Pekáreň v Brooklyne

Pekáreň v Brooklyne
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465928/bmid_pekaren-v-brooklyne-ZWJ-465928.jpg 4 2258 2258

Pohodlne sa usaďte na svojom obľúbenom gauči a užite si neopakovateľné chvíle pohody pri voňavej kávičke a chutnom koláčiku. Pekáreň v Brooklyne vás unesie na dobrodružný výlet do mesta, ktoré nikdy nespí. Nechajte sa strhnúť romantikou a príbehom plným voňavej kávy. Spomínate si ešte na Sophie, gastronovinárku z Kaviarne v Kodani, z ktorej sa stala Katina vynikajúca priateľka? Vo voľnom pokračovaní série Romantické úteky je to práve Sophie, ktorá sa vydáva na dobrodružnú cestu do New Yorku. Ubytuje sa nad maličkou pekárňou sympatickej Belly, ktorá pečie tie najúžasnejšie koláčiky a torty v celom Brooklyne. Sophie sa u nej cíti ako doma a ani sa nenazdá a všetok svoj voľný čas trávi v jej pekárni, kde Belle pomáha s pečením dobrôt. Veľmi rýchlo sa spriatelí aj s jej mimoriadne šarmantným, obletovaným a úplne neodolateľným bratrancom Toddom, ktorý má len jednu chybu - odmieta akýkoľvek vážny vzťah. Lenže ten nehľadá ani láskou sklamaná Sophie, a tak ich priateľstvu zdanlivo nič nestojí v ceste. Sophie postupne zisťuje, že lásku netreba naháňať. Nájde si nás totiž často práve vtedy, keď ju prestaneme hľadať.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Little Brooklyn Bakery, 2018

JankaV80
06.03.2021 4 z 5

Hodně velká oddychovka, ale líbila se mi. Příběh Sophie, která pochází z Anglie a vydá se, po velkém životním zklamání, na půlroční stáž do amerického časopisu. V New Yorku chce na všechno zapomenout a dát se dohromady. Jenže to by ve stejném časopise nesměl pracovat Todd, který je navíc bratrancem její bytné Belly. Jejich postupné přátelství se rozvine, jak jinak, v něco víc.
Hvězdičku dolů dávám za ten konec. Připadal mi hodně divný, nemůžu si pomoc.

zde.rec
05.03.2021 2 z 5

Po Hotýlku na Islandu jsem chtěla zase jen oddychovku, co příjemně poplyne a vezme mě s sebou se krátce zasnít. Tohleto byl ale souboj vůle. Příběh se vlekl a vlekl, byl hrozně plytký.... a pak už mi (cca na str. 200) nestál za to se přemáhat.

Jiitush
01.03.2021 3 z 5

Konec jsem předčítala příteli a nevím, komu z nás přišel víc bizarní a přiřazený za vlasy.

AnitVyk
28.02.2021 5 z 5

Jee, no tak tentokrát se chci stěhovat do NY. Nevím proč ale knihy od Caplinové, mě vždycky donutí snít o tom, jaké by to bylo žít v daném městě :) Opět hezká odpočinková kniha, kterou jsem slupla za tři večery. P.S. Todd byl sympoš hned od začátku :)

Zuknihomol
27.02.2021 5 z 5

Číst knížky z pera Julie Caplin je jako jíst vynikající sachr s meruňkovou marmeládou a pravou šlehačkou. Slast pro duši. Její příběhy stejně jako tenhle vás povzbudí, naladí na romantickou notu, oddechnete si u nich a navíc dostanete chuť na cestování a PEČENÍ :)

Onceuponthetime
23.02.2021 4 z 5

Mám chuť na dort! Hned!
Konec byl trošičku uspěchaný na můj vkus, ale jinak? Ano prosím! Miluju tu chemii mezi Sophií a Toddem.
A velké plus je, že obálka je opravdu nádherná :)
Doporučuji, opravdu. Odpočinete si, dostanete chuť na sladké, zamilujete se do Todda a bude spokojení... to garantuji.

red_marionette
21.02.2021 5 z 5

No nemám slov. Autorka to prostě umí!

VeronikaZ
18.02.2021 4 z 5

Neměla jsem v plánu číst další díl po Kodani, ale obálce a potřebě cestovat alespoň v knize jsem neodolala. I přes všechnu předvídatelnost mi ale knížka dala, co jsem od ní chtěla - New York, dorty a romantiku.
Jen překlad mi přišel trochu kostrbatý.

6833
16.02.2021 5 z 5

Nádherná kniha, tak jako Kavárna v Kodani. Těším se až si přečtu i ty ostatní ????

Lucy6827
13.02.2021 5 z 5

Ráda jsem si tuto knihu přečetla. Romantiky není nikdy dost :) Protože jsem nejprve četla knihu Na velikosti záleží a potom hned Pekárnu v Brooklynu, tak se mi o pečení dortů zdálo i v noci :) Také musím přiznat, že hned jak končila první kapitola, jsem si říkala "CO?" Takový zvrat jsem nečekala. Opět v knize byli všichni přátelští a milí - Sophie, Todd, Bella (chci takové lidi také potkávat).

knihomolkaJani
09.02.2021 5 z 5

Oproti prvnímu dílu mě překvapilo, že autorka změnila styl psaní.. Ale po chvilce jsem si zvykla a bylo to super.

Od knihy nečekejte žádná hluboká moudra, je to typicky odpočinkový románek se sladkou vůní. Je to kniha, u které víte jak dopadne, ale stejně jí chcete číst zas a znova.. a pak možná ještě jednou.. DOPORUČUJI!

ZapisnikTerky
06.02.2021 5 z 5

Tohle byla prostě pecka. Už mi chybí jen Hotýlek na Islandu a za mě je Pekárna v Brooklynu a Kavárna v Kodani zatím Top strop. Víc v mojí recenzi :).

mekkejla
06.02.2021 3 z 5

Opět moc pěkné a milé čtení, ale na Kavárnu v Kodani to bohužel nemělo. Od dalších dílů mě to ale neodradí a když budu chtít vypnout a jen se zasnít, tak po knihách od Julie Caplin opět ráda sáhnu.

calu
25.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha,kde se objeví hrdinka z Kavárny v Kodani :) doporucuji přečíst

Ninaj24
10.01.2021 3 z 5

Ďalšia pohodová kniha od Julie Caplin. V podstate ide stále o to isté, iba iné prostredie, ale aj tak ma tie jej príbehy bavia. Vhodné ako odreagovačka po práci na vypnutie, aj keď už v polovici viete ako to skončí. Todd robí drahoty a na konci prekvapí. Čakala som dlhší koniec, také na rýchlo utnuté. Zatiaľ najlepšie boli pre mňa "Hotýlek na Islandu" a "Kavárna v Kodani".

Evar88
09.01.2021 3 z 5

,,Pekárna v Brooklynu" volně navazuje na ,,Kavárnu v Kodani", kde je Sophie vedlejší postavou. Nyní se stává hlavní hrdinkou a po nevydařeném vztahu ,,utíká" za prací do New Yorku. Podobně jako kavárna se i tato knížka čte velice dobře. Brooklyn pulzuje, slunce pálí, dortíky z pekárny voní. Ovšem něco tu chybí... Vztahová linka mě příliš nezaujala. Začátek knihy se trochu vlekl, naopak konec si vystačil s pár stránkami... Pořád se jedná o romantické a pohodové čtení na dovolenou, jen bez té třešničky na dortu. Od Julie Caplin po dvou knihách raději uteču jinam.

ivousekk
08.01.2021 4 z 5

Další pohodová romantická oddychovka. Ideální na proložení něčeho hutnějšího. I když po třetí přečtené knížce ze série je jasné, že autorka jede stejnou šablonu, kde jen změní prostředí a pár dalších věcí a nová knížka je na světě.

PandickaAdka2
04.01.2021 5 z 5

Čo knižka to túžba zbaliť kufor a navštíviť spomínané miesta. Kodaň, New York, Paríž. Pani spisovateľka to proste vie :) Romantická linka je čerešňou na torte :*

rumova_kulicka
04.01.2021 3 z 5

Oproti prvnímu dílu z Kodaně se mi kniha taky líbila trochu méně. Děj je více prvoplánový, ale kniha je čtivá a která žena nepotřebuje trochu té romantiky aspoň zprostředkovaně? :-)

iveta0549
03.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Knížka byla pěkná, ale první díl Kavárna v Kodani se mi líbil více. V tomto díle to bylo takové to klišé, když muž, který nechce vztah se najednou změní a zamiluje se.