Pět jazyků lásky

Pět jazyků lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221513/pet-jazyku-lasky-221513.jpg 4 1100 1100

Manželský poradce přináší zcela nový pohled na manželské soužití: chcete-li prožít harmonický vztah, pak se potřebujete naučit hovořit jazykem lásky svého partnera. Práce přibližuje a na konkrétních manželských párech a jejich problémech ilustruje následující základní jazyky lásky: slova ujištění, pozornost, přijímání daru, skutky služby a fyzický kontakt. Kniha je ideálním dárkem pro všechny snoubence a manžele.... celý text

Literatura světová Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů

The Five Love Languages, 1992

Martin_Eli
06.08.2019 4 z 5

Velmi dobrá kniha o tom, jak postavit kvalitní vztah. Podstatné podle mě ale je, aby si knihu přečetli oba partneři a aby ji oba také pochopili a oba se podle ní snažili žít a jednat.

Paradoxně nejlepší mi přišla poslední kapitola, která pojednávala o tom, jak lásku rodičů vnímají děti a jak jejich vnímání může být provázané pak s vnímáním lásky v dospělosti.

Neříkám, že jde o nejlepší knihu o vztazích na světě, ale obecně k zamyšlení je a určitě může mnoha párům pomoci.

-Nikola-
02.07.2019 5 z 5

V jednoduchosti je síla. Tato myšlenka je tak jednoduchá a věřím, že o to více je účinná. Proto patří panu Chapmanovi neuvěřitelně velké dík za jeho vnímavost a empatii. Určitě má kniha něco do sebe a určitě má něco do sebe každý, kdo chce na sobě jakýmkoli způsobem pracovat. Proto držím všem palce, aby i nim bylo promlouváno jejich primárním jazykem lásky!

Aneleh
30.06.2019 5 z 5

Lidé si často myslí, že láska přijde sama, jenže vztah, který za něco stojí, nás také stojí pěknou dřinu. Autor v této knize skvěle vysvětluje, že láska je volba. Učí nás, jak si vycházet vstříc a jak dávat lásku najevo. Všechno je tak logické a vlastně snadné, stačí jen pro sebe navzájem něco chtít udělat. Spousta rozchodů a rozvodů by nemuselo být, kdyby se lidé naučili toho druhého poslouchat, kdyby se naučili spolu správně komunikovat. Na pěti jazycích lásky opravdu něco je - doporučuji všem.

DriftBooks
04.06.2019 5 z 5

Když se něco rozbije, má člověk tendenci zjistit, proč se tomu tak stalo. Člověk chce zjistit, zda se dá věc opravit. A pokud ne, tak co udělat příště, aby se podobné situaci vyhnul. Prostě a jednoduše – chybami se člověk učí. Nebo se také říká – žádný učený z nebe nespadl. A co si budeme povídat – věc jménem „láska“ je rozbitá jaksi permanentně.

Vztah mezi mužem a ženou – láska, partnerství, manželství – je něčím, co se asi nikdy nenaučíme dokonale ovládat. Všichni po tom toužíme. Všichni se neustále v tomto oboru vzděláváme. Celoživotně. A téměř naprostá většina zažila nějaké to „rozbití“. Rozchod, rozvod, neopětovanou lásku…

Mě po třiceti letech opustila žena. Našla si jiného partnera. A tak hledám odpověď na to, proč… A také hledám odpověď na otázku, zda se to dá ještě spravit. A pokud ne, čeho se vyvarovat příště. Protože bez lásky stojí život tak nějak za nic. To člověk zjistí ve chvíli, kdy o ni přijde. Ale takovéto moudra jste už milionkrát slyšeli, nebo o nich četli. Nebo jste je sami prožili. Takže – Pět jazyků lásky je jednou z těch milionů učebnic, které radí, jak na lásku. Jak na partnerství. Jak na manželství. A rady jsou v ní – jářku – řekl bych vskutku dobré. Mohli by fungovat. Jen jsem si tu knihu měl přečíst před pár lety. Jenomže před pár lety jsem si myslel, že nic rozbitého není, a že rozhodně žádné rozbití ani nemůže přijít. Na rozdíl od mé ženy…

Takže – jak už radil jeden slavný revolucionář – je potřeba učit se, učit se, učit se…

ZuzikNike
02.06.2019 5 z 5

Pěkně a přirozeně a na příkladech uvedeny druhy lásky, jak k sobě lidé mluví a jak se vlastně nechápou dokud nepochopí jazyk toho druhého. Mnohdy si musí člověk uvědomit i ten svůj jazyk, kterým promlouvá a rozumí více.

Frupet
11.05.2019 5 z 5

Kniha, kterou by měli rozdávat na radnici spolu s oddacím listem. Autor vysvětluje rozdíl mezi zamilovaností a láskou a velmi prakticky a pochopitelně ukazuje svoji teorii pěti jazyků lásky.

AlLois
01.05.2019 5 z 5

Každému vřele doporučuji. Jedna z nejzajímavějších knih které jsem za poslední dobu četl.

kinee
16.04.2019 3 z 5

Doporucuji kazde dvojici. Zejmena pak te, ktera je rozhadana, ci jeden z paru si neni jisty laskou druheho ❤️ Ja mam sice milujiciho muze, ale dam mu to precist taky. Kdyby nahodou. ???? Pro ty nakraply vztahy je to mozna i vysvetleni ????

