Písečný muž

Písečný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184176/bmid_pisecny-muz-wry-184176.jpg 5 4722 4722

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host

Sandmannen, 2012

m.zirhut
13.07.2020 2 z 5

(audikniha) Poslech této knihy jsem vypnul poměrně záhy.

Pod záminkou vyšetření poslat doktora k velmi nebezpečnému vězni, aby mu sebral nůž, je přecejen dost málo pravděpodobný scénář. Takže bylo zřejmé, v jakých nelogičnostech se příběh ponese dál - děkuji, nemám zájem.

Vilma232
11.07.2020 5 z 5

Naposloucháno. Napínavé až do finále a navíc úžasná interpretace Pavla Rímského.

Kochny
04.07.2020 4 z 5

Písečný muž je skvělým pokračováním příběhů vyšetřovatele Joony Linny. Děj je napínavý a obsahuje i skvělou nervy drásající závěrečnou scénu. Opět se objevuje i má oblíbená ženská postava Saga Bauerová, která se neohroženě vrhá do akce :) Za mě rozhodně doporučuji.
Také se zde dozvíme další střípky o Joonově minulosti.

Chika
20.06.2020 5 z 5

Zatím asi jedna z nejlepších od této dvojice. Přečtená velice rychle a stále se něco dělo.

playada
16.06.2020 5 z 5

Tak to bylo rychlý. Na tuhle knihu se vám v knihovně rozhodně prášit nebude !

Inesitka
14.06.2020 5 z 5

Snad nejvice povedena, napinava, skvela...

ninano
14.06.2020 4 z 5

Severská klasika. Stále tomu nějak nemůžu přijít na chuť. Chybí tomu lehkost a tím pádem i uvěřitelnost. Tady je patrná snaha šokovat za každou cenu. Ale čte se to celkem hezky.

dencazrnu
11.06.2020 4 z 5

Božeeeeee! Já je prostě miluju. Já nevím jak to dělají, ale každá jejich kniha je lepší a lepší. Jelikož čtu knihy postupně, tak momentálně tahle mě bavila úplně nejvíc. Líbí se mi styl jejich psaní. Krátké a svižné kapitoly. Nezabíhají do zbytečných a nudných detailů a drží čtenáře pěkně napnuté. Opravdu klobouk dolů! :) Po dlouhé době autor(autoři), kteří si drží kvalitu psaní a nejedou pouze na kvantitu vydaných knih.
(a obrovská pochvala, slovo lakonický se už objevilo jen jednou, oproti minulému dílu :D )
no a teď už vzhůru na Stalkera :)

Marci071
22.05.2020 5 z 5

Opet nezklamal, super čtení ????????????????

ctenarka881
06.05.2020 5 z 5

Cetla jsem vsechny knihy od tohoto autora, ale tahle kniha za me byla asi nejsilnejsi. Uzasne napsane!

123Lussy
03.05.2020 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla knihu, u které bych hltala stránky jako divá!

pavels36
02.05.2020 5 z 5

I za mě asi nejlepší díl. Opravdu vše dokonalé, podrobně rozepsané a hlavně zajímavý konec se vším všudy. Doporučuji a jdu se podívat na další díl :)

karin4338
22.04.2020 5 z 5

super. za mna zatial najlepšia knižka série. nemohla som sa odthrnúť. uvidíme čo predvedú v stalkerovi. :D

Marek.Sc
20.04.2020 4 z 5

Knihu som si kúpil napriek vydaniu v českom jazyku. Príbeh sa rozbehne hneď a svižne. Ste vtiahnutý do severskej zimy. Kde bol ten neznámy človek sedem rokov, kde sa nachádzal. Všetci ho pochovali a oplakali, ale on sa objaví. Autori podsúvajú čitateľovi nepreberné množstvo otázok, pričom po desiatkach stranách vám ukážu čo je napätie. V postave Jureka Waltera neuvidíte druhého Hanibala Lectera, ale skôr pána Kuklinského od Philipa Carla, ale skôr Mr.Brooksa (Kevina Costnera) a kombinácie pána Kampuscha z Rakúska. Drsná severská kriminálka opäť nesklamala. Dej je prešpikovaný zvratmi a napätím, ale ku koncu mi chýbala nie čerešnička na torte, ale čerešnička zo stopkou. Viem si predstaviť zopár odpovedí na nezodpovedané otázky z knihy. Napriek tomu je to dobrý thriller a odporúčam ho každému.

Annie10
17.04.2020 2 z 5

Musím se přiznat, že mě tato kniha moc nezaujala. Vůbec jsem se do ní nemohla začíst.

preciousek
06.04.2020 5 z 5

Za mě pecka, moc se mi líbilo, že kniha začala tam, kde minulá skončila... Nutilo mě to číst dál a dál.. No a ten konec? Dočetla jsem s otevřenou pusou a hned se pustila do dalšího dílu... Jinak každá kniha od autora je lepší a lepší.... :) doporučuju přečíst a fakt číst postupně, jak vyšly

Mike99
31.03.2020 5 z 5

Opět čtivé, navíc děsivé, místy brutální, nutící číst a číst. Děj začíná tam, kde končil naposledy, což je super. Příběh se okamžitě rozjíždí, dozvídáme se konečně podrobnosti o Joonově noční můře, Jurkovi Walterovi. Do hry vstupuje opět krásná, mladá a šikovná Sága, její vliv na vyřešení případu je značný, neméně důležitou část si zase odpracuje Joona. Autoři nám ukazují, že tím zlým nemusí být jen vrazi, že zlo může číhat i za bílým pláštěm. Vnímám to jako varování před zneužitím psychiatrie.
A jak jinak, kniha zase končí tajemstvím, tak, aby se další příběh měl hned kde rozběhnout. Budu se těšit.

Vendas
23.03.2020 2 z 5

Nebyla špatná,ale autor ma i lepsina.

borupet
15.03.2020 5 z 5

Opět dokonalé. Čtvrtá kniha a zase lepší, než ta předchozí. Prostě ji musíte číst, nedá se odložit, nedá se na ni nemyslet. Série s komisařem Joonou Linnou mě opravdu pohltila. Jeho soukromý život se s různou intenzitou prolíná všemi díly (alespoň doposud), takže je to tak trochu na pokračování.....

genduna
10.03.2020 4 z 5

Napínavá kniha, jen ten závěr trochu mdlý...