Paganiniho smlouva
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Je vlahá červnová noc. Šedomodrou hladinu brázdí opuštěná loď. Všimne si jí starý rybář, vystoupí na palubu a člun prozkoumá. V kajutě sedí dívka, v dlouhých černých vlasech má vetknutou sponku s bílou holubicí symbolem míru. Je mrtvá. „Utopila se, Joono,“ prohlásí patolog. „Utopila?“ Lékař přikývne a cukne koutky úst. „Utopila se na palubě plovoucí lodi.“ „Pravděpodobně ji někdo vytáhl z moře.“ „Dívčiny plíce jsou plné slané vody, ale na těle po ní nenajdeš ani stopy,“ podotkne tichounce patolog. „Je to záhada...“ V salonu luxusního bytu je nalezen oběšený muž. Oprátka je připevněna k lustrovému háku, v místnosti však není jediný kus nábytku, na který by se mohl postavit... Vyšetřování obou záhadných úmrtí se ujme kriminální komisař Joona Linna. Záhy zjišťuje, že utopená dívka i oběšený muž jsou oběťmi monstrózního zločinu. Druhý díl série Keplerových detektivních románů je stejně úspěšný jako díl první Hypnotizér. Práva na knihu byla prodána do čtyřiadvaceti zemí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , HostOriginální název:
Paganinikontraktet, 2010
Hm, hm, napsala bych to samé co u Hypnotizéra - čtivé, podle mne překombinované... Přesto bych oproti hypnotizérovi přidala aspoň půl hvězdičky navíc... Dám seveřanům ještě jednu šanci a uvidím :-)
Pro mě nejslabší knížka od této dvojice. Některé pasáže byly super, ale celkový výsledek byl trochu slabší, oproti prvnímu dílu... I tak byla ale pěkná :)
najslabši Kepler. A k tomu som urobila chybu a kupila si ho v slovenčine . Strašny preklad......
Pro někoho lepší Hypnotizér, pro někoho Paganiniho smlouva, pro dalšího Svědkyně ohně. Někdo raději tvarohové koláče, někdo zase povidlové. Jisté je jedno. Všechny tři knihy, jako jeden celek působí bezvadně. Knihy mají spád, člověk se neztrácí ve složitém ději a množství postav a hlavně Joona Linna (já to čtu jako línej jůna) je docela sympaťák.
Občas jsem se zasekla a ne a ne dočíst, ale nakonec ..... Svědkyni ohně si také určitě přečtu, ale teď si dám od Kepleru pauzu.
Jednoznačně horší než Svědkyně ohně. V porovnání s Hypnotizérem nemá takovou tu jiskru, překvapení, na druhou stranu se autoři vyvarovali logickým chybám Hypnotizéra. Pro mě stejná úroveň, možná o trošku horší než Hypnotizér. Od poloviny knihy se honíme za defacto známým pachatelem, to mě moc nebaví. Mám ráda to překvapení.
Velmi napínavá kniha. Lepší než Hypnotizér -především ve stylu psaní. Hypnotizér se četl tak nějak kostrbavě. Paganiniho smlouva je jasná, rázná, děj se rychle posouvá a nenechává vydechnout. Díky skvělému tempu celé knihy však lehce ztrací konec, protože "vše už bylo zodpovězeno" a žádná "bomba" tam nečeká. Každopádně však kniha super.
Přehledné, napínavé a poutavé čtení. Trochu truchlivý, ne zrovna povzbudivý konec. Ovšem realistický.
Ja ji nedocetla... hypnotizer byl docela dobry, ikdyz taky tam byla mista, ktera me nebavila, ale do tohohle jsem se nemohla zacist vubec - za nejaky cas to jeste zkusim, treba se to napodruhe povede :-)
Zajímavý příběh, na Hypnotizéra to ale nemá. Joona Linna stále sympaťák. Překvapivý úplný závěr knihy.
Vynikající čtení na zimní večery. Svižný děj, dobré dialogy. Někoho asi odradí příliš mnoho mrtvých, ale je to literatura a nikoliv život. Lars Kepler - dvojice, která umí psát a ví jak na čtenáře. Přečteno během jediného týdne - rozhodně doporučuji.
Tento díl jsem četl jako poslední z trilogie a určitě byl nejlepší! A jestli ne nejlepší, tak určitě srovnatelný.
I pro mne po Hypnotizérovi velké zklamání. Příliš mnoho mrtvých, rozvleklý děj...palec dolů...
Po Hypnotizérovi veľké sklamanie! Mňa osobne kniha skoro vôbec nezaujala. Dej je síce plný akcie, ale akosi mi to bolo všetko jedno a do čítania som sa vyslovevne musel nútiť. Kapitoly sú síce krátke, ale po každej sa mi už chcelo spať :) Zaujímala ma snáď iba jedna postava v celom príbehu a pasáže o hudbe boli výborné. Inak...nič. Škoda!
Slyšela jsem opravdu kladné ohlasy, ale nějak se mi nechtělo do knížky, která má tolik stránek. Bohužel poslední dobou jsem četla samé blbosti a tak jsem chtěla svojí četbu trochu obohatit nějakým zajímavějším kouskem. Mamka měla na čtečce tohle a sama to vychvalovala, tak proč ne?
No.. Musím přiznat, že rozhodně nejsem nadšená. Je pravda, že posledních asi sto stránek jsem četla a čekala, jak se to vyvine, ale celá knížka na mě nezapůsobila.
Zápletka zajímavá, postavy zajímavé, prostředí zajímavé, ale styl psaní je takový nerozvětvený (hlavně ze začátku), takový chvílemi nezajímavý. Přijde mi, že některé napínavé scény jsou psány lehce nezúčastněně a je to škoda, protože potenciál v této knize je. Nápad mi přijde senzační, jen zpracování mohlo být lepší.
Určitě jestli má člověk dlouhou chvíli, nic se nestane, když si dílko přečte, ale myslím si, že se najdou i lepší knížky na ukrácení nudné hodinky.
napětí švédská literatura tajemství severská krimi psychologické thrillery švédské detektivky
Bavilo mě to více než Hypnotizér, děj mi přišel zajímavější, četlo se to téměř jedním dechem, překvapivě příjemná záležitost.