Pekáč buchet
Kateřina Petrusová
ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text
Po roce jsem dostala chuť si opět přečíst tuto skvělou a vtipnou knihu. A opět mně nezklamala. Doufám, že se již brzy dočkáme slibovaného příběhu o Míši a Miloňovi. Už se těším...
Knížku jsem zhltla,ani nevím jak :) Je čtivá,chvilkama překvapivá a hrozně krátká! Konec se nedá předvídat(dost mě zarazil),zároveň jsem se skvěle bavila....vřele doporučuji!! ;)
Knížku jsem doslova zhltla. Dost jsem se u ní nasmála.......ten konec, ten jsem teda nečekala. Skvělé čtení!
Kniha me prekvapila - v dobrem smyslu. Myslela jsem ze to bude totalni ptakovina, ale behem par hodin jsem nemela co cist a byla jsem zklamana ze neni kniha delsi. Joo, a ty recepty na zacatku kazde kapitoly jen dalsi plus.
Kniha na začátku hodně na odreagování, ale konex mě hodně překvapil....
Možná pro někoho happy end, ale myslím, že pro dotyčného hlavního hrdinu ani ne.....
Tak tahle knížka je úžasná... Něco mezi románem a kuchařkou u čehož se nasmějete, pobrečíte si, budete občas slintat a užijete si každý odstavec
Je to moje první kniha, od K.Petrusové a nevím, co si myslet. Jako souhlasím z Térou, že recepty byly dobrý..Děj docela taky ušel, ale konec mi přišel, že nevěděla co autorka má psát. Kopřivův rychlý skok do reality z nemocnice... Jako kdyby jí chyběla nějaká slova a ukončila to.
Docela velké zklamání. Moc jsem se těšila jak se nasměju a nic. Jediné plus byly recepty na začátku kapitol.
Jak já šíleně zbožňuji hrdinky tohoto ražení! Už dlouho jsem se u knihy takto nezasmála. Některé pasáže jsem si musela přepsat, protože jsem si místy myslela, že každou chvíli spadnu ze židle. Celý den jsem nemohla dostat svůj obličej pod kontrolu. Zkrátka se mi při jakékoli vzpomínce na tuto knihu roztahovali koutky a lidé kolem mě považovali za blázna!
Líbilo se mi, kdy Klára oslovovala Matouše "Kopřivo". Vážně jsem ocenila absenci slaďoučkých slovíček, nejednalo se tedy o klasickou romanci, což považuji za příjemné osvěžení
Jediné, co bych knize vytkla je až moc drama na konec, které bylo i celkem odbyté. Více by mi vyhovovalo, kdyby zůstal celý příběh odlehčený. Rozhodně doporučuji!
Skvělá oddechovka, celkem jsem se zasmála. Konec jaký bych vůbec nečekala a knížku bych uvítala o něco delší, ale dávám 5 hvězdiček.
Pro mě zatím nejlepší kniha od této autorky. Narozdíl od ostatních není tolik přeslazená a je vzhledem k tomu závěru více hozená do reality. Jen škoda že taková tenká, úplná jednohubka :-)
Geniální! :) Moc se mi kniha líbila, i když bych možná ocenila trochu více stránek. Ale zase bůh ví, jak by to pak dopadlo jako celek. ;) Za mě ta hvězda dolů kvůli konci, i když nějaké to drama tam být muselo. Na druhou stranu je pravda, že to díky němu bylo zase o něco realističtější.
Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, oba! :D Jednoznačně super čtení.
O této knize budu ještě nějaký čas přemýšlet. Nejdříve jsem si myslel, že už se bude od 10. kapitoly vše vznášet na růžovém obláčku, jenže ono ejhle! A tohle "ejhle" způsobilo, že přidávám hvězdičku na plný počet. Sice má kniha jen pár opravdu legračních pasáží (na rozdíl od "s hlavou v pejru), zato však je více hozená do reality.
V porovnání s dalšími knihami autorky je tato nejslabší. Nicméně se pár vtipných dialogů našlo a oceňuji názvy kapitol podle receptů. Každopádně by bylo zřejmě lepší, kdyby byla kniha více rozepsaná, takhle to bylo jen frk frk a konec.
Kniha se četla jedním dechem, ale bohužel mi nic moc neříkala. Myslím, že by určité pasáže staly za propracovanější děj. Po přečtení série Bavettovi mě tato kniha zklamala, asi jsem od toho čekala více. :-)
Knihu jsem napoprvé zhltla. Trochu mě zarazily recepty a to, že se kniha točí kolem vaření - nejsem totiž Magdalena Dobromila a vaření, pečení, smažení zrovna není mým koníčkem, ale spíše ztrátou času. Při druhém - pozornějším čtení - oceňuji opět vtipné dialogy i příběh samotný a trochu začínám ty Magdaleny Dobromily Rettigové chápat. Možná při třetím čtení této knihy se ze mě stane - k potěše mého blízkého okolí - Magdalena Dobromila jako vyšitá. Kdo ví....?
Od knihy jsem však čekala něco více. Na druhou stranu podotýkám, že knihou ,,S hlavou v oblacích" si Kateřina Petrusová nastavila laťku hodně vysoko (aspoň u mě). Překonat ji dá fušku.
podle mě mohla mít kniha velký potenciál a mohla být úžasná, ale jsem zklamaná...všechno mi přijde strašně zrychlené a uspěchané...začnete číst a je konec..kdyby kniha měla aspon jednou tolik stránek co má, tak věřím tomu, že by se mi opravdu líbila
láska sport humor pro ženy česká literatura úrazy jídlo časopisy, noviny kuchařské recepty lezectví, lezení, skálolezectvíAutorovy další knížky
2012 | Nebezpečná láska |
2014 | Zakázaná přitažlivost |
2014 | Pekáč buchet |
2013 | Nepřítel mého nepřítele |
2013 | S hlavou v oblacích (pejru) |
Miluji, když u knížky brečím smíchy!! Další takové prosím :)