Pád do tmy

Pád do tmy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541195/bmid_pad-do-tmy.jpg 4 485 485

Madison Harperová série

1. díl >

Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po dvanáctileté Jenny, která zmizela z letního tábora na severu Kalifornie. Madison je jasné, že idylický kemp u jezera je plný tajemství, vedoucí však mlčí jako zařezaní. Pak ale Madison v místní knihovně najde zlověstný obrázek, který Jenny namalovala… a události se dají do pohybu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Shadow Falls, 2021


Interpreti: Karolína Půčková
více info...

Přidat komentář

Janaves
24.09.2024 5 z 5

Moc pěkně napsané, jsem zvědavá na další díly.

konicekbily
15.09.2024 5 z 5

První setkání s autorkou dopadlo pro ni dobře. Téměř geniálně zrozená dvojice hlavních hrdinů tohoto příběhu - a doufám i celé řady thrillerů - se pouští přes vlastní nedořešené problémy a cíle do první společné zakázky. Chytře vymyšlenou zápletku postupně rozmotává a je naznačen směr vyprávění dalšího dílu.


Babo
11.09.2024 5 z 5

Originální kriminální příběh. Žádný masový vrah, ale docela uvěřitelný psychologický román, kdy zoufalý člověk činí zoufalá rozhodnutí.
Kniha mě bavila, hlavní vyšetřovatelé a jejich osudy dodaly knize punc jinakosti.

Vampucha
10.09.2024 audiokniha 4 z 5

Hlavní dvojice vyšetřovatelů (Madison Harperová a Nate Monroe) jsou “soukromí detektivové - oba odsouzení za zločiny, které nespáchali a propuštěni z různých důvodů. Tento prvek považuji za velmi originální, policistů a kriminalistů už tu bylo mnoho. A byť Madison je bývalá policistka, ke své práci se zatím vrátit nemůže. I to je skvělý kontrast, protože Nate k policii nemá kladný vztah a už vůbec žádnou důvěru.

Celý příběh Pád do tmy je nápaditý a svižný, pohřešuje se malá holčička, která zmizela z dětského tábora. Po dvou týdnech, kdy se stále nenašla, si její babička najme právě Natea s Madison. Ti se vrhají do pátrání a začínají na světlo vyplouvat různé informace vč. pochyb o práci policie.
Uhodnout co se stalo a kdo má co na svědomí není lehké, sama jsem nic nepoznala a konec mě vlastně dost překvapil. Stále si nejsem jistá, zda jsem ho vůbec dobře pochopila.
Madison a Nate jsou oba poznamenaní tím, co se jim stalo a podle toho se také chovají. Ne vždy si rozumí a musím říct, že občas i mně Madison lezla na nervy :D
Vyšetřovací postupy jsou dost zjednodušené, autorka klade důraz více na vztahy než na postupy, což je trochu škoda. Může to být však tím, že vyšetřování nesledujeme z pohledu policie.

Pokud jde o audioknihu, tak jsem trochu rozpačitá. Je to namluvené velmi zvláštně. Interpretka je Karolína Půčková, a občas zní jak robot nebo režisér Jakub Tabery prostě vzal více verzí a jednotlivá slova sestříhal a pospojoval. Až tak zvláštně to zní. I přes to, mě poslech bavil asi i díky příběhu, který byl opravdu zajímavý a chtěla jsem vědět jak dopadne.

janastok
08.09.2024 4 z 5

Originální dvojice hlavních hrdinů i příběh zmizelé dívky. Konec překvapivý, i když trochu zmatený. Těším se na další díl.

Mr.JaroCZ
06.09.2024 5 z 5

Velice pozoruhodná a čtivá krimi. Přečteno "jedním dechem".

stoceska
05.09.2024 4 z 5

Už chápu, proč se v anotaci píše návyková série - většinou mě tahle formulace od čtení odradí, nerada čtu série postupně, ale tady jsem udělala výjimku a zatím se vyplatilo. Hned se jdu vrhnout na druhý díl. Napětí z toho přímo sálá. Postavy jsou krásně vycharakterizované (mají silné i temné stránky zároveň, žádné ploché, jednostranné charaktery). Moc povedené.

Nuttelka
01.09.2024 audiokniha 4 z 5

Po této sérii pokukuji už nějakou dobu.. a jelikož vydali hned 3 díly v audio verzi, tak konečně na Madison došla řada.. No, první půlka je taková trošku nezáživná, ale chápu, je to úvod a nějak se s Madison a Natem musíme seznámit. Na skoky v čase jsem si také musela zvyknout, abych věděla, v jakém období se momentálně nacházím.. Tento styl postupného odhalování, co se stalo, kdo.. jak.. proč.. Je to zase něco úplně jiného, než na co jsem zvyklá. Případ jako takový je docela drsný, i když to zpočátku tak nevypadá. A jestli je závěr přitažený za vlasy? No a, to už prostě k těmto sériím i patří :-) Hned si pouštím další díl, jelikož na rozuzlení případů kolem Madison a Natea si asi nejspíš budu muset počkat až na závěr celé série..

rimar
31.08.2024 4 z 5

No beru to tak že se autor rozkoukava. Do poloviny jsem byl dost rozpačitý a příběh mi pripomonal knihu na podobné téma kterou jsem před lety četl ale absolutně už si nepamatuju od koho to bylo. Čím se do příběhu noříme hlouběji tak je to lepší a ten konec to hodně zachrání. Věřím že další díl už bude lepší. Jako chápu že po letech ve vězení zejména když tam byl zavřený za něco co nespáchal člověka změní ale opravdu že by až tak?

katka134
30.08.2024 3 z 5

První díl série začal otřepaným tématem ztracených či unesených dětí. Později se situace zajímavě vyvinula. Takže jsem zvědavá na další díly. Z trojice mi je zatim sympatický jen Brody.

JelenSoboLos
26.08.2024 2 z 5

(SPOILER) Nějak mě to nezaujalo. Tuctový thriller zaměnitelný s mnoha podobnými. Vykonstruovaný děj, ploché dialogy, těžko uvěřitelné věci (SPOILER - např. "přítel na telefonu" schopný zjistit cokoliv včetně zdravotnické dokumentace. Ovšem to, co by jim řekl každý soused /o dětech v rodině/ se vyšetřovatelé dozví až na konci...)

AndreaOn
21.08.2024 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha..vůbec to nebylo špatné. Krev nestříkala na všechny strany, ale zajímavý námět a sympatičtí vyšetřovatelé. I když trochu mě iritovalo okamžité obviňování osob, kteří se zrovna naskytli u případu. Ale jinak dobrý, jsem zvědavá, kam se bude dál ubírat hlavní linka obou vyšetřovatelů v jejich vlastních případech.

mataj
21.08.2024 5 z 5

Když se na letním táboře ztratí dvanáctiletá Jenny a policie i po dvou týdnech nemá žádné stopy, rozhodne se její babička najmout soukromé vyšetřovatele. Nate a Madison se pustí do hledání stop zjišťují, že rodina se chová trochu divně a policie udělala několik chyb.
Nová autorka a nová dvojice neobvyklých vyšetřovatelů. Jejich minulost, kterou autorka postupně odkrývá mě zajímá a držím jim palce, aby odhalili skutečné pachatele vražd, za které byli oba neprávem odsouzeni. Těším se na další díl.

Tída
17.08.2024 5 z 5

Konečně trochu jiná detektivka, která mě hodně bavila. Obě hlavní postavy toho mají dost za sebou, a mně se líbí, že autorka nesklouzla ke klišé, jak se budou milovat až do smrti. Je to čtivé, a doufám, že se tahle zápletka (pro mě ne tak zcela uzavřená) promítne i do dalších dílů. Mám novou oblíbenou sérii, a doufám, že autorka laťku udrží. V rámci žánru zasloužených 5*

Ahinka
15.08.2024 5 z 5

Zajímavá vyšetřovatelská trojice (ano i toho chlupáče počítám) v kombinaci s pěkně zamotaným případem tvoří dokonalou detektivku.

Martule44
12.08.2024 5 z 5

Při výběru knihy ke čtení jsem dala na doporučení kolegyně a sáhla po této sérii.
Nové, neotřelé, hlavní protagonisté se mi líbí od samého začátku a těším se na další vývoj jejich osobního i profesního života...
Skvělé čtení i v době, kdy slunce pálí ze všech stran a tak jdu rozečíst další díl :-)

P3_tis
06.08.2024 5 z 5

Skvělý příběh! Začtete se od první stránky! Těším se na další díly

Mysovlk
05.08.2024 5 z 5

Skvělé, neotřelé, jiné. V mých oblíbených sériích už se mi křížem pletou vyšetřovatelky. Tento tandem je naprosto originální a hned jdu na další díl.

ivoiro
27.07.2024 4 z 5

Začal jsem číst tuto novou sérii. První díl se mi líbil, takže jdu pokračovat druhým dílem.

HaHa11
22.07.2024 2 z 5

Začátek se jevil poměrně slibný - zajímavě složená dvojice vyšetřovatelů (bývalí nespravedlivě odsouzení vězni) a atraktivní zápletka (dvanáctileté děvče, zmizevší běhen pobytu na letním táboře), nastíněny další možné dějové linie (nedořešené záležitosti týkající se života protagonistů), střídání časových rovin. Po celkem svižném rozjezdu vypravování začne drhnout, klopýtat, vrávorat, ztrácet dech, až upadne do kakofonického sledu stále více neuvěřitelných obrazů. Autorčin styl psaní je těžkopádný - věty jednoduché a krátká souvětí mají být nositeli rychlého posouvání děje, v rozporu s tím je ovšem úporná popisnost a "přetažené" dialogy. Zla a krutostí bylo čtenáři nabídnuto opravdu hodně (možná až příliš), konec z hlediska marketingu zcela jistě ceněný. Nemůžu si ale pomoci - další generický "bestseller" typu přečti, nepřemýšlej, odlož a zapomeň. Čekají další .....