticky nikdy nepletou postavy. Doporučuji .

josska
03.12.2019 4 z 5

Spisovatelku mám moc ráda,ale tady jsem se prostě nemohla začíst,ale nakonec začetla a přečetla,,,,

kacaaba
30.11.2019 4 z 5

Příběh velmi zajímavý, překvapivé vyšetřování, ale pro mě nejslabší díl.

princesse
20.11.2019 5 z 5

Opět super počtení a opět se těším na další knihu. Ostatně již jsem začala číst. Kniha se skěle četla a příběh mě prostě bavil. Michaela Klevisová je mým oblíbeným autorem. Určitě doporučuji, stojí za přečtení. Od ní zatím vše.

Zlatinka.Emilly
17.11.2019 5 z 5

Krásná kniha, která se dobře četla od prvních stránek. Žádné zbytečné popisky, rozuzlení probíhalo v několika fázích, takže nic co by bylo slito v jeden celek. Konec mě překvapil.

akinomV
14.11.2019 5 z 5

Opět skvělá detektivka. Tenhle styl vyprávění mi moc vyhovuje, protože se mi líbí, jak čtenář poznává většinu postav do hloubky a zločin zůstává jakoby v pozadí. Navíc je v této knize krásně vyobrazené prostředí ostrova, který mě teď úplně láká navštívit :-)

Princezna_V
13.11.2019 3 z 5

Jako u všech předchozích zbytečně obšírně popisované postavy a dohromady se závěrem to bylo tentokrát trošku zklamání.

Makii
07.11.2019 4 z 5

Velmi dobrá detektivka. Nejdříve jsem si říkala, co to bude. Jestli si bude hrát na severskou krimi a jak se s tím popasuje. Ale smekám. Rozuzlení se mi líbilo, vše pěkně zapadlo. Mohu s klidem doporučit.

Schamila
05.11.2019 4 z 5

To je tak, když vás dostihne minulost, moc pěkně zamotané a neskutečný konec, nutilo vás to stále číst, protože - co bude dál.... Až na ten název ostrova - jsem si ho upravila na "šírkog", s originálem to fakt nešlo.... :-)

Roberta
22.10.2019 2 z 5

Moc nelíbilo, bohužel. Česká kotlina sluší Bergmanovi mnohem víc.

Marla
07.10.2019 4 z 5

Lehce depresivní, ale velice napínavě napsané. Člověk při čtení cítí vůní moře, slyší zvuk vln i křupání písku.... autorka docela milé překvapila.

zdendula31
21.09.2019 5 z 5

Parádně napsaná detektivka,Paní Klevisová se v pohodě vyrovná severským autorům.

loskatos
20.09.2019 3 z 5

Příjemné prostředí holandského ostrova, sympatické postavy, málo vyšetřování. Detektivní zápletka se vysvětlí takřka sama a některé její části vysloveně oslím mostem. Dám si od Bergmana oddech.

capricornus
17.09.2019 5 z 5

Skvělé! Přečteno během víkendu.

Simstr
12.09.2019 5 z 5

Výborné, nemám co dodat. Skvělá vypravěčka a spisovatelka !

kuruteku
29.08.2019 5 z 5

Exotické prostředí, ale klasické schéma: starší žena, mladá dívka, nefunkční rodina a Josef Bergman, tentokrát na "dovolené". Koček bylo méně, objevily se koně, oslíci. Už si na rukopis autorky zvykám a jsem spokojen. Oddychová detektivka. Musím si zapamatovat, že nejméně podezřelý/á je vrahem a zase si potvrzuji, že jako obvykle se vždy spojí nešťastná náhoda s jinou nešťastnou náhodou. Sympatické, že nejde o žádné spiknutí, investigativní zjištění, ale vlastně - divnou banalitu.

Arwen777
28.08.2019 4 z 5

Moje první setkání s touto českou autorkou se povedlo. Poklidná detektivka, která je založená spíše na odhalování vztahů a pohnutek než na akci a potocích krve. K tomu krásně popsané prostředí ostrova v Severním moři. Zdařilé propojení minulosti s přítomností, zajímavé postavy a čekaná i nečekaná rozuzlení. Odpočinková kniha, neuděláte chybu.

Miky88
20.08.2019 4 z 5

Knihy od autorky mám ráda, ale tato mě zrovna moc neoslovila. Asi jsem měla trochu problém s místem, kde se příběh odehrává - severské krimi mám ráda, ale co si budeme povídat - Čechy jsou mi mnohem bližší... Oproti ostatním knihám autorky se mi špatně dostávalo do děje... Každopádně se těším na další knihy.

Teclaireddy
12.08.2019 3 z 5

Moje druhá knížka od autorky - nelíbila se mi tolik jako Zmizela v mlze, ale pořád je to docela dobrá detektivka. Paradoxně mi trochu vadila přílišná promyšlenost - postavy byly na můj vkus až moc vzájemně propojené, bylo tam příliš mnoho vodítek, která dělala z každé postavy potenciálního vraha. Fungovalo to jako dokonalé divadlo, kvalitní detektivka, které není objektivně co vyčíst, ale něco mi tam přece jen chybělo. Z knihy si ale určitě zapamatuji atmosféru. Stojí za přečtení.