Ovšem

Ovšem
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532505/bmid_ovsem-65d4878d9facf.png 4 851 851

Audiokniha Kovy – Ovšem obsahuje osobní příběh českého youtubera Kovyho. Napsal a vypráví Karel Kovář (Kovy). Ze života za kamerou. Bez filtrů. Bez scénáře. O všem. Ve sbírce osobních příběhů a básní sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O rodině a snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost... Jednoduše o všem!... celý text

LadyCotton
13.12.2019 4 z 5

Kniha je určena (pravděpodobně) hlavně pro čtenáře v teenagerském věku. Pro ně je totiž nejen knihou jejich oblíbeného youtubera, ale rozhodně motivační knihou. Kovy je mladý muž, který "to má v hlavě srovnané".
Mě v knize chybělo (byť tomu bylo věnováno pár stránek na konci knihy) to, jak se z něj stal onen slavný youtuber - já totiž na jeho videa prakticky nekoukám, ale ráda čtu knihy o úspěšných lidech, kteří ve svém oboru něco dokázali - o jejich začátcích, cestě apod.
Kniha má pěknou vazbu, spousty fotek a básniček a styl psaní je stejně sympatický a upřímný jako Kovyho vystupování (nejen v letošní StarDance). Ocenit by se měl i fakt, že kniha byla skutečně o všem :-)

Angelo
11.12.2019 4 z 5

Čtivé :)

Pjottrr43
21.11.2019 4 z 5

Tak trochu jiná životopisná kniha. Ovšem.

elenai
17.11.2019 3 z 5

Kovy je odvážný, že šel s kůží na trh. Obdivuju ho za to a tleskám jeho talentu. Mně je o něco víc a nejsem ani Youtuberka a ani spisovatelka. :-D Ale nezlobte se na mě za to, že nebudu z této knihy unesená. Asi nejsem cílová skupina. :-) Některé myšlenky a názory se mi líbily a zaujaly, ale jsem ráda, že jsem si knihu jen půjčila z knihovny.

helusa2
20.10.2019 5 z 5

Konečně jsem se díky výzvě rozhoupala a knížku Ovšem, kterou jsem doporučila k zakoupení do školní knihovny, jsem si konečně z knihovny "ukradla" (musela jsem vystihnout okamžik, kdy ji zrovna někdo vrátil a další ještě nepůjčil) a rychle ji přečetla.
Youtubery obecně nesleduji, ale Kovyho jsem zaregistrovala díky svým dětem a připadal mi zajímavý. Těch pár videí, které jsem viděla, mě opravdu zaujalo i pobavilo. A nejinak tomu bylo i s touto knížkou - velice mě potěšil! Má to v hlavě srovnané a má co říct. A umí to říct mile, lidsky, optimisticky, zábavně a moudře - byť je toto slovo vzhledem k jeho věku neobvyklé. Jen tak dál, Kovy! Těším se na iPohádku!

OliviePaszová
18.09.2019 4 z 5

super kniha. Taková lehká oddychovka

KristýnaMy
19.08.2019 5 z 5

Naprosto skvělá. Doporučuji číst v ne moc veselých chvílích, protože Kovy je opravdu jedno velké slunce, moudré slunce :))

Vlak0078
07.08.2019 5 z 5

Nejvíc se mi na té knize líbí ta upřímnost. Většina knih od youtuberů pojednává o jejich kariéře a cestě k ní, tato mluví o jeho životě, když byl malý, přes dospívání s problémy až k jeho současnému věku a tím si mě vlastně získala.

Klára_B
28.07.2019 4 z 5

Kovyho mám moc ráda. Myslím si, že je opravdu inteligentní a zajímá se o témata, o která by se veřejnost zajímat měla a nedělá videa typu "pranky" atd. Jeho kniha mě dostala. Přečetla jsem jí za jeden den. Je to krásně napsané. Jsou tam jak pasáže k zamyšlení, tak uvolněné vyprávění a vtipné historky. Líbí se mi i celkové zpracování knihy.

gm6219
17.07.2019 5 z 5

Jsem velký fanoušek Kovyho a z jeho knížky jsem byl doslova nadšený. Kniha je vskutku O všem a je velmi čtivá. Místy je to vtipné, místy k zamyšlení. Kovy napsal knihu vskutku skvěle a dává nám možnost maximálně nahlédnout do jeho života a soukromí. Při čtení jsem měl pocit, jako by mi veškerý obsah knihy vyprávěl Kovy naživo. Skvělý tip na čtení!

anicka6694
10.07.2019 5 z 5

Jeden velký hezky rozhovor, čtivé

skalka.
03.07.2019 5 z 5

Kniha určená převážně Kovyho fanouškům, jsem ale přesvědčená, že i čtenář, který hledá nenáročný, ale inteligentní kousek, bude spokojený. Při čtení vlastně sedíte a máte pocit, jako by autor seděl vedle vás a neuvěřitelně uvolněným způsobem vyprávěl. Ideální na léto nebo jako víkendová oddechovka.

