Plameny války

Plameny války
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542676/bmid_plameny-valky.jpg 4 182 182

Legie série

< 10. díl

Útok! Pozemské legie se svými spojenci útočí proti Společenství veškerou svou silou. Strategická planeta Tara je předmostím invaze enlilů proti churitským armádám a její obsazení dostanou za úkol právě lidští vojáci. Velké válečné stroje, strategie řízené automatickými bojovými systémy, ale i boj muže proti muži. Tedy i ženy proti mužům, mnoha mužům, protože když jde do boje Aga, je jeden soupeř málo! A co teprve, když se do všeho zapletou Fifinka a Gertruda! Posádku Kraksny čeká nejtvrdší zkouška ohněm války, ale kde nejsou oběti, není vítězství. Jenže ne každé vítězství nakonec stojí za to. Příběh Legie se blíží do finálové čtvrtiny a vy chcete být rozhodně u toho.... celý text

Přidat komentář

Yila
22.10.2024 4 z 5

Jeden ze slabších dílů série, ale pořád zábavné i když ne tolik, jako když se děj točí kolem celé posádky. Plusem knihy je pojetí nové planety a jejího obyvatelstva. Jinak jednoduchá oddechovka v salvě kulek.

Dandulka
22.10.2024 5 z 5

Já prostě tuhle sérii miluji! Jen doufám, že to není poslední díl. To by byla velká škoda.


hanzmb
15.10.2024 3 z 5

Jednoznačně nejslabší díl série. Připadalo mi to jak napsané pod tlakem nakladatelství něco dodat v termínu. Tak tady zkrátka máte těch 300 stránek. Příběh série to nikam neposunulo. Navíc zcela zmizelo to vzájemné jiskření mezi členy jednotky. Je to nudný sólo příběh. Jen neustálý nářek na to, jak je lidstvo poškozováno i spojeneckými rasami. Nevím, kdo bude autor dalšího dílu. Jestli Kristýna, tak ji dost lituji. Moc ji toho na co navázat nezůstalo.

Rejpalova-ségra
13.10.2024 5 z 5

Nebylo to tak děsné, jak by se s předešlých hodnocení zdálo...ale chci zpátky Agu!!! Jsem její velká fanynka. Mám i tričko - Aga, nejlepší manželka ve vesmíru, chodím v něm na kvízy. :D

pobijecmuch
05.10.2024 1 z 5

Souhlasím s předešlým komentářem. Kotleta musí splnit smlouvu s nakladatelstvím a potom sbohem Epocho. Do poloviny nuda a od poloviny knihy se to trošku probralo. Nevím zda má toto trápení význam, protože čtenářský nenajdete. No, možná ještě ti skalní čtenáři autora to ocení, ale já bohužel už ne.

Cimeřan
22.09.2024 2 z 5

Nemůžu se ubránit pocitu, že Kotleta dělá Legii už jen pro prachy. Čtenářskou základnu má a další díl si vždycky někdo koupí. Na povídku slušný materiál, na román moc nezáživné vaty. A pohříchu málo humoru a hlášek... Ze závěru spíše převažuje dojem, že lidstvo je fakt... víte kde... 45/100.

João M
21.08.2024 3 z 5

Za mě určitě slabší díl série, který mi ale pomohl uvědomit si, co na ní mám nejradši. A to je interakce mezi členy posádky. Nechápu tedy rozhodnutí, které zde autor učinil (no spoiler).

Samostatně by kniha fungovala skvěle, ale dávám o hvězdu méně za pro mne trochu vyplýtvaný potenciál.

rimar
17.08.2024 4 z 5

Tento díl nebyl vůbec špatný, ale Kotletu jsem si oblíbil hlavně kvůli hláškám a že se člověk dokázal smát i když jde hlavní postavě o kejhak. Ale ten humor se ze série pomalu vytrácí a je to víc na vážno. Ani ' Baník pýčo' to prostě nedozene. Hlavní postavy se potkávají s realitou že lidé jsou vlastně jen takovým malým ozubeným kolečkem ve velkém stroji povstalecké armády a to ještě postradatelným. Ztrácí iluze i další členy, věci a tvory. Škoda že se víc nevyužili žabičky tam to mělo velký potenciál. Ten konec to byl opravdu zajímavý obrat ikdyz trochu se něco z toho dalo očekávat. No jsem zvědavý kam bude vlastně celá legie směřovat.

