Pád do tmy

Pád do tmy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541195/bmid_pad-do-tmy.jpg 4 510 510

Madison Harperová série

1. díl >

Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po dvanáctileté Jenny, která zmizela z letního tábora na severu Kalifornie. Madison je jasné, že idylický kemp u jezera je plný tajemství, vedoucí však mlčí jako zařezaní. Pak ale Madison v místní knihovně najde zlověstný obrázek, který Jenny namalovala… a události se dají do pohybu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

Shadow Falls, 2021

Interpreti: Karolína Půčková

P3_tis
06.08.2024 5 z 5

Skvělý příběh! Začtete se od první stránky! Těším se na další díly

Mysovlk
05.08.2024 5 z 5

Skvělé, neotřelé, jiné. V mých oblíbených sériích už se mi křížem pletou vyšetřovatelky. Tento tandem je naprosto originální a hned jdu na další díl.

ivoiro
27.07.2024 4 z 5

Začal jsem číst tuto novou sérii. První díl se mi líbil, takže jdu pokračovat druhým dílem.

HaHa11
22.07.2024 2 z 5

Začátek se jevil poměrně slibný - zajímavě složená dvojice vyšetřovatelů (bývalí nespravedlivě odsouzení vězni) a atraktivní zápletka (dvanáctileté děvče, zmizevší běhen pobytu na letním táboře), nastíněny další možné dějové linie (nedořešené záležitosti týkající se života protagonistů), střídání časových rovin. Po celkem svižném rozjezdu vypravování začne drhnout, klopýtat, vrávorat, ztrácet dech, až upadne do kakofonického sledu stále více neuvěřitelných obrazů. Autorčin styl psaní je těžkopádný - věty jednoduché a krátká souvětí mají být nositeli rychlého posouvání děje, v rozporu s tím je ovšem úporná popisnost a "přetažené" dialogy. Zla a krutostí bylo čtenáři nabídnuto opravdu hodně (možná až příliš), konec z hlediska marketingu zcela jistě ceněný. Nemůžu si ale pomoci - další generický "bestseller" typu přečti, nepřemýšlej, odlož a zapomeň. Čekají další .....

dennictenar
18.07.2024 5 z 5

Tuto detektivní sérii chci číst. Postavy jsou dle mého názoru originální a příběh dobře postavený. Velmi dobře se to čte. Tento díl je stejně dobrý jako ten další.
Moje hodnocení: 90%

marekB78
11.07.2024 5 z 5

Za mě skvělý začátek detektivní série. Budu se těšit na další díly a pokračování ve vyšetřování dalších dějových linek...

Wabinka
09.07.2024 5 z 5

Tak jsem se nechala zlákat na čtení další detektivní série... A musím napsat, že jsem tomu velmi ráda a určitě budu pokračovat i dalšími díly.

sadlo
24.06.2024

Skvělá kniha. Už se těším na další díl.

Buchtičkajani
17.06.2024 4 z 5

Skvělé , napínavé až do konce. Oba detektivové něco skrývají ,a to se doufám dozvime v dalších dílech. Jo , mě to líbí a těším se na další díl.

mischamys98
17.06.2024 5 z 5

Toto je velmi podařená kniha. Hlavní dvojice je velmi sympatická. Děj příjemně plyne, a tak jsem se u knihy ani chvíli nenudila. Vyhovovaly mi také kratší kapitoly. Určitě si přečtu i další díly.

Kocourek
14.06.2024 5 z 5

Objevila jsem náhodou a dobře tak. Přečteno za tři dny a chystám se na další. Vypadá to, že to bude dobrá dvojka ( vlastně trojka) Děj má spád a konečné rozuzlení sice úplně překvapením nebylo, ale už je zaděláno na další příběh.

Ciarra
14.06.2024 5 z 5

Přečteno během 2 dnů.

Nate a Madison jsou skvělá dvojka a už se těším na další díl.

Kniha je psána formou krátkých kapitol, což mě trochu rušilo (382 stran a 93 kapitol).

Jsou zde dvě dějové linky: současnost, kdy Nate a Madison začnou spolupracovat na případu zmizelé dívenky a Nateova minulost (jeho soudní proces a následná cesta ven z vězení po x letech nespravedlivého odsouzení; tady mě nejvíc dostalo, že i když byl zbaven obvinění, tak strávil ještě skoro 2 roky na samotce, aby se vyřídila administrativa - jestli to takto v Americe funguje, tak zlatá ČR). Plus krátké vsuvky, kdy psychoterapeutka čte deník své pacientky. Napřed mi to nedávalo smysl, pak jsem pochopila.

Děj je napínavý až do konce, nikde nejsou výrazně hluchá místa.

Knihu jsem si užila, vrhám se na další díl této série a doufám, že se více dozvíme zase o Madison.

lucakuca
28.05.2024 4 z 5

Úžasná série!
Jízda!
Většina postav nejspíš lže, nic není jak se zdálo. Ke konci přijde zvrat a buď to přinese šok nebo nic. :-)

anovy64
14.05.2024 5 z 5

Velice čtivá a dobře rozjetá série okořeněná osobními příběhy sympatických hlavních hrdinů.

Šebestová3
13.05.2024 5 z 5

Skvěle namíchaná dvojice vyšetřovatelů. Mám novou oblíbenou sérii!

Nelly
12.05.2024 4 z 5

Oceňuji dva nové typy detektivů - oba mají zkušenost se ztrátou svobody a nespravedlivým justičním systémem. Oba jsou sympatičtí a se zamotaným případem si dobře poradí. A nesmím zapomenout na Brodyho - skvělý parťák. Další díly určitě přelousknu, hlavně kvůli osobním případům hlavních postav.

bigben
12.05.2024 4 z 5

Než se postavy propojí, je to trochu pomalé, ale pak děj frčí a utíká...určitě dám pokračování.

m2056
09.05.2024 5 z 5

Kniha má pomalý začátek ale až se vyšetřovací dvojice dá dohromady tak je to taková jízda že budete hltat další a další strany knihy až dorazíte na konec a budete knihu ještě dlouho mít v hlavě.

keiko33
09.05.2024 4 z 5

Tak musím priznať, že táto dvojka vyšetrovateľov, "bývalých vrahov" je celkom zaujímavá. Obidvaja majú za sebou justičné omyly, ktoré im zničili život a teraz sa snažia zaradiť do života. Čo sa týka príbehu stratenej Jenny, tak bol celkom napínavý, hoci celé dokopy bolo ťažšie uveriteľné. No aj napriek tomu som knihu doslova zhltla. Ako prvá kniha série si viedla veľmi dobre. A hneď sa púšťam do pokračovania, keďže vás autorka na konci hneď návnadí na ďalší diel.

schvomis
08.05.2024 4 z 5

Naprosto skvělý začátek detektivní série. Prečtený zatím první a druhý díl, a je to nářez. Druhý díl je ještě o něco lepší než první.
S chutí do toho, neváhejte.