Paganiniho smlouva
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Je vlahá červnová noc. Šedomodrou hladinu brázdí opuštěná loď. Všimne si jí starý rybář, vystoupí na palubu a člun prozkoumá. V kajutě sedí dívka, v dlouhých černých vlasech má vetknutou sponku s bílou holubicí symbolem míru. Je mrtvá. „Utopila se, Joono,“ prohlásí patolog. „Utopila?“ Lékař přikývne a cukne koutky úst. „Utopila se na palubě plovoucí lodi.“ „Pravděpodobně ji někdo vytáhl z moře.“ „Dívčiny plíce jsou plné slané vody, ale na těle po ní nenajdeš ani stopy,“ podotkne tichounce patolog. „Je to záhada...“ V salonu luxusního bytu je nalezen oběšený muž. Oprátka je připevněna k lustrovému háku, v místnosti však není jediný kus nábytku, na který by se mohl postavit... Vyšetřování obou záhadných úmrtí se ujme kriminální komisař Joona Linna. Záhy zjišťuje, že utopená dívka i oběšený muž jsou oběťmi monstrózního zločinu. Druhý díl série Keplerových detektivních románů je stejně úspěšný jako díl první Hypnotizér. Práva na knihu byla prodána do čtyřiadvaceti zemí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , HostOriginální název:
Paganinikontraktet, 2010
Paganiniho smlouva - smlouva s ďáblem... Nerada čtu knihy nad 500 stránek a hlavně, kde je zapletena špinavá politika. Do této knihy jsem šla skepticky a ejhle já jsem absolutně nadšená. Skvělé dílo. Od začátku dokonce kniha udržuje napětí a akci. Nezaznamenala jsem žádná hluchá místa. Mohu jen doporučit a určitě se těším na další případ. Joone Linno, začínám vás mít ráda :D
Za mě naprosto skvělá kniha ! Ještě lepší než první díl opravdu. Poutavý dej od začátku do konce nemohla jsme knihu odložit :) už čtu další
Prvni dil me nadchnul,ale tento me nebavil. Je psan ctive,ale...politika,vsechno se protahuje,je to hodne nerealne,na jedne strane super schopny -skoro nesmrtelny - zabijak a na druhe strane policejni tezkoodenci,kteri se nechaji jen tak postrilet?...to asi fakt ne. Jedina trosku desiva scena na konci knihy. Tak snad treti dil bude lepsi ;)
Joona Linna se stává mým novým oblíbencem. Jsem ráda, že trpí alespoň na ty migrény, jinak bych ho považovala za moc dokonalého.
Příběh je krásně spletitý, začíná postavami, které jsou postupně v příběhu čím dál méně důležité při rozplétání velké politické kauzy. Těším se na další komisařův případ.
Není dobrý nápad, uzavírat smlouvu s ďáblem, ať už se zdá nabídka sebelepší. :)
Hypnotizérovi jsem dala 4/5, Paganini byl za mě o chlup lepší, ale protože nejdou dávat půl hvězdy, nechávám i u Paganiniho 4/5. Celkově na mě ale druhý díl s Joonou Linnou působil daleko víc uceleně a i když se během knížky prolíná několik příběhů různých postav, má konec hlavu a patu. Takže třetí a rovnou i čtvrtý díl už je objednaný.
Knihy jsem začala číst postupně. Je to tedy druhá kniha s komisařem Linnou a musím říci, že mnohem lepší, než Hypnotizér. Kniha mi přišla více propracovaná a děj příjemně plynul. Ze začátku jsem měla strach, že mě nebude bavit, protože politika mě moc nebaví, ale opak byl pravdou. Opravdu jsem byla napnutá a místy mi bušilo srdce a čekala jsem, co se stane dál. U knih se mi líbí, jak autoři střídají různé úhly pohledu a postavy. Doufám, že kvalita ostatních knih bude minimálně stejná, jako u tohoto dílu. A teď už hurá na Svědkyni ohně :)
Tohle byla paráda. Dlouho jsem žádné krimi nečetla a touto knihou jsem se přesvědčila o tom, že je třeba se občas vrátit do starých dobrých koleji a přečíst si něco, co vždycky potěší, že měl člověk dobrou ruku. Skvělý autor a i kniha. Líbí se mi krátké kapitoly, má to spád, drží čtenáře v napětí a i zajímavý motiv! Ať jsou i další Kepplerovky takové :).
Skvěle propracované detaily a celkový dojem je mnohem lepší než první díl. Těším se na další pokračování. Doporučuji pro milovníky detektivních příběhů ze severu .)
Druhy Keplerovsky diel docitany, urcite zaujimavy namet. dost som si rozsirila informacie o Paganinim z roznych zdrojov. Famozne vyuzita a zakomponovana hostoricka postava spolu so zbranovym biznisom, ktory hybe svetom.super.
Joona Linna je poměrně sympatický (někdy až moc dokonalý :-), ale proč ne?) a knížky s ním mě baví. Líbila se mi i tato.
Kniha je hodně zaměřena na politiku. Toto téma zrovna nemusím ale příběh mě celkem bavil a kniha byla velmi čtivá. Určitě stojí za přečtení.
Začátek slibný, zápletka OK, ale pak to už bylo jen horší a horší. A konec je úplně přitažený za vlasy a mimo realitu.
Na přítomný čas vždy a za všech okolností, byť by to bylo sebehloupější, si nedokážu zvyknout a výrazy typu XY "osamí" mě vyloženě deptají. Ach jo.
Kniha byla čtivá, moc se mi líbilo propojení s hudebním světem a zajímalo by mne, jestli opravdu někdo má takové schopnosti jako pan Axel, který dokázal poznat o jakou skladbu se jedná. Tyto autory opravdu doporučuji.:-)
Čtivé, napínavé, strhující. Nevím co je lepší, Hypnotizér je tak trochu z lékařského prostředí, k tomu mám blíž, tady byla politická zápletka, ale ne zas tak komplikovaná, neztrácela jsem se. Super, těším se na další.
Kniha se mi moc líbila, nedalo se odtrhnout, napínavé až do konce, určitě si přečtu další jeho knihu.
Zaujal mi začátek, pronásledovaná dvojice, pasáže o hudbě, ale čím víc se blížil konec, tím víc se mi to přestávalo líbit - moc politiky, zbytečně dlouhé a překombinované. Popis v přítomném čase se mi vyloženě vadil.
Napinava a svižně psaná detektivka. Zda se mi někde trosku extrémní, což ubírá na důvěryhodnosti - proto jedna hvězda dolu. Ale jinak fajn čtení.
napětí švédská literatura tajemství severská krimi psychologické thrillery švédské detektivky
2011 | Hypnotizér |
2013 | Písečný muž |
2015 | Stalker |
2012 | Svědkyně ohně |
2018 | Lazar |
Paganiniho smlouva nebyla špatná, určitě jsem si užil čtení více, než první díl, ale něco jí chybí. Celá kniha je jaksi nevyrovnaná, kdy sledujete dvě dějové linka a zatímco jedna z nich je zajímavý detektivní příběh, druhá část je plná politických blábolů a působí jako výplň. Nikdy se ze mne nestal fanoušek knih od Larse Keplera, ale druhý díl mne ani neodradil od dalšího čtení.