Písečný muž

Písečný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537754/bmid_pisecny-muz-6636228d5b2cb.jpg 5 4716 4716

Kdo zastaví severského Hannibala Lectera? Byl to právě Joona se svým kolegou, který před třinácti lety dopadl nebezpečného sériového zabijáka Jurka Waltera, jehož řádění však záhadně pokračovalo a ohrožovalo detektivovy nejbližší. Dávno uzavřené rány se znovu otevírají, když se jedné chladné zimní noci na železničním mostě ve Stockholmu objeví vychrtlý, podchlazený mladý muž, který má legionářskou nemoc. V nemocnici totiž vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík coby oběť zmíněného vraha již sedm let po smrti. Starý případ je nutno znovu prošetřit a to rychle. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Psychopat odsouzený k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení kolem sebe šíří zkázu i jako pacient a jeho nový ošetřující lékař nebezpečně překračuje meze svých pravomocí. Je vůbec možné zjistit motivy dávných zločinů a odhalit tajemství zdmi blázince neomezených schopností Jurka Waltera? A jak to všechno souvisí se starou pohádkou o písečném muži, který přináší spánek?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Sandmannen, 2012

Interpreti: Pavel Rímský

Katka44
03.12.2019 5 z 5

Tak tohle by šlo. Pro mě zatím nejlepší díl ze série. Po Netopýrovi od Nesba jsem si spravila chuť. Těším se na Stalkera.

maja2712
19.11.2019 4 z 5

Zajímavě psychologicky zpracovaná detektivka. Při čtení jsem byla vždy v posteli a šla rovnou spát Preventivně. Nedostala bych se ani za dveře svého pokoje....

Matita310
13.11.2019 5 z 5

Bylo mi řečeno, že knihy z této série jsou díl od dílu lepší a lepší. Nevěřila jsem tomu. Ale asi to tak opravdu je!!! Skvělé čtení. Už se těším na další pokračování.

ivzu77
01.11.2019 5 z 5

Tak tohle mne baví. Další případ, další napínavý příběh, Čtení, od kterého se nelze odtrhnout. Ale co ten konec? Kde je Joona Linna?

Allla9
16.10.2019 5 z 5

Tento styl psaní mě nikdy neomrzí. Opět plný počet hvězdiček.

Sova15
13.10.2019 5 z 5

I já jsem měla první zkušenost s tímto autorem. Kniha byla zajímavě psaná, napínavá, ke konci jsem hltala stránky, abych věděla jak to dopadne. Zajímavy motiv jednání.

Andrea81
06.10.2019 5 z 5

S dalším a dalším dílem příběhy gradují. Budu si muset napsat Ježíškovi o další tři v pořadí. Jen nevím, jestli to do Vánoc vydržím ;-) Joona i Saga mě fakt baví.

Dancaa1
26.09.2019 5 z 5

Geniální! Moje první zkušenost s Keplerovkou a byla jsem nadšena!

Štěpánka4
25.09.2019 5 z 5

Skvělá!

TomTomis
24.09.2019 4 z 5

Další keplerovka za mnou. Opět se mi kniha docela líbila. Beru tuhle sérii jako oddechovku, která mě má pobavit, postrašit, poněkud ve mně vzbudit napětí a touhu se dopátrat, jak to tedy ve skutečnosti je. Stále si říkám, že asi nejsem cílová skupina těchto knížek, ale přece člověk nebude pořád číst jen "vážné věci". V tomto díle mě zaujalo, že se konečně autoři vrhli více na minulost J.Linny. (Opravdu je uvěřitelný hlavní motiv pachatele??)

BK95
15.09.2019 5 z 5

Tohle bylo skvělé! Po pár stránkách jsem se nedokázala odtrhnout. Úžasná zápletka a všechno kolem bylo dobře propracované.. Nejlepší!

Wolf012
11.09.2019 4 z 5

Kniha mě skoro ničím neprekvapila,M avšak nebyla zase úplně o ničem děj ubyhal ale tak nějak jsem tušil co se vždy stane, jen konec me trochu překvapil i v dobrém ale i špatném někdy sw dělí absolutně nereálné věci...

ivana13
11.09.2019 5 z 5

za mě nadšení, už se těším na další

bara9550
05.09.2019 4 z 5

Níže jsou obsaženy SPOILERY !

Nevím, jak se mi to mohlo stát, ale já trubka jsem tuhle knihu úplně přeskočila a paradoxně jsem ji četla jako "předposlední" (nyní mě čeká Lazar). Takže jsem měla tu čest s Jurkem Walterem až teď.

Knihu jsem shltla jako švestku i s peckou.
Musím uznat, že tuto knihu řadím k těm povedenějším od dvojice Lars Kepler, nicméně mou oblíbenou, nejvyvedenější a nejnapínavější je jednoznačně Stalker..

Odebrala jsem hvězdu za určitou naivitu pracovníků v cele, kde byl samotný Jurek a po sléze i Saga.. rošáda, kterou na ni ale udělal se mi líbila a neprokoukla jsem ji ani za nic. Egoistický Úchylák hlavní doktor taky dobrý, měla jsem husí kůži snad úplně všude, když se za Sagou plížil..

I to, že zemřela Disa pro mě bylo veeelké překvapení a obrovské plus, které u mě má dvojce chované, hodně autorů na takové brutální a nezvratné radikální změny nemá koule! Tohle mě bavilo!

Usmrceí/neusmrcení Jurka.. mám takové potuchy, že je to terminátor a ještě o něm uslyšíme, ale popravdě, to už by bylo opravdu trochu moc :)

Jinak opravdu, fenomenální dějová linka!

jittik
27.08.2019 5 z 5

Strhující čtení od začátku do konce a poslední stránka mě tedy hodně překvapila, takže nezbývá než to zjistit v dalším díle :)))

Petr1977
25.08.2019 3 z 5

Na rozdíl od ostatních, mně přišel tento díl trochu slabší než ty minulé.

Rezie86
20.08.2019 5 z 5

Zatím nejlepší díl, který jsem o Keplera četla. Uvidíme ty další..

Petrasim
17.08.2019 5 z 5

Lars Kepler opět nezklamal. Skvělá kniha.

Petruse21
16.08.2019 3 z 5

Menší zklamání, Jurek je jak superhrdina, kterému vše vyjde.

dominika83
09.08.2019 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Ale pak už jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Je to napínavé, čtivě napsané, zajímavý příběh. Je fakt, že těch neuvěřitelností a nesmyslů je tam dost. Nesmíte nad tím moc přemýšlet, pak se to dá....