Dáma v modrém
Valerie Bowman
Kdo by chtěl za ženu hašteřivou starou pannu? Slečna Jane Lowndesová se hrdě považuje za intelektuálku, bojuje za práva žen a do manželského chomoutu rozhodně nespěchá. Svůj břitký humor nejraději používá ve slovních přestřelkách s Garrettem Uptonem, kterého považuje za nesnesitelného zhýralce. Když se ale ti dva sejdou na oslavě svatby jejich nejlepších přátel a na maškarním plese si omylem vymění polibek, něco velmi důležitého se změní.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Unlikely Lady, 2015
Zamilovala se do něj, když viděla jeho knihovnu. Jak Elizabeth do Darcyho, když viděla jeho dům. :-D Jinak milá oddychovka. Narazila jsem na ní náhodou a že je ze série jsem zjistila až při čtení, ale ničemu to nevadilo. Autorka na začátek udělá rychlý představení všeho důležitého, takže se hnedka orientujete v ději. Možná si přečtu i ty předešlé díly, ale určitě se těším na díl čtvrtý, který byl v závěru naznačen.
Od začiatku série sa dalo tušiť ako tento príbeh dopadne, ale to neznamená, že by som si ho neužila - práve naopak - za mňa super a tie ich dialógy či skôr vtipné výmeny názorov som si neskutočne užila. Myslela som si, že Isabella to tam ešte nejak viac vážnejšie zamotá, no aj takto to bolo fajn a Garret je naozaj skvelá postava.
Předchozí díly se mi vůbec nelíbily, donutila jsem se pokračovat, protože nemám ráda neuzavřené série, ale byla jsem nesmírně mile překvapena. Kéž by se další díl nesl v podobném duchu.
Knihu jsem si užila, je to opravdu odpočinková záležitost. Některé pasáže mě dokonce rozesmály. Doporučuji
Nádherné čtení. Už od prvního dílu jsem tušila, že mezi těmito postavami bude něco víc. Jak je vidět, nemýlila jsem se. Samotnou mě překvapilo, jak se postupně děj vyvíjel...Přišlo mi, že v sobě ti dva našly zalíbení hodně rychle na to, jak se neměly moc v lásce :-D Ale to mi nijak zvlášť nevadilo...spíš jedině dobře.
Doufám hlavně v to, že bude další díl....Ten konec mě tedy dostal. Jak to vypadá, Daphne je v pěkném průšvihu, takže by to mohlo být pěkně zajímavé.
Nebylo to tak špatné, o modrých punčochách si čtu vždy ráda :-D
Škoda, že první část neměla větší spád, ale jinak se to docela povedlo. Líbilo se mi, že i když se Isabella fakt hodně snažila a vítězila, nikdy ty její intriky neměly dlouhého trvání.
Musím přiznat, že jsem se v průběhu této knihy začala nudit. Už delší dobu jsem tušila, jak tato kniha skončí. Proti minulým dílům zde bylo málo humoru. Kvůli tomu musím ubrat jednu hvězdičku.
Jane mi byla od začátku sympatická, stejně jako já miluje knihy. V knize mě upoutalo několik vět, které jsou pro mě jako stvořené (např. "Obvykle bývám dlouho vzhůru jen proto, že si čtu. Ráno pak zjistím, že jsem hrozně unavená.", "Knihy se ti nikdy neposmívají, jsou ti nablízku, kdykoliv je potřebuješ, a je jim úplně jedno kolik koláčů sníš."). Líbilo se mi, že zde vystupují i postavy z předešlých dílů. Překvapila mě poslední informace od Daphne a už se těším na její příběh. Děkuji!!!
Opět oddychovka, akorát teda vždycky nemůžu ze scén, kdy se na maškarním bále jakože nepoznají... :D :D :D Sundej brejle a jsi úplně jiná....
Za mě zatím nejlepší díl ze série, i když chvílema mi jednotlivé části přišly ukousnuté. Autorka rychle ukončovala jednotlivé kusy zápletek jen proto aby se z knihy nestal tisícistránkový svazek. Kdyby upustila od nekterých pasáží a plynule navazovala, tam kde skončila, byla bych z knihy nadšnější. Tak uvidím, jak se povede Daphne. Každopádně povahy obou hlavních hrdinů mi byly velice příjemné a užila jsem si je.
Z této série jsem četla jenom první a třetí díl s velkým časovým rozestupem. Anotace druhého dílu mě nezaujala už protože, že Cassadandra mi přišla (po přečtení prvího) jako hloupá husička. Proto mě trojka tolik nadchla a Jane byla opravdu stylová, bavila mě a s Garretem tvořili dokonalou dvojku. Bylo to vtipné a Jane mu dávala, co proto.
Konec mě opravdu nabudil na pokráčování příběhu Daphne a Raffea.
Historické romance nebývají můj šálek čaje, ale tato kniha se mi opravdu líbila. Mělo to úroveň a hlavní hrdinka mě kupodivu nepřiváděla k šílenství. Celkem jsem se i pobavila tomu jiskření a hašteření hlavních hrdinů. Takže 4* velmi ráda dám.
První dva díly mě asi nadchly víc..čekala jsem,žese hlavní hrdinové budou více škadlit a rýt do sebe jako v předchozích dílech.Ale i přes to to bylo hezké a teď si myslím,že nás čeká ještě jeden díl..Už se těším
Skvělá série :) doporučuji, v rámci tohoto druhu knih je to o něco lepší než obvyklý průměr, výborně se pobavíte, má to příjemnou zápletku a čte se to rychle :)
Jedným slovom WAU! Od prvej časti tejto série som vedela, že Jane a Garett musia skončiť spolu, to ich vzájomné podpichovanie muselo prerástať v lásku. Ale, že táto kniha bude až tak úžasná, som netušila.
skvelá, veľmi som sa bavila, neraz som sa nahlas smiala. Na rozdiel od predošlých dvoch kníh v tejto sérii sa v tejto objavila aj zákerná intrigánska potvora, ktorá chcela Garettovi pekne zavariť, ale našťastie sa jej to nepodarilo a láska zvíťazila. Určite sa k týmto knihám v budúcnosti rada vrátim a budem sa opakovať, ale dúfam, že u nás vydajú aj dalšie diely z tejto série, neviem sa dočkať!!!
historické romanceAutorovy další knížky
2017 | Nečekaně vévodkyní |
2018 | Dáma v modrém |
2020 | Neodolatelný ničema |
2021 | Lokaj a já |
2017 | Náhodně hraběnkou |
No opět moc pěkný příběh. Ono se totiž opravdu stane, že se s někým znáte, bavíte, škorpíte a pak se něco zvrtne a vy se na toho člověka díváte jinak. Začnete o něm smýšlet jinak ať v dobrém či špatném. To je ten druhý pohled :)) Moc se těším na další knihy či díly této série, jako o Daphne. Líbil se mi i Owen a lord Berkeley, který se ukázal jako sympatický muž a dobrý přítel.