Playground
Lars Kepler
Přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je dětské hřiště. Jasmin Pascalová-Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, načež je znovu přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: byla převezena do tajemného přístavního města, které představuje přechod mezi životem a smrtí a panuje v něm krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se jí stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo z města uniknout a vrátit se do života?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , HostOriginální název:
Playground, 2015
jsem naprosto unešená. trošku jsem se bála, že to nebude ono bez Joony, ale to je omyl. velmi nevšední téma zpracované do detailů, stránky mizely jedna za druhou, až je mi trochu líto, že jsem na konci. jak to celkově zhodnotit - super super a ještě jednou super.
"Nesmíme se času bát, říkala si v duchu. Musíme ho milovat, objímat ho. Je to právě běh času, co potvrzuje, že žijeme. Dokud stárneme, je v nás opravdový život. Čas nás nezavádí blíž ke smrti - čas nás od smrti drží dál."
Těžko se mi kniha hodnotí. Jsem z ní dost rozhozená.
Téma silné, nutí k zamyšlení. Děj místy běží jako o závod, místy se trošku vleče.
Určitě nezapomenutelné, šílené, zvláštní.....
Je prostě dost hodně jiná. Zanechala ve mě velice zvláštní pocit.
Kniha mne po pravdě moc neoslovila. Nesedl mi námět, neoslovila mne hlavní hrdinka ani styl psaní. Nepřišla mi realistická ani ta fantastická část, ale ani ta ze "skutečného" života. Která sestra by dobrovolně asistovala při tak zásadním ohrožení života svého sourozence? Dokonce dvakrát... a to i tehdy, pokud by Věřila.
A navíc, chápu, že mateřská láska je nadevše, sama bych pro své děti udělala i nemožné, ale prostě se mi příčí obětovat životy ostatních nevinných ve prospěch jediného. S tím bych asi žít nemohla.
Nečetla jsem zatím nic z té krimi série od Keplera, ale tohle bylo spíš zklamání.
Super knížka! Skvělej námět i linie celého příběhu. Moc dobře se čte, rozhodně doporučuji.