Padesát odstínů temnoty

Padesát odstínů temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235649/bmid_padesat-odstinu-temnoty-235649.jpg 3 5042 5042

Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)

Fifty Shades Darker, 2011

nakavusterezou
12.05.2015 2 z 5

Kniha mě zklamala. Musela jsem se nutit, abych ji vůbec dočetla. Příjde mi, že autorka úplně odbočila od téma triologie knih a stává se z toho druhé stmívání. Myslela jsem si, že se děj bude odvíjet úplně jiným směrem, ale to, jak tento díl končí mě nenadchl a musím říct, že i zklamal. Opravdu jsem čekala, že tyto knihy budou něco nového, zcela jiného a že autorka ukončí příběh jinak, ale bohužel.

CamilleTyler
09.05.2015

Infantilní erotomanská zábava, s lobotomičkou v hlavní roli. Vskutku božské erotické dobrodružství, kde vždy přijde orgasmus a vždy současně, a nedokáže to nikdo jiný než samec Grey. Dobrodružné pro pumy s třemi bradami. Spisovatelka trpící altzhaimerovou chrobou, když chudák zapomíná, co vlastně předtím psala a pro jistotu to ještě 3x napíše. 3 je zde opravdu magické číslo, neboť přesně do tolika vět se dokáže vejít celý sexuální akt, za což tleskám, protože ani ten největší milovník rychlovek nedokáže shrnout. Nuda tkaná nudou, zbytečně zdlouhavá.

petvet
03.05.2015 4 z 5

Kniha byla zvláštní - oproti 1.dílu to byla jedna velká zápletka, ale nemohu říct, že se mi nelíbila.
Proto dávám 4 hvězdičky.
Jsem zvědavá, jaký bude v roce 2017 film ;-)

Kateřina1111
24.04.2015 3 z 5

Myslím že P.O TEMNOTY je nejslabší kniha z celé řady. Opravdu mě nejméně bavila a přišlo mi, že byla o ničem. uvidíme jak dopade film

vendulkaa2
07.04.2015 3 z 5

Kniha mě bavila o něco více než první díl, ovšem i tak... "roztahané", nic extra záživného, některé erotické pasáže jsem již přeskakovala, do několika posledních desítek stran jsem se musela již nutit.

jitka7
04.04.2015 odpad!

Jak jsem již psala u prvního dílu,téma je to skvělé. Christianova postava je super, Ana je tak trošku blbka. Nejhorší na té knize ale je způsob psaní. Věřím, že kdyby tuto knihu napsal kdokoliv jiný, nebyla by tak špatná.

1v8na
02.04.2015 2 z 5

tentokrát se mi příběh v knize tak nějak nelíbil. Zaujalo mě, že po Christianovi někdo jde a že musí Ana s Christianem vztah mezi sebou rozvíjet a slepovat. Ovšem vadilo mi to jejich sexuální neukojení.

lenule1086
31.03.2015 3 z 5

Pro mě tato kniha byla dobrým pokračováním i když chvílemi slabším oproti prvnímu dílu, ale i tak se dobře četla. Rozhodně jsem se do četby nemusela nutit.

KORy1
29.03.2015

Pokud ještě jednou přečtu slovní spojení " má vnitřní bohyně " ,případně oslovení bejby po česku,tak tu knihu dám na charitu!!!Námět není zlej,ale zpracování je amatérské,pro mě nedostatečně vykreslené postavy a tu vášeň z ústřední dvojice fakt vůbec necítím.

mazlak
28.03.2015 4 z 5

Tuto knihu jsem nyní přečet již podruhé a stále má své kouzlo. A hurá na poslední díl.

Andvejka
27.03.2015 2 z 5

Porovnám-li temnotu se šedí, jednoznačně temnota vede, i když se stále nejedná o literární zázrak. Tak, jak se mi zdálo, že šedi chybí jakýkoli náznak děje a zajímavosti, tak v temnotě mi naopak přišlo, že se dělo pořád něco a chvílemi se mi zdálo, že se autorka snaží nahnat to, co v šedi zanedbala. Což taky není moc dobře.

ewisek22
26.03.2015 1 z 5

Po zhlédnutí filmu jsem se rozhodla, že si i přes mé kruté zhodnocení prvního dílu, přečtu i dva zbývající díly...Jen a pouze kvůli té "šílené" EXsub, která to tam aspoň trochu rozvířila, dávám jednu hvězdičku. Opět jsem se utvrdila, že hlavní hrdinka v knize je fakt ubožačka. Při jejím neustálém utvrzování chudáčka Christiana v tom, že opravdu nikdy v životě neodejde, mi způsobovalo neustálé protáčení panenek a chuť na ni zařvat ať už tedy táhne pryč:) Ale nejvíc mně vytáčelo slovo DOJEBANÝ...hádám, že jediná tady dojebaná je samotná autorka, která stvořila tento úžasný skvost!:)))

Markysek45
23.03.2015 1 z 5

Druhý díl je o něco málo lepší než první. Občasný náznak děje byl pro mne velmi pozitivním překvapením. Navíc Grey je sice stále magor, ale aspoň se s tím snaží něco dělat, takže s ním čtenář může soucítit.

Nicméně jednu hvězdičku za ty náznaky děje dám.

inuska6280
19.03.2015 5 z 5

Nevím proč ale z celé trilogie se mi líbil tento díl nejvíc :) Knížky jsou fakt zajímavý a jsem ráda, že jsem se nakonec dokopala si je přečíst. Vlastně díky odstínům jsem začala zase po deseti letech číst :D Navíc je knížka super pro nasbírání zkušeností :)

B18r
19.03.2015 4 z 5

Kniha se mi líbila. Četla jsem ji o trochu pomaleji než první, ale super. :)

mysacka
16.03.2015 3 z 5

druhý díl nezklamal, velice příjemné čtení... i když už jsem více hltala ten děj kolem než sexuální hrátky, které se docela opakují.. ne přímo. Jinak doporučuji z tohoto žánru tvrdšího sexu než ty napodobeniny jiných knih. Ale toto už je každého názor.

Coucouha
12.03.2015 odpad!

I když jsem si řekla, že další díly číst nebudu, protože mi první opravdu stačil :-D...tak mi to po pár letech nedalo a vrhla jsem se do dalších dvou dílů. Už jsem totiž zapomněla, jak hrozným stylem je to napsáno a jak otřesnou slovní zásobu autorka má.
ONA oslovuje JEHO "Stíne" a ON JI "Bejby", což mi tak neskutečně lezlo na nervy, že už nikdy tyto slova nechci číst v žádné knize :-D...o výrazy jako "kalhotky-rvoucí Christiánův úsměv", neustálá "exploze", "dojebanost" či "svrbící dlaň" mi už opravdu lezly krkem. No a o nulovém ději snad ani mluvit nemusím :-D

HoneyMM
09.03.2015 3 z 5

Druhý díl byl napínavý a jsem zvědavá jak dopadne třetí...

Pedros
09.03.2015 3 z 5

Řekla bych, že ten, kdo úplně zavrhl Padesát odstínů šedi, by si měl přečíst Padesát odstínů temnoty a třeba se v něm něco zlomí jako ve mně. Byla jsem příjemně nadšená. Christián už nebyl takovej úchyl a jeho úchylství se vysvětlilo. Kdo má rád romantické příběhy, bude nadšen.
Ovšem je to zas taková ta "pohádková romantika"....moc nevěřím, že by se takhle mohl člověk změnit od základů...ale tak kniha mi aspon dala během čtení tu naději. Příjemnou naději.
Jsem natěšená a zároveň se bojím začít číst poslední díl, protože tak dobrý konec téhle knihy se musí nějak pomstít do dalšího dílu a já pevně věřím, že dopadne dobře.
Ale jdu do toho.

Rosie1
09.03.2015 2 z 5

Ani sama neviem, čo mám k tomu povedať... Kniha sa, rovnako ako 1. diel, číta sama....Inak, nič nové, závratné a ani šokujúce neprináša....2 hviezdy za troška romantiky :-)