Pachatelé dobrých skutků 2: Duchaři
Miloš Kratochvíl
Pachatelé dobrých skutků série
Dva nerozluční kamarádi, které jsme poznali v prvním díle s názvem Puntíkáři, musejí neustále někomu pomáhat. Tentokrát zjistí, že jejich spolužák Trpajz Lojda vidí při hodině zeleného ducha. Michal s Filipem se samozřejmě rozhodnou, že to nenechají jen tak, překonají své obavy ze záhrobí...
Ani druhý díl série nezklamal. Tihle dva kluci jsou prostě super. Aby pomohli neváhají "googlit" řešení :) Moc nás s tohle večerní čtení před spaním bavilo.
Miloš Kratochvíl prostě umí. Myslím, že jeho humor pobaví děti i jejich rodiče. 1. díl (přečtený před pár lety) mě nadchnul, 2. díl (dočtený dnes) mě občas trochu nudil, proto jen 4 hvězdičky.
Další díl hezké série - opravdu oceňuji použití češtiny pro děti. Konečně pěkné téma bez vulgárních slov - tento autor rozvine dětem jazykové dovednosti. Navíc pobaví i rodiče :)
Knihy pana Miloše Kratochvíla má ráda má dcera a i já coby dospělák jsem s nimi vždy velmi spokojená. Jsou plné vtipu, akcí, ale i skrytého ponaučení, což jako rodič samozřejmě oceňuji. Vždy je ale podáno takovou formou, že dítěti přijde jako samozřejmé a asi si ani neuvědomí, že je v knize i nějaký přesah, prostě vše je v autorových knihách tak nějak přirozeně podáno. Děti ho přijmou, pobaví se a to je to hlavní.
Tihle kluci mě vážně moc baví :) Už sice dávno nejsem dítětem, ale přečetla jsem s velkou chutí a výborně se pobavila :)
Přečteno s dcerou (9 let), ona četla, já poslouchala. Občas jsem se v tom trochu ztrácela nebo naopak musela doplňovat (např. kdo byla Božena Němcová). Řekla bych, že na některé vtipy a souvislosti je ještě malá, za rok by si knížku mohla užít víc. Celkově lepší průměr.
Doporučuji všem rodičům, co mají doma malé nezbedy, kteří občas věci dělají jinak ... i když je myslí dobře :)¨
Zkrátka pan Kratochvíl, který v tomto nikdy nezklame. Kniha je nabitá vtipem a číší z ní ničím nepoškozená radost, kterou by dětem kniha měla ( bohužel u nás ne vždy) vždy přinést.
Konečně jsem se ke knize dostala, a pobavila jsem se jako mé dítko.
Autor píše moc dobře