Písečný muž

Písečný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537754/bmid_pisecny-muz-6636228d5b2cb.jpg 5 4716 4716

Kdo zastaví severského Hannibala Lectera? Byl to právě Joona se svým kolegou, který před třinácti lety dopadl nebezpečného sériového zabijáka Jurka Waltera, jehož řádění však záhadně pokračovalo a ohrožovalo detektivovy nejbližší. Dávno uzavřené rány se znovu otevírají, když se jedné chladné zimní noci na železničním mostě ve Stockholmu objeví vychrtlý, podchlazený mladý muž, který má legionářskou nemoc. V nemocnici totiž vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík coby oběť zmíněného vraha již sedm let po smrti. Starý případ je nutno znovu prošetřit a to rychle. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Psychopat odsouzený k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení kolem sebe šíří zkázu i jako pacient a jeho nový ošetřující lékař nebezpečně překračuje meze svých pravomocí. Je vůbec možné zjistit motivy dávných zločinů a odhalit tajemství zdmi blázince neomezených schopností Jurka Waltera? A jak to všechno souvisí se starou pohádkou o písečném muži, který přináší spánek?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Sandmannen, 2012

Interpreti: Pavel Rímský

Edona
08.08.2019 5 z 5

Myslela jsem, že na Svědkyni ohně nic nemá. Ale to jsem ještě nečetla Písečného muže! Napínavé čtení, které se nedá odložit, dokud nejste u konce. Každý díl ze série Joony Linny je lepší a lepší. A já nutně potřebuji přečíst další!

zoew
08.08.2019 5 z 5

Skvělé....jako vždy od této autorské dvojice.

broskev28
02.08.2019 2 z 5

Lars Kepler je pojem, ale já (knihovnice) jsem od něj ještě nic nečetla! Takže jsem si vybrala Písečného muže (91 %), abych neztrácela čas a ponořila se do toho nejlepšího, co je k mání. A abych pak mohla čtenářům doporučit zaručenou kvalitu.
Ale stejně jako marlowe jsem zjistila, že to byla má první a současně poslední přečtená kniha této manželské dvojice. Tolik nesmyslů, blábolů a krve na téměř 500 stranách; chyběla mi snad už jen italská mafie a drogoví bossové . . .
Nelíbil se mi ani pohádkový motiv; pochybuju, že bych jako dítě ocenila tento způsob uspávání. A definitivní tečku pro mě znamenala slova: "Nevystupuj z auta! Okamžitě odtamtud odjeď, slyšíš!" Chápu, že u detektivek většinou nelze očekávat happy end, ale bezbřehou stupiditu rovněž ne.
P.S. Než jsem stihla napsat komentář, začala jsem číst Striptýz od Carla Hiaasena. První dvě kapitoly téhle knížky mám za sebou a dávám 10 hvězd, kdyby to šlo. Anebo - když už jsme u detektivek - co takhle Kopřivova Rychlopalba?

tyjá
01.08.2019 5 z 5

Obdivuju dvojici autorů za to, jak na závěr všechno vysvětlili a dovyprávěli. Nezapomněli ani na jediný detail.

Terez25
01.08.2019 5 z 5

Jak už bylo v komentářích několikrát zmíněno... skvělé, dechberoucí čtení. Joona vás opět nenechá ani na chvíli vydechnout. Po Hypnotizérovi moje druhá kniha od dua Kepler a určitě ne poslední.

pungoš
31.07.2019 5 z 5

Tak to byla síla

DitaV.
29.07.2019 5 z 5

Perfektní čtení to bylo. Celou dovolenou jsem se těšila, že si večer někam zalezu s knížkou a budu pokračovat v pátrání spolu s Joonou. Nemělo to žádné slabé místo, nechtělo se mi přestat. Dokonce jsem byla ráda, že jeden den prší :)

mataj
27.07.2019 5 z 5

Vynikající kniha, napínavá od začátku do konce.

MaggieR
27.07.2019 5 z 5

Táto časť je naozaj perfektná. Jedna z najzaujímavejších zápletok s akými som sa stretla.

Danilla
24.07.2019 5 z 5

Naprosto dokonalá kniha! Vše je napsané tak výborně, že mě kniha od začátku do konce držela v napětí.

bozka.n
21.07.2019 5 z 5

Podle mě nejlepší ze série knih o detektivovi Joonovi.

RenoPi
13.07.2019

Dobrá detektivka

Katerinka7
04.07.2019 5 z 5

Skvělá, dech beroucí detektivka

orinka3
03.07.2019 5 z 5

Ani se nedivím, že na tuhle knížku museli být dva. Víc propletenců, víc napětí, víc stránek, než je u detektivky běžné. Od první stránky naprosto jedinečná. Nápady se tu střídají, nálezy nahánějí hrůzu, Jurek snad nesmrtelný. Docela krvák, ale nikoliv pouťový. Joona Lina výborný jako každý detektiv, má své osobní trápení, které nese statečně. Všichni nasazují životy, aby pomohli obětem a objasnili motiv zločinu. Spletitou cestou se podaří zjistit, co stálo na samotném začátku. Nebýt toho...ale stejně si myslím, že Jurek a jeho pomocník nebyli duševně v pořádku a kdyby ne tohle, bylo by něco jiného. Nádherně jsem si početla, opravdu se od toho nedá odtrhnout a žádné chyby jsem si nevšimla.

Marelzwareli
28.06.2019 5 z 5

Super jízda do poslední stánky :-)

avi8
20.06.2019 5 z 5

naprosto nejvíc napínavá

nicolettkaa
14.06.2019 3 z 5

Než jsem knihu začala číst, netušila jsem, že má vlastně dva autory píšící pod pseudonymem. Po přečtení to ale dost věcí vysvětlovalo. Opakující se informace několikrát znova a znova. Nevím, jestli to byl nějaký skrýtý záměr nebo si autoři myslí, že přes dvě stránky neudrží čtenář informaci v hlavě. Přechozí díly jsem nečetla (což příležitostně napravím), přesto jsem v půlce už tušila, jak to dopadne. Sice se čte dobře, ale žádná hitparáda to není ;-)

Kája95
11.06.2019 2 z 5

Na knížku jsem se fakt těšila, ale bohužel pro mne velké zklamání. Asi do stránky 200 to byla fakt nuda, pak chvíle napětí, ale jinak naprosto předvídatelné ( nebudu prozrazovat). Dočetla jsem opravdu jen z důvodu, že jsem si knihu koupila

Martina23275
02.06.2019 5 z 5

Knizku jsem přečetla rychle, dobre se do ni zacetlo, začátek byl skvělý, prostředek taky i to tak začínali procházet na pravdu, ale ten konec byl hodne chaoticky a i přehnaný to byl slabý článek knihy. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat v dalších knihách

aachilovka
29.05.2019