Pět jazyků lásky

Pět jazyků lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221513/pet-jazyku-lasky-221513.jpg 4 1100 1100

Manželský poradce přináší zcela nový pohled na manželské soužití: chcete-li prožít harmonický vztah, pak se potřebujete naučit hovořit jazykem lásky svého partnera. Práce přibližuje a na konkrétních manželských párech a jejich problémech ilustruje následující základní jazyky lásky: slova ujištění, pozornost, přijímání daru, skutky služby a fyzický kontakt. Kniha je ideálním dárkem pro všechny snoubence a manžele.... celý text

Literatura světová Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů

The Five Love Languages, 1992

PlenkaLenka
23.08.2018 5 z 5

Knížka, která mi otevřela oči. Doporučuji každému, který by se rád naučil jak "správně" milovat svého partnera a nejen jej. Myslím, že se tato knížka dá do určtié míry uplatnit i v rodinných a přátelských vztazích.

Back
14.08.2018 5 z 5

Tato kniha se mi dostala do rukou náhodou na doporučení, upřímně bych si takovýto typ literatury nikdy sám od sebe nepřečetl, ale nakonec je to velice zajímavý pohled na problematiku partnerských vztahů, ať už v manželství či v partnerském soužití. Nenapadlo by mne přemýšlet nad tímto tématem z pohledu jazyků lásky. Většina věcí zde popsaných mi sice přijde naprosto přirozená a samozřejmá, ale věřím tomu a vlastně z vlastní zkušenosti vím, že ne každý to tak má také. Nedoporučuji jako příručku pro spokojený vztah, ale spíše jako možnost nahlédnout do toho, jak to může vidět ten druhý.

Letynka
14.08.2018 5 z 5

Kniha je psána čtivou formou s mnoha příklady z praxe a je velmi přínosná. Doporučuji

zdenulkavac
08.08.2018 5 z 5

Kniha mi velmi pomohla v pohledu, jak vnímat sebe i manžela. Doporučuji.

Teclaireddy
04.08.2018 4 z 5

Teorii pěti jazyků lásky znám už docela dlouho, ale knihu jsem si přečetla až teď. Něco málo nového mi ještě dala, ale ono už se toho k tomu moc vymyslet nedá...teorie je geniální právě svou jednoduchostí a přesností, stačila by na to jedna kapitola. Není špatné si vše osvěžit a doplnit příklady, ale pokud již tuto teorii znáte, nečekejte, že vám kniha nabídne mnoho nových informací. Pokud ji však neznáte, doporučuji všemi deseti, je to opravdu základ.

Leniii
31.07.2018 5 z 5

Všem, kteří nežijí sami a pomalu cítí, že se vytrácí zamilovanost, tak aby neztratili i lásku...
Nelituju koupě, doporučuju všem:)

Jituš8
09.07.2018

V oblasti lásky by som odporúčala túto knihu, ktorá nám môže pomôcť buď prekonať nejakú krízu vo vzťahu, keď pochopíme, že náš partner nám vyjadruje lásku iným spôsobom alebo teda jazykom, aký očakávame. Môže nám tiež pomôcť v začínajúcich vzťahoch ale aj v tých dlhodobých, kde máme pocit, že by sme chceli byť viac milovaní.

Janin
30.06.2018 4 z 5

Kniha byla zajímavá,čtivá,psaná laskavým a srozumitelným jazykem.Doporučila bych ji každému,zamilovaným i těm,kteří už spolu žijí nějaký ten pátek.
Snad jen,mohla být kratší,příběhy a pointa se opakovala.

archandelka
11.06.2018 5 z 5

Super. I když to je takový dost americký styl a zároveň je to směřované jenom na manželství, objevila jsem v ní hromadu odpovědí na to, proč nefungují některé blízké vztahy. Láska dokáže změnit vše, ale je důležité si uvědomit, že láska je rozhodnutí, ne cit, který je nebo není. A pokud budeme vzájemně hledat cesty, jak naplňovat naše emocionální nádrže láskou i v našich běžných vztazích, budou se měnit. A někdy fakt stačí tak málo, abychom druhého udělali šťastného.

lidunka1
29.05.2018 5 z 5

Po21letech manželství vnímám, jak je obtížné, když hovoříte jiným jazykem než manžel a on není schopen tím vaším mluvit. Moc to bolí....

michaela1992
26.05.2018 5 z 5

Na tuhle knihu mě upozornil můj expřítel. Budu mu zřejmě vděčná do konce života. Kdybych mohla, koupím tuhle knížku pro každého, koho jen potkám na ulici. Pokud se zajímáte o psychologii nebo sociologii, spousta uvedených věcí pro vás nebude novinkou, nicméně, mně tato kniha otevřela ve spoustě věcí oči. Určitě doporučuji, u mě zaujímá první místo ze knih o osobním rozvoji.

Šarmi
11.05.2018 2 z 5

Stačilo mi pár stran, abych si z knihy něco vzala. Pak se vše už jen opakovalo, takže přečíst celou knihu byla asi ztráta času, přesto doporučuji přečíst. Člověka to posune dál a otevře oči.

popelka595
20.04.2018 5 z 5

Myslím, že jakákoliv knížka, která pomůže zlepšit, či dokonce zachránit - byť i pouze jediný partnerský vztah - má velky smysl.

Lodja
27.03.2018 4 z 5

Americká, naivní, zjednodušující, autor je někdy až moc velký egoista, ale přesto přináší úplně skvělou myšlenku, pro kterou si tuto knížku stojí za to přečíst. I přes vyjmenovaná negativa. Docela se těším na aplikování do praxe :)

"Mé sebevědomí určuje partnerova láska. Nakonec jestliže mě miluje, musí ve mně být něco, co je lásky hodno. Rodiče to možná tak jasně neviděli, možná mi dávali najevo nedůvěru, ale můj parter mě zná jako dospělého člověka a miluje ě. Má sebedůvěra roste z jeho lásky."

animovanej medv
21.03.2018 5 z 5

Jednoduchým jazykem napsaná kniha o tom, jak se milovat i když je zamilovanost dávno pryč.
Doporučuju všem, co nežijí sami.

lucie1575
20.03.2018 5 z 5

Super knizka, doporucuji vsem

katiiks
18.03.2018 5 z 5

I když autor škatulkuje lidi místy velice zjednodušeně, konkrétní případy z vlastního života nebudete mít problém si domyslet. Teorie pěti jazyků lásky je už opravdu hodně rozšířená a ani jsem knihu nechtěla číst, protože jsem "věděla, o čem je"... i když však třeba jazyky lásky jako takové znáte, dejte jí šanci. Je tam mnohem víc moudrosti.

Chesterton
11.03.2018 4 z 5

Pro mě velice inspirativní kniha i když už je to dávno, co jsem ji četla :)) Malinko mě dráždil "americký" styl, ale to je můj problém:((

A.lexii
01.03.2018 5 z 5

Kniha se zdá být počtem stran jednoduchá, nicméně člověk zjistí, kolik pravdy se v ní ukrývá a jak je krásné, že se někdo podělí o tolik let zkušeností a snaží se, ač jen na dálku, zachránit pár vztahů. Doporučuji jako povinnou četbu před svatbou. :-)

michaela9003
22.02.2018 5 z 5

Velmi zajímavá knížka, jsem ráda, že jsem ji objevila.