Pekáč buchet

Pekáč buchet
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206146/bmid_pekac-buchet-FwG-206146.jpg 4 1213 1213

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text

Moniisek
12.01.2015 5 z 5

Velmi pěkná kniha, jen ten konec se mi zdál dost useknutý.... velká škoda že si autorka nedala práci a nepřidala pár kapitol o tom jak se s tou nemocí doma sžívali...je to vážně škoda posunulo by to knihu o stupeň výš :)

aliali
11.01.2015 5 z 5

Autorka opět nezklamala, její čtení je fakt pro pobavení a relax.

Sobotikova
10.01.2015 4 z 5

Když máte chuť na něco malého, sladkého ...tak sáhněte po této knize, ale nečekejte nějaké komplikované chutě :)

kacaaba
10.01.2015 3 z 5

Moc jsem se těšila na další knihu od této autorky. Dobře se četla, nasmála jsem se, jen už to není ono. Na Bavettovi nic nemá.

macekd
09.01.2015 5 z 5

Opět báječná " jednohubka", kterou přečtete jedním dechem.

barborelka
04.01.2015 5 z 5

Už dlouho jsem se takhle u knížky nezasmála :-D některé hlášky si budu pamatovat už na furt ;-)

Příběh moc hezký, uvolněný...čte se to velmi příjemně.
Jen co mě trošku zaskočilo bylo to se se stalo Matoušovi- to jsem opravdu nečekala :-/ a co by mě osobně zajímalo jak velký věkový rozdíl mezi Klárou a Kopřivou :-D byl !!! Jinak Káta je opravdu machr ;-)

*Táňa*
03.01.2015 3 z 5

Dlouho očekávaná knížka. Všem se moc líbila. Všichni ji vychvalují na každém rohu a nedají na ni dopustit. Námět toho slibuje mnoho, snaží se lidi nalákat na příběh plný svižných obratů a vtipných hlášek. Tak kde jsem při čtení udělala chybu, že mě knížka neoslnila?

Klára16
03.01.2015 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale zápletky v ní se daly předvídat. A s těmi buchtami mi velice připomínala Nabíječe. :))

123.Iveetka
02.01.2015 3 z 5

První půlku knihy jsem se náramně bavila, smála jsem si dokonce i nahlas, ale druhá půlka knihy byla spíš pochmurná a zápletka byla taková zvláštní, čekala jsem trochu něco víc.

Red-haired
01.01.2015 3 z 5

Chválím zajímavý nápad s recepty ke každé kapitole, ale jinak to bylo na Petrusovou dost slabé. Na začátku jsem se docela bavila, v části, kde mě to mělo zvednout ze židle, jsem se spíš nudila a urychlený konec to celé pohřbil, takže průměr.

Haldasha
31.12.2014 3 z 5

Hezky pribeh, ale porad jsem cekala co se bude dit dal a najednou konec :( Skoda.

lucy.luc
31.12.2014 4 z 5

Zajímavá kniha, která mě upoutala obálkou a názvem. Příběh uvnitř je vtipný, milý a oddechový. Jediný co mě zklamalo byl konec. Podle mě to až takhle dopadnout nemuselo. Nějak se mi to k té knize prostě nehodilo.

Moc chválím recepty při každé kapitole. :)

Mikik
30.12.2014 4 z 5

Kniha, kterou jsem si přečetla jen kvůli obalu. Ta obálka je prostě dokonalá a stejně vtipné spojení dvou rozdílných světů provází celou knihu. Za mě určitě doporučuji:-)

Nuttelka
30.12.2014 5 z 5

Opět úžasná jednohubka na jeden večer :-) Sice mi trvalo prvních pár stránek, než jsem se začetla, ale pak to stálo za to, Kopřiva boduje :-))) Ale konec mi tedy překvapil, i slzička ukápla, jen by mi tedy zajímalo, jak to s Kopřivou dopadlo, jestli to rochodil či ne... Ale koukám na stránky Kačky, příští rok vyjde volné pokračování o Miloňovi a Míše, tak snad se o Kláře a Matoušovi ještě něco dozvíme :-)

PS: V Kláře jsem se úplně viděla :-)))) Miluji jídlo, nesnáším sport, ale trpět se musí :-)))

La Fiera
29.12.2014 5 z 5

Moje první setkání s tvorbou Kateřiny Petrusové dopadlo na výbornou. Celou dobu čtení jsem se náramně bavila, užívala si barvité češtiny a děje, který knize rozhodně nechyběl.
Konec byl trošku překvapivý, ale do příběhu mi seděl a správě jej okořenil.

Jen jednu podstatnou chybu jsem na knize našla a to, že mi při prvním čtení vypadla jedna stránka, blbé lepené stránky :(. (A to se ke knihám nechovám jako hulvát ani podle Destrukčního deníku nebo tak.)

Pakuna

Skvělé!!!
Další oddechovka od úžasné Kateřiny Petrusové! Přečteno bez přestávky s úsměvem na rtech. :)

nikol2178
29.12.2014 5 z 5

Kniha byla úžasná, děj se mi moc líbil, ale mrzí mě, že to na konci nebylo více rozvedené. Na mě prostě krátké, ale úžasné! Jako povánoční odpočinková kniha super. :)

mrvikovak
29.12.2014 4 z 5

Hezký, krátký.

pocketka
28.12.2014 5 z 5

Jako každá kniha od Katky Petrusové i tato se četla sama. Přesně to pravé k povánočnímu odpočinku, kdy potřebujete něco lehčího, vtipného, něco, co zvládnete přečíst za den-dva... A tak, jako u každé knihy od Katky si na konci povzdychnete - škoda, že je to tak krátké.

locin
28.12.2014 4 z 5

Příběh lehce plynul, vtip prolínala realita a realitu romantika. :)