Marry123
15.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Uf... To je jeden velkej UF pocit po dočtení. I když byl rozjezd slabší, pak to nabralo slušně obrátky. Kapitán Moravec dostal slušný prostor a jestli jsem ho doteď měla jen ráda tak teď jsem si ho zamilovala. Malý infarkt kvůli Gerasimovi se nakonec přežil, ale ten konec? Jako halooo! Proč!? Chci zpátky Kraksnu a chci zpátky Agu... :( A Amandy je mi strašně líto... Achjo...kam tohle povede? Kdo ví... Amen

tlllk
11.08.2024 4 z 5

Verím že autor má zámer, i keď to v tejto knihe nie je vidieť. Trochu mi tam chýbala väčšia iterakcia s Gerasimom či Agou, tento krát to bolo viac v štýle Chuk Norisa. Tak či onak, stále je to v súčasnosti pre mňa najočakávanejšia séria, tak snáď prekvapí ďalší diel.

OlafAnt
06.08.2024 2 z 5

(SPOILER) Serie Legie mě baví i když měla pár slabších chvilek, ale tahle knížka mě zaskočila a bohužel ve špatným. Děj je více měně klasicky: vše se pose**, narychlo vymyšlený plán, zachráněno. Až na ten fakt že z pohledu čtenáře záchrana proběhla na "dvou stránkách". Linka se Šakalem byla zajímavá, žabáci měli potencionál, ale prakticky hned skončil. Poslední akt je pro mě zvláštní, během jedné přestřelky zjistíme že Aga už toho má plný zuby, Bouchač přehodnotí svoje hodnoty o 180 stupňů a prakticky vše co do teď se budovalo se rozpadne a to vše v řádu 10-15 stránek textu.

Četlo se to dobře a svižně, zajímá mě ukončení děje, ale některé rozhodnutí postav mi přijde nesmyslné.

lassse
05.08.2024 audiokniha 4 z 5

Velice dobře odvedená práce, Legie a hlavně kapitán Bouchač mě stále baví ;-)

Jandýs
01.08.2024 5 z 5

Díl plný akce, tolik úsilí a přeci nakonec ještě na vítězství čekáme. Ačkoliv se v každé knize pořád něco děje, dokážu si u čtení odpočinout a pobavit se hláškami. Takže na podzim ahoooj

azzies
31.07.2024 4 z 5

Jedno se knize upřít nedá - jde na to od lesa a je zase jiná, než ostatní.
Stylem se jedná o takovou tu klasickou "Všechny okolo sejmu a budu v pohodě" chodičku.
Zápletka tam jakási je, humorné hlášky, nějaké překvapení a cliffhanger taky.
Komentující níže už upozornili i na nějaké chybičky, já dodám, že ano, ty divaky měl redaktor vychytat, některé souboje jsou natahované, ale celkově je to dobrá kniha, která pobaví a teprve na konci přiměje čtenáře pochybovat nad tím, jestli to celé nedopadne jako průser, nebo možná totální průser, protože se hlavní příběh nijak zásadně neposunul, spíš naopak, a jen se děsím, jestli postavy dostanou nějaké SS (čti superschopnosti) nebo ZZ (zázračné zařízení).
Autoři mají našlápnuto k solidnímu spektáklu, a já si to dám po 11 knize celý od začátku, ať to pak stojí za to.
P.S. Tu švestku nebyl schopen sejmout, protože to na něj bylo moc nekomplikované a přeci jen, dočkali jsem se pak pěkné brutalitky.

Radesan
30.07.2024 4 z 5

Kniha se čte dobře a rychle. Celou legii beru jako odpočinkovou literaturu, ale to neznamená, že bych se nebavil nebo si k některým postavám neutvořil vztah. Pár lidí psalo, že na to, že se jedná o vstup děje do války je to zase spíše "single player" záležitost... asi bych souhlasil jen z části, protože válečné vřavy je v knize cca 35% .

Vzhledem k tomu, kolik si autoři ponechali knih (tedy prostoru) pro vyřešení války a ukončení dějových linek všech postav.... jsem upřímně zvědavý jak se s tím vším poperou nadále, protože konec knihy posílá vše úplně jiným směrem, než bych očekával a je to rozpaků hodné :D .

Za mne... byl to zajímavý díl, který fanouškům legie mohu doporučit... ti kdož čekali vyloženě válečné sci-fi .... myslím si, že úplně nedostanete to, co by se mohlo zdát, že by mohly "Plameny války" obsahovat.