NymphMaeve
01.07.2019 5 z 5

Karla Kováře alias Kovyho sleduji už hodně dlouho a mám jeho YTB kanály moc ráda. Je skvělé, že se mladý člověk zajímá o problémy veřejnosti a dokáže je předat dál, nebo na ně upozornit (šmejdi, půjčky, soukromí na soc. sítích a mnoho dalšího). Zároveň umí i pobavit a upřímně rozesmát. Má úžasnou energii, kterou předává dál a kniha to jen potvrzuje. Najdete zde jeho začátky, záliby, potěšení i třeba strasti. Jsem ráda, že se svým fanouškům a čtenářům otevřel. Kniha je nádherná, mám radost, že jsem si jí koupila a přečetla, fotografie a básně doplňující příběh dovádí vše k dokonalosti. Je to takové Kovyho okénko do jeho života a já jsem za něj moc vděčná, dává nám to možnost ho jako člověka lépe pochopit.

lee5747
17.06.2019 4 z 5

Já mám Kovyho ráda, jako jeden z mála českých youtuberů, svou "slávu" využívá k dobrým účelům. Neočekávala jsem od knížky moc a to bylo asi dobře, protože nejsem zklamaná. Knížku přečtete sotva za 1 den, je to velmi příjemné čtení, vlastně myšlenek a názorů. Dozvíte se několik informací, které se vlastně skrývají za oponou, ale nemyslím si, že je nutné, ji číst znova. Fanouškům bych ji doporučila jen z fanouškovského principu, ale nemyslím si, že nutně zaujme ostatní.

SydBarrett
10.06.2019 3 z 5

Kovyho mám sice rád, jeho knížka mě ale nijak zvlášť nebavila. V oblasti "knížek o jůtůberech" je to ale pochopitelně silný nadprůměr, tohle má alespoň nějaké poselství, smysl, já nevím co... To ale nic nemění na tom, že mi to přišlo fakt nudné.

Mybooks
29.05.2019 2 z 5

Kniha se mi nelíbila, ale pokud ho má někdo rád a obdivuje ho, tak ať si knihu přečte.

sarka45
26.05.2019 5 z 5

Nejsem fanynka Kovyho, protože jsem představitelka poněkud starší generace a mohl by být můj syn . Upozornila mě na něj moje dcera, která je v té správné věkové kategorii. Pustila mi několik jeho videí a já zjistila, že je to velice chytrý kluk, který to má v hlavě pěkně srovnané. Moderním způsobem dokáže zpracovat a mladé generaci předat informace, kterým by jinak mladí nedopřáli sluchu. Vyjadřuje se k aktuálním problémům, k cestování, vzdělávání, politice. Informace zpracovává věcně, předává ověřitelná fakta, nabádá k vlastnímu přemýšlení. Moc se mi to líbí. Proto jsem si také přečetla knihu o jeho (krátkém) životě. Poodhalil v ní záležitosti svého soukromí, představil nám svou milující rodinu, svěřil se i se svým vyrovnáváním se svou sexuální orientací. Myslím, že i tím zase pomohl mnohým, kteří jsou v podobné situaci. Prostě mně se to líbí a strašně moc mu fandím.

Anett13
02.05.2019 3 z 5

Knížka se dobře četla, je napsaná vtipně ale je tam i spousta poučných věcí. Plno krásných fotek a zajímavých básniček.

ThePeace135
10.03.2019 3 z 5

Tak odpadem bych to, jako někteří zde, nenazvala, ale absolutní peckou taky ne. Na druhou stranu Kovy se taky nějakou absolutní pecku ani napsat nepokoušel. Chtěl jen všem svým fanouškům a lidem, co jej sledují a váží si ho pro jeho názory, dát možnost nahlédnout do jeho soukromí, poodhalit něco ze svého dětství a dospívání. A ano využil knihu k tomu, aby poprvé veřejně oznámil svůj coming out. Ale co si budem, věděli jsme to o něm už všichni :) Kovy mě prostě baví a tahle kniha byla jen příjemným zpestřením k jeho videím :)

Strážkyně-žab
24.02.2019 4 z 5

Kovy je můj oblíbený youtuber, takže jsem si tuto knihu chtěla přečíst, abych zjistila něco víc o jeho životě. Abych byla upřímná, moc čtivé to není. Tuto skutečnost ale dokážu prominout, protože je to Kovyho první kniha. Moc se mu líbí v jakém legračním smyslu svoje zážitky ze života popisuje. Oceňuji to. Vřele doporučuji všem Kovyho fanouškům!