Perunova krev II.

Perunova krev II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204194/bmid_perunova-krev-ii-jQN-204194.png 4 817 817

Perunova krev série

< 2. díl

Druhá část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, v němž nechybí typické ingredience pro nejkontroverznějšího autora současné tuzemské fantastiky: brutalita, sex a nadsázka. Ve světě dávných bohů to vře. Objevil se totiž ztracený mocný artefakt a ta, která jej získala, má s ním velké plány. Ne, takové, jako by měla matka Tereza, spíš Amin, řezník z Ugandy. Je tady ale jeden muž. Voják, zrazený a zabitý, přesto kupodivu stále živý a plný touhy si to vyřídit s každým bohem, který se mu postaví do cesty. Nejdřív ale musí zjistit, proč přežil místo toho, aby hnil na břehu řeky okusován potkany. A pak? Pak už jen musí najít nejvyššího z bohů, který se, podle zlovolné šeptandy, dal na křesťanství. Bez jeho pomoci totiž novou vládkyni bohů nikdy neporazí. A Ježíšek se bude zlobit. František Kotleta dokončuje svou divokou jízdu slovanským panteonem za řevu pistolí, vytí vlkodlaků a svištění chladných zbraní. První vydání.... celý text

iskovsky
11.09.2020 4 z 5

Tak toto sa naozaj podarilo... originálne, nápadité, svižné, akčné, humorné... a všetko dokopy namiešané v tom správnom pomere...

Kami33
10.06.2020 5 z 5

Zatímco první díl mě až tolik neuchvátil, tento druhý byl naprosto super.

zandu
10.06.2020 5 z 5

Možná lepší než jednička. Masakrózní šílenost, mišmaš všeho. Ale baví a o to jde :-)

Arkagas
27.05.2020 4 z 5

(SPOILER) Jelikož je Perunova krev moje oblíbená série, je skvělé číst oba díly hned za sebou. Řekla bych že druhý d je ještě víc našlapanější než první, protože tady se na scénu dostává sám Perun a Martin Fridrich musí projít výcvikem, aby byl schopný se s ním vůbec setkat. Praha se mezitím mění na apokalyptické město, kde lidi ovládá šílená bohyně Chors, po obloze lítají běsi a obsluha na benzínce kdesi před Prahou si myslí, že se jedná o židovské spiknutí. Ano, tohle je prostě FK ???? tohle se nedá převyprávět, tohle se musí přečíst.
Nutno podotknout, že slovanské bohy a jejich vlastnosti FK opravdu prostudoval a tak se vlastně člověk co o nich moc neví i lecos přiučí, ale opět, je nutné to brát s rezervou :) Série Perunova krev je prostě akcí nabitých necelých 600 stran, které ani nevíte, jak jste přečetli. A bonusem je samozřejmě to, že se jedná o našeho autora, který je v civilu naprosto normálním chlapem.

PETERYY
26.05.2020 5 z 5

Naprosto mě to sežralo...běžel jsem v perunových stopách, ani na jídlo jsem neměl čas. Jen jsem na něj pohlédl, jídlo zvolalo - nejsem ňamka! Já mohl číst dál a řvát NÝÝÝÝJÁÁÁÁ..Občas jsem měl i husiny. Styl psaní se mi moc líbil.

Marketplace
09.05.2020 5 z 5

Podle mne o něco slabší díl než ten první, nebo mi to jen už připadlo jednotvárnější. Kdyby šlo dát 1/2 hvězdy, tak 4 a 1/2. Ale jinak pořád moc pěkné počteníčko.

Marry123
20.04.2020 5 z 5

(SPOILER) Konečně jsem se dozvěděla co se kurnik stalo s Martinem... To byl hlavní cíl který mi byl vysvětlen hned na prvních stránkách uf... a pak to jelo jedna akce za druhou... Ani chvilku jsem se neměla šanci nudit... Každou chvilku mě něco překvapovalo a ten konec... Pecka prostě Kotleta nezklamal jako vždycky.... Až je mi líto že už je konec.... Bude se mi po Martinovi s Nejsemňamkou, Liborovi, Markétě a Zmije stýskat... Ostatní který by si ten stesk zasloužily jsou bohužel...ehmehm... :D

Layyen
11.04.2020 5 z 5

kdo čet první část, nemůže vynechat druhou :)

MartinJirků
23.03.2020 5 z 5

Výborná duologie, skvělý příběh skvělé postavy, skvělé prostředí. O slovanskou mytologii se zajímám rád a tohle mne hodně oslovilo. Hned po SPADu moje druhá srdcovka od tohoto mistra české fantasticky. Doufám že ještě aspoň někdy vyjde pokračování.

Mabie
11.02.2020 4 z 5

Asi by mi vyhovovaly oba díly v jedné knize, ale to už by byla kniha jako Hra o trůny.
Tak jako v prvním dílu tady najdete suchý humor, sex, jednu drsnou akci za druhou a to vše v kombinaci s českými reáliemi (zombie v Horní Lipové, běsi pod Radhoštěm, Perun v břevnovském klášteře). Celkově víc než bizarní, ale i tak jde o výbornou oddechovku.

kure91
09.12.2019 5 z 5

Jo, tady to byla jinší káva, Martin Fridrich už začíná být pořádný řízek a to se na ději a tempu knihy podepisuje. Kotleta poměrně přímočaře spěje k doslova božskému (nebo bezbožnému?) vyvrcholení knihy a nemohu než být spokojen.

biki
03.12.2019 5 z 5

(SPOILER) Navazuji na komentář k 1.dílu:
Už jen to, že většina děl podobného charakteru je situována převážně na západ od nás - co jsem tak vypozorovala, tak hlavně do USA a spřáteleného okolí - tak lokalizace podobných dějů do českých reálií již sama o sobě působí (aspoň pro mě) neskutečně bizarně: např. "zombie apokalypsa v Horní Lipové", či "běsi v hlubokých jeskyních pod Radhoštěm", resuscitace hlavního hrdiny pomocí sušenek Opavia ... (a fakt si nemyslím, že by to byla reklama). Konvertita Perun v břevnovském klášteře pak je jen třešničkou na chutném vydařeném dortu.
No, takže se asi poohlédnu po dalších autorových knihách a třeba dojde i na ty nářezy.

decemlineata
25.10.2019 5 z 5

Kotleta,to je prostě jistota.
Paráda

tlllk
26.07.2019 5 z 5

štýlom mi to pripomínalo pornografiu, každý s každým a na historické detaily sa veľmi neprihliada, čo v princípe takémuto žánru ani nevadí. A na rozdiel od toho prvého som sa bavil viac ako obligátnych 15 min.

denniys
29.04.2019 4 z 5

joo, prostě stejná kvalita jako u předchozího dílu..nechybí krev, peprné hlášky, pořádná řežba, sex a postavy všeho druhu..je to ujetý, ale je to dobrý..

Elea
23.04.2019 5 z 5

Druhý díl je ještě lepší než první, tempo stejně rychlé a ještě rychlejší, krásně se čte (i když srovnání s Kulhánkem se pořád tak nějak nabízí).

avalonek
07.04.2019 5 z 5

I druhý díl nepolevuje ve svém tempu a je to jízda..Pořád to jede,staří bohové jsou tak trošku šílení..(Perun křesťanem)..A já slintala blahem a moc jsem si to užívala.. Chors měla dopadnout ještě hůř,byla to čubka,ale jinak super.Kotletu řadím mezi své oblíbené autory

Miro.slav
05.03.2019 5 z 5

"...když jste nesmrtelná pohanská stvůra, bezpečnost domácích spotřebičů vás nejspíš moc netrápí." (F. Kotleta - Perunova krev II., s. 13)

Ešte lepšie než prvý diel! Knihe vôbec nevadí, že sa dej orientuje hlavne na M. F. a zvyšní dvaja veteráni sú v ústraní. Práve naopak, takto je to kompaktnejšie a viac to pôsobí ako slovanská fantasy. Za mňa plný počet. Dozvedáme sa viac o amulete, čo dostal M. F., zistíme kto je Rožanica a Nyja, vstúpime do Černobogovej sluje v skalách niekde na Šumave atď. Domina Chors je teraz dosť v ústraní, ale zato sadistického Jarila-úchyla si užijeme viac než dosť. Kotleta z dávnych slovanských bohov spravil ozaj bandu egoistických a tyranských bytostí (česť výnimkám). Knihu všetkým odporúčam, len škoda, že Černobog-sympaťák nemal v celom príbehu väčšiu rolu. Samotný záver s Perunom je čerešnička na torte.

"Nastartoval jsem motorku a vyrazil do Prahy za Perunem. Konkrétně jsem mířil na Břevnov. Do kláštera. Ty povídačky, které zmiňoval Černobog, totiž byly pravdivé. Nejvyšší ze slovankých bohů se dal na křesťanství." (F. Kotleta - Perunova krev II., s. 241)

Patapuf
03.02.2019 5 z 5

Bezvadný čtení... Pořád se nemůžu zbavit srovnávání s panem Kulhánkem... i když tento hrdina zůstane člověkem i když pak se vlastně stane bohem... nicméně se to čte úplně samo...

Blafoun
30.01.2019 5 z 5

Opět pecka za 10*. Jízda, která se čte jedním dechem, jen velmi těžko se dá čtení přerušit. Nemám co vytknout. :-) Moje oblíbená postava nakonec přežila, i když jsem byl chvíli na pochybách... díky ;-)