Mi-šu-le
15.04.2019 5 z 5

Ani vlastně nevím, jak to popsat... Knihu jsem přečetla jedním dechem, což se mi u takových žánrů běžně nestává. Probudilo to ve mě neskutečnou touhu poznávat jazyky lásky lidí v mém okolí a také objevit ten svůj a snažit se více porozumět. Děkuji za to, že jsem knihu mohla číst v tomhle věku, respektive před uzavřením manželství a vyvarovat se různým nesrovnalostem a nepochopení. Budu knihu dál doporučovat, v mojí knihovně má své čestné místo a ráda se k ní budu vracet. Dále velice oceňuji věcnost a stručnost, žádný omáčky okolo!

Láska je volba. :))

managalante
13.04.2019 4 z 5

Jsem rád, že jsem poznal jazyky lásky. Teď už jenom naučit se je používat a rozeznávat. :)

Romanka89
11.03.2019 5 z 5

Vzhledem k tomu, že už jsem četla od autora "Manželství, po jakém ste vždycky toužili", které mě absolutně neoslovilo, tak jsem této knize nedávala moc šancí, ale darovanému koni... Avšak Pět jazyků lásky je vážně kniha, která by podle mě mohla mnohým pomoci ve vztahových problémech. Narozdíl od výše jmenované knihy tam není tolik odkazů na křesťanství, jen pár, takže je to opravdu pro každého. Rozhodně ji doporučím svým známým, a jdu se zamýšlet nad tím, jaký je vlastně ten můj hlavní jazyk lásky?

Marplet
09.03.2019 4 z 5

Tyhle návody na život moc nevyhledávám, ale musím přiznat, že to bylo poučné.

Peleus
03.03.2019 4 z 5

O knize jsem se dozvěděl z besedy mezi Jaroslavem Duškem a MUDr. Pavlem Nývltem (Divadlo Kampa). Na rozdíl od dalšího autora, jehož jméno během rozhovoru zaznělo (David R. Hawkins), jsem si tu Chapmanovu publikaci sehnal.

Sehnal a nelitoval!

Nemá smysl rozepisovat se o tom, že autor ví, o čem "mluví", neboť tohle se musíte dozvědět sami. Napíšu jen to, že knihu doporučuji mj. kvůli malému stránkovému rozsahu, který není na úkor velkému myšlenkovému obsahu.

Vzácný případ, kdy autor není příliš užvaněný a jde rovnou k věci.

Adelix
01.03.2019 5 z 5

Výborná kniha. Jasná, stručná, k zamyšlení. Jednoduchý, a přitom tak pravdivý koncept.

miri.f
30.01.2019 5 z 5

Zpočátku mě odradily některé komentáře, které popisují, že je kniha příliš teoretická. Má drahá polovička mne však ujistila, že jde o nejlepší knihu na toto téma, kterou kdy četla. No, co by člověk pro svou lásku neudělal, pakliže jde o přečtení knihy, která dává na samotnou lásku návod. Řekla jsem si, že zkusím pár řádků a pak už jsem se nemohla odtrhnout. Kniha není napsána příliš teoreticky. Naopak, vyskytuje se v ní mnoho příběhů ze života a troufám si říci, že se v jejích řádcích objeví každý, kdo již v manželství nějakou dobu žije. Věřím tomu, že kdyby každý člověk před vstupem do manželství tuto knihu přečetl, rozhodně by ubylo rozvodů. Proto si myslím, že kniha "Pět jazyků lásky" by měla být povinnou četbou pro každého, kdo se pro manželství rozhodne. Zamilovat se je snadné... Ale udržet si lásku na celý život jde pouze za předpokladu, že se rozhodneme ke své milované či milovanému hovořit tím správným jazykem lásky a i jeho necháme tímto způsobem promlouvat k nám samotným...

KuroHaru
13.01.2019 5 z 5

Jak jsou ty vztahy vlastně jednoduché a na jak jednoduchém principu fungují...Na nemnoho stranách tolik moudra :)

regulax
13.01.2019 4 z 5

Patero lásky! První pomoc v nesnázích. Manželský dialog bude zaručeně fungovat, pokud budou oba partneři tomu nakloněni.

Smarzka
19.12.2018

V pravy cas kniha vtahne a nepusti, jinak je to jenom trapeni.

Juzzy
31.10.2018 5 z 5

Tohle je podle mě pro zdravé vztahy pecka!.. Dostat se ke knize o 10 let dříve, možná se nerozvedu.

squid
04.09.2018 5 z 5

Jedna z nejužitečnějších knih o mezilidských vztazích, hlavně partnerských, kterou jsem četla. Nedorozumění, které bych si dříve brala osobně se změnilo v pochopení, že můžeme mluvit, a přijímat signály, v různých jazycích. Porozumět jazyku lásky toho druhého a naučit se jím mluvit není určitě všelék, ale určitě to zkvalitní komunikaci.