Padesát odstínů šedi
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
Upřímně, já vážně nechápu, jak se taková kniha může tak dobře prodávat. Sama jsem se do ní pustila jen proto, že si ráda občas přečtu díla s podobným "zaměřením". Doufala jsem, že snad bude mít nějaký děj, nějaký spád, originalitu... Ale bože, takovou hrůzu jsem vážně nečekala. Vždyť tohle by byl schopný napsat skoro kdokoliv. Nemá to skoro žádný děj (a to jsem dočetla všechny tři knihy, víceméně jen proto, abych ho našla), který by vůbec stál za zmínku, a stojí to pouze na sexu. Jenže ouha, vždyť ten sex je popisovaný pořád stejně a potřetí už to začne být nuda hodná přeskakování. Žhavost, která byla v prvních asi sto stránkách, se hrozně rychle vytratila.
Tak tedy, no... řekla bych, že pokud mám tohle porovnat třeba se Stmíváním, tak u mě vede právě to, protože mělo děj. Tohle je jen hloupoučká knížka, která stojí na opakování něčeho, co je nuda už v polovině první knihy. A to jsem jen u děje, slovní zásoba autorky podle mě taky za nic nestojí, rozhodně si nepřipadám nijak obohacená. A ještě bych dodala, že vážně nemám ráda hloupé hrdinky...
Až si budu chtít příště přečíst nějaký "žhavý" román, asi si spíš přečtu povídku na netu, protože mi přijde, že spousta i českých povídkových autorek píše mnohem lépe, s dostatkem sexu i s citem pro děj a dokonce pro jazyk, tedy naprostá krása. Jen jsou volně k přečtení, nepropagované a tudíž skoro neznámé.
Nejprve jsem knihu záměrně ignorovala, protože její propagace byla příliš vtíravá. Včera jsem ji ale otevřela. Přečteno jedním dechem. Sexuální scény...no budiž, některé věci...fujky...ale jinak jsem četla se zatajeným dechem a v některý případech se i podivila (třeba tomu, že je Ana panna)....doporučuji všem, co nejsou v oblasti sexu puritáni =D
Já jsem maximálně nadšená...pro mne je to kniha zajímavá, pohlcující ,vzrušující....dokonce i hodně dle toho jak to v oblasti BDSM chodí. Tleskám!!!!
První půlka knihy byla relativně záživvná pro svou řekněme "nezvyklost", nicméně od půlky knihy už bylo jasné, jak celá trilogie dopadne. Čekala bych od knihy mnohem více vzhledem k tomu, jak byla propagovaná.
Nevím, jestli napíšu ke knize něco nového, protože je tady většina věcí už napsána, ale pokusím se. Je to zvrhlé, ale zároveň hrozně čtivé. Začnete a nemůžete přestat. Sice je pravda, že se v knize hodně věcí opakuje, překlad je strašný, ale je to jako droga. :D Všichni v tom hledáte něco hlubšího, ale od této knihy to opravdu nečekejte. Za přečtení to podle mě stojí. Jsou ještě větší bláboly a lidé je hodnotí lépe než tuto knihu, protože toto je přece 27. nejhorší kniha! Vůbec bych se právě neřídila podle komentářů ostatních.
Jednu hviezdičku dostala iba pre to, že napriek tomu, že to bola veľmi zlá kniha, prinútila som sa prečítať aj druhú časť, ktorá je ešte oveľa horšia.. odpad..
Dobrá knížka, velmi čtivá :) jak sem ji dočetla hned sem musela pro druhou část, která mě bavila mnohem vic......u této knihy slo předem o to jedno druhy dil je lepší!
Bezpochyby čtivá kniha, kterou bych doporučila jako oddychovku pro ženy a dívky, které mají rády pohádky a skrývají v sobě romantické duše, které tajně sní o princi na bílém koni... Vytáčelo mě opakování některých sloves při líčení milostných scén, ale jinak bych knize nic moc nevytýkala. Je přesně tím, k čemu se hlásí.
čtení téhle knihy bylo v mém případě omyl. Už po prvních pár stranách jsem si říkal proč jsem s tím vůbec začínal a ani na 50é stránce se můj pocit nezměnil...
Kdyby Vám něco podobneho vyprávěl známý soused, budete uraženi a pohlížet na něj jako na perverzu, ale proto že je to kniha bestseller psana ženou je to trhák. Prolistoval jsem a fakt..ne
Pozitivum:
- Dobře a rychle se kniha čte
Negativum:
- Jistá podobnost se Stmíváním (bez erotiky samozřejmě)
- Skoro žádný děj
- Opakující se věty a fráze
- Místy děsný překlad
Prostě jsem si říkala ať už je konec a kopne Christiana do p*****e. Samozřejmě, že si přečtu zbývající díly, abych věděla, jak to skončí a taky proto, že se snažím série knih dočítat do konce. tohle jsou knihy tak akorát na jedno přečtení a dost. :D :D
Čekala jsem víc, pro mě je to červená knihovna s trochou sexu... Pod pojmem erotický román jsem si představovala mnohem víc akce...
Prvních sto stran totálně červená knihovna, až jsem knihu opravdu chtěla odložit. Pak se to jakž takž rozjelo, ale děj nijak hluboký, všude se vyskytují jen krásní dokonalí lidé. Ale je pravdou, že kniha se dobře čte, jen kdyby se furt neopakovala stále stejná slova. Jinak si myslím, že kniha se dobře prodává z toho důvodu, že v ní jde o sex, na to většina z nás slyší.
Knihu jsem přečetla za necelé dva dny - totálně mě pohltila. I když mi hlavní hrdina někdy připadal dost "divný", musím uznat, že se mi někdy i "líbil". V podstatě mi bylo jedno jak se on nebo ona chovali, je to přece jenom kniha. Ale příběh mě zaujal, kniha byla čtivá a napínavá, doslova jsem ji hltala očima. A ať se to někomu líbí nebo ne, byla doslova naplněná sexuálním napětím, i když si sama osobně nedokážu ani představit, že bych sama něco takového snesla, moc ráda jsem ji četla a klidně bych se k ní vrátila.
Asi jsem od téhle knížky čekala víc..
V podstatě je to pohádka pro dospělý hrdinky. Chlapík má kopu peněz, může si dovolit cokoliv včetně lítání vlastním vrtulníkem. Kupuje jí spoustu dárků a jakmile na kočičku položí trenýrky má z toho orgasmus a tak nějak o ničem jiným to ani není i když se to dobře a hlavně rychle čte.
Nudná červená knihovna s trochou sexu. Slovník autorky chudý a popisy opakující se.
Snažila jsem se u čtení této knihy moc nepřemýšlet, ale to prostě nešlo :D Moc naivní chvílemi až hloupé! Od knížky jsem čekala mnohem víc :/ Moc jsem se těšila až si příběh přečtu a opravdu mě to zklamalo :( Kniha má jen a pouze jediný cíl, dobře se prodat. Což je velká škoda! Velká reklama velký humbuk pro nic.
Ale věřím, že své čtenáře si to najde.
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Přiznávám, že ani nevím, jak to mám hodnotit. Děj byl na začátku velice zajímavý, ale teď mi to přijde, že je to pořád dokola a už mě to nebaví. Na druhou stranu je to takové oddychové čtení, takže knihu jsem přečetla poměrně rychle. Co mě na knize opravdu štvalo je autorka bez větší špetky fantazie a slovní zásoby. Neustále používá ty samá slova, dokonce i celé věty a když už jsem byla schopna předpovídat, co "Ana" řekne, tak mě to prostě nebavilo a už i já jsem začala protáčet oči. Asi musím přiznat, že kdyby kniha nebyla plná sexu, tak by mě knížka přestala bavit už v polovině. S prominutím bych to přirovnala k pornu...děj je nudný, ale jde o sex a ten je pro každého vzrušující a žádaný, a proto to lidé budou číst i nadále.