Terva
26.07.2024 3 z 5

„Vím, že se bojíte o muže,
kteří mají jistou
– ale zcela nezaslouženou –
pověst hrdinů vesmíru,
ale bez nich nezvítězíme.“

„Baník Pýčo!“

Když jsem na Světě knihy 2024 byl na přednášce Kristýny Sněgoňové a sledoval její debatu s Františkem Kotletou, který se přednášky vlastně nezúčastnil a stál jen mezi diváky, tušil jsem nějakou nekalotu. Paní spisovatelka se do svého kolegy dost pustila a dávala mu, jak se tak říká „kapky.“ Po přečtení Plamenů války jsem asi pochopil proč. Takto „nelidsky“, jak se pan Kotleta zachoval k jednomu členu Kraksny – no páni. Byl jsem překvapen, pohoršen a naštvaný.

Malá ochutnávka:
Ažin ocas se nakonec po chvíli ticha uklidnil. „Souhlasím s tím, že by ani kapitán Moravec ani poručík Vojcechovsky neměli velet žádné jednotce. Jsou nejlepší v tom, zařídit explozi planety v pár minutách, kdy si jdou koupit žvýkačky, ale velení pozemním operacím je něco úplně jiného. Vyžaduje to trpělivost, disciplínu, vojenské schopnosti a logiku. Nic z toho ani jeden nemají,“ řekla po chvíli.

Avšak příběh jako takový je jeden z těch lepších v této sérii. I když mne neopouští pocit, že oba spisovatelé improvizují během psaní a sem tam si udělají nějaký ten naschvál. Což je možná zdravé a inspirující, ale na druhou stranu se trochu bojím, aby netrpěl divák – čtenář. Protože v tomto příběhu je jedna věc, kterou bych nazval nepozorností ze strany pana Kotlety. Kapitán Bouchač si totiž v tomto příběhu asi třikrát zapálil poslední divak, co u sebe měl. Je to možná maličkost, ale mě to dost narušilo klid u čtení. Skoro jsem dostal záchvat štěkání jako Fifinka. Kolik těch „posledních“ divaků jako ještě v kapse má? „Řečí kapitána Moravce, Legie je buď v prdeli, nebo totální prdeli.“
60%

Citát: Když je člověk vesmírná celebrita, leccos mu projde.

Headvay
22.07.2024 4 z 5

Děl byl svižný a četl se dobře, jak tu už někdo psal, tak na dva zátahy. Ale na začátku mě hned zklamalo, že nebyl dokončen příběh z předcházející knihy (nadávaní, slibované požadování kompenzací, ...). Doufám, že to doplní další kniha, kde by se zrovna toto hodilo.

Dál byl příběh v klasickém stylu Legie, jednoduchý plán, hrr na ně, všchno se pokazí, holý zadek a nakonec seznámím s místním obyvatelstvem a nakopeme nepřátelům "pozadí".

Vesmírná bitva byla takovou třešničkou, ale spíš z kandované třešně, ve které někdo zapomněl pecku, stopku a marinoval červa.

Závěrem se rozhodně těším na další pokračování, ale zároveň doufám, že v průběhu dvou knih nestihnou hrdinové osvobodit Zemi, případně celý vesmír. Na můj vkus by to muselo obsahovat až neskutečné množství zvratů a OP situací.

PetrCepek
20.07.2024 audiokniha 4 z 5

Určitě to není nejostřejší tužka v penálu Legie, ale už jsem četl horší díly tohoto multiautorského projektu. Solidní začátek na mne působil jako z pera Petry Neomillnerové, zatímco zbývající dvě třetiny vypadaly jako by to napsal Miroslav Žamboch, mající na splnění termínu odevzdání rukopisu pouhé tři týdny. Nyní jen doufám, že tahle partička utajených autorů sérii Legie slušným způsobem uzavře, a nevyužije posledních dvou dílů jen k tomu, aby připravila půdu pro další tucet dílů, čímž by ze čtenářů dělala dojné krávy a zároveň voly.

Belanna
20.07.2024 4 z 5

Tento díl mi připadal trochu jiný, i když rozhodně ne horší.
Tentokrát byl v hledáčku Moravec a jeho válčení.
Více jsme se seznámili s druhem planety Tara. Objevuje se tu mnoho smutných pasáží, ale také perfektní hlášky, bez kterých bych si Legii nedokázala představit.

markinho962
20.07.2024 5 z 5

Ale jako zase ano, jeden z nejlepších dílů legie, byla to jízda!!!