Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134069/bmid_padesat-odstinu-sedi-5ZJ-134069.jpg 3 8052 8052

Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

marti7729
27.06.2015

V prvé řadě musím podotknout, že opravdu nejsem člověk co se nechá oblbnout reklamou. Mám ráda erotické romány, ale tato kniha už jen kvůli takové velké propagační akci mě prostě nezaujala. Pak na doporučení kamarádky jsem si první díl tedy přečetla. A musím říct, že jsem se nikdy tak nenudila :D Dle mého se tato knížka může líbit jen nevyspělým jedincům ! Příběh má potencionál, ale zabíjí ho ty rádoby "erotické scény" což má být podsata knihy. No nevím, určitě to jde popsat lépe. Dle mého autorka, neví skutečně sama o čem píše. A zaráží mě že ta kniha je jen 33. nejhorší :D

amelie.m
25.06.2015 1 z 5

Ukázkový příklad, jak umí zblbnout reklama..

Dle mého se to dá přečíst, křivdila bych, kdybych tvrdila, že ne. Nicméně kniha zdaleka nedosahuje takových kvalit, jak by se dle přehnané reklamy mohlo zdát. Začátek pomalý, erotické scény nic moc, děj celkem nuda. Další díly se dají dějově celkem snadno odhadnout, takže, proč vůbec číst dál?

Eleanor-ka
25.06.2015 3 z 5

Samá erotika. Chápu, že je to erotická kniha, ale pokud už to někdo zavádí do děje, měl by ten děj stát za to. Jenže celý příběh stál za houby a já tzv. přetrpěla všechny ty erotický choutky úplně zbytečně. Hlavní hrdinka je sama o sobě velmi zajímavou osobností, ale zvrhlík Grey a jeho minulost mě moc teda nepřesvědčila. Všechno mi příjde přesně podle názvu "šedé" a dá to velkou námahu knihu pochopit. Rozhodně bych se ke knize nevrátila, ale jsem ráda, že jsem přece jen přečetla. Soud teď bude tvrdý. :D

Dorisek
25.06.2015 5 z 5

mám přečteno skoro vše už mi zbývá jen polovina třetího dílu a mohu říci že se mi tato serie velice zalíbila už mám schlednutý i film tedy první díl další díl bude asi za rok a půl... je mi jasné že se najdou lidi kterým se to bude hnusit ale já osobně si myslím že je to velice hezká ukázka toho jak se lidi okážou změnit at je tíží cokoli :) a vlastně je to láska co lidi mění :D

Anape
25.06.2015

Hrnulo se to na mě ze všech stran a svět byl rozdělen na dva tábory. Jeden knížku miloval a ten druhý jí pohrdal. A tak jsem si řekla, že si udělám vlastní názor a začala číst. To netrvalo dlouho. Po pár stranách jsem toho musela nechat. Dala jsem tomu ještě šanci a přečetla ještě něco na přeskáčku v naději, že se to zlepší. Nezlepšilo. Ta knížka je tak trapně napsaná, že se to nedalo. Jako by to psala nějaká malá holka, která si představuje svoje poprvé, ale zná to jen z dvoustránky z dívčího časopisu. Námět, dialogy a popis jako každá druhá červená knihovna jen princ v bílé Audi má v ruce bičík. Napsáno to je čistě jen aby to vydělalo a podle toho to taky vypadá. Ale musím uznat, že marketing to má výborný. Ostatně, to je asi to jediné propracované na tomto ,,díle''. Nevím, asi bych musela být patnáctiletá holka nebo ženská na kterou chlap už půl roku nevlezl, abych to mohla pochopit.

herotabe53
24.06.2015 3 z 5

Pro mě je kniha vážně těžká hodnotit protože mi přijde, že můj názor ovlivňuje modni vlna, která kolem nás přešla. Nazvala bych to naprostou internetovou masáží. Ne vše je v knize reálné, už jen postava hl.hrdinky je velice zvláštní. Od erotického románu asi čekám víc. Amen.:D

Helen_
24.06.2015 4 z 5

Knihu jsem četla díky své matce, která si jí velice chválila. Nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, jako většina negativních komentářů tady. Naopak. Kniha je velice dobře čtivá, když bych to sečetla, celou trilogii jsem měla přečtenou za nějaký měsíc. Christian má silnou minulost, která má následky v podobě jeho dominance. Celý děj dává smysl, nejsou tam žádné nepochopitelné části.
S knihou jsem byla spokojenější než s filmem, který byl naprosto jiný a mnoho věcí v něm chybělo. Spousta lidí mi říkala, že vůbec nechápou Christianovo chování. Pouze jsem se usmála, protože díky knize ho chápu.
Každopádně, já osobně trilogii doporučuji přečíst, ovšem záleží na vás, jestli hodláte propustit uzdu fantazie :)

barbora3286
22.06.2015

Nečetla jsem všechnu kritiku tady,ale myslím,že je mnohem více horších knížek než je tato.Zajímavá psychologie postavy p.Greye,trochu na zamyšlení, a sadomaso tu taky ještě,myslím,nebylo.Možná trochu občas dětsky pubertálně napsané,ale,v každém je trochu pubertáka.Mě se líbila.

mika251
22.06.2015 2 z 5

Nemožen tvrdiť, že ma kniha nebavila. Prečítala som ju za dva večery a fakt som sa dosť nasmiala - na scénach, ktoré sama autorka asi primárne nepovažovala za vtipné :)
Je to brak. Z hľadiska štylistiky je to tak hrozné, že i moje slohovky na základnej škole boli oproti tomu na Pulitzerovu cenu. Slovná zásoba je úbohá, až strašná.
Ale prečítala som ju a pobavila som sa, pretože to proste bolo zábavné. Pasáže so sexom som niekedy po dvoch tretinách začala preskakovať, pretože to bolo všetko na jedno kopyto - ona je vždy ach tak pripravená, on je vždy ach tak úžasný, obaja majú orgazmus, ktorý je fantastický a neprekonateľný. Nuda :)
V každom prípade jediná vec, ktorá ma trochu desí je, že si túto fantasy knížku (áno, je to fantasy, pretože Christian Grey je proste mimozemšťan) prečíta nejaká dospievajúca slečna a získa dojem, že niečo také može prežiť v reálnom živote. Nechcem si predstaviť, koľko je na svete nespokojných žien, ktoré doma peskujú svojho "Pepu" že nie je ako Christian :) Takže ako fantasy dobré, ale večná škoda, že to nenapísal niekto, kto má aspoň trochu literárny talent.

MonikaMercury
19.06.2015

Dlouho jsem tomu odolavala,ale bavi me to.Pokud nekomu vadi sex,tak by me zajimalo jak vi,kolik je ho v pornu.

tomas2002
19.06.2015

V pornu je méně sexu než v tomhle odpadním čtivu. Děs a hrůza - vydržel jsem dvěstě stran a odložil. Autorka vůbec nepoužívá reálie - plantá nesmysly, nemluvě o tom, že celé tohle bylo původně psáno jako fanfiction na Twilight - celé to tomu dodává korunu debility. Když dám 0% pořád je to moc na tenhle brak. Dobré leda na topení.

asfalt
17.06.2015

možná kdybych byl patnáctiletá holka... jinak AÚÚÚÚÚ!!!

staramatka
15.06.2015

Já tu vlastně nemám co hodnotit, protože jsem se zařekla, že tenhle blaf, ani jeho 10 dalších pokračování, číst nikdy nebudu (a to nic proti erotické literatuře či sadomasu, když to má nápad a šťávu ;), ale čtu si zdejší komentáře a různé recenze na netu a většina (asi rozumných) čtenářů to hodnotí jako ztrátu času. Ale proboha, jak to, že to má tedy takový úspěch? Nepochopitelné. Že by i škvár měl tak vynikající reklamu a marketink, které přebijí obsah?

renata5823
11.06.2015

Všichni kolem mě furt mluvili o 50 odstínech... pohmoždila jsem si nohu a byla doma a napadlo mě že si ji koupím .... knížka mě bavila bylo to něco jiného ... jde vidět že je to smyšlené ale co už každý máme jiný názor :) ... film mě moc nezaujal ...knížka je prostě knížka

AnetK
05.06.2015 1 z 5

Neplánovala jsem komentovat, protože všechno už je popsáno dole, ale nedávno jsem zažila rozhovor, o který se musím podělit.
XY: Anet, ty si četla padesát odstínů, že jo?
Já: Jo, no a?
XY: Marťa si to teď koupila a začala číst.
Já: A baví jí to?
XY: No to nevím. Čte jenom scény, kde si to spolu rozdávaj.
Došla mi slova... Vypovídá to dost o povaze této knihy?

Ivetaa
02.06.2015

Je zajímavé, kolik komentářů - tolik názorů - a o to asi šlo. Jinak celá série stojí fakt za starou belu. Ovšem reklama dokáže opravdové divy. Klobouk dolů. Ale bože chraň nás před dalším pokračováním, které je na obzoru.

lajbour
31.05.2015

Já to prostě neměl sílu dočíst... Fakt jsem se snažil., ale ne... Navíc 18 měsíční dcera měla silnou rýmu, tak jsme jí dle rady podložili postýlku pod hlavou... Zdraví je prostě přednější a konečně našla i tato kniha své uplatnění...

andrea1970
31.05.2015 3 z 5

Navzdory tomu, že se v knize neustále dokola omílá to samé, mě kniha bavila. Zabouchnutá pipka Anastasia, bohatý fešák Christian a jejich sexuální pletky, o kterých se nesmí dozvědět ani nejlepší kamarádka, jinak bude zle. Fajn oddychovka, na kterou jsem se vždy těšila, ale zároveň žádný extra zázrak. Jsem zvědavá na další dva díly.

Thonetka
28.05.2015

Byla to taková mozková lobotomie. Velice doporučuji, ke zkouškovému, ale velice lehce na tuto knihu zapomenete.

Bibinky
28.05.2015 3 z 5

Sexy kniha s nepředstavitelnou romancí.. Četlo se to rychle a pro každou ženu snad jako pohádka..
A pohádka to doopravdy je :) Ale kdo z nás nemá rád pohádky?
A když už se pro 50 odstínu šedi rozhodnete, a budete chtít pocítit nějaké to napětí a vzrušení.. Určitě šáhněte po knize. Ve filmu jsem to aspoň já, nepocítila vůbec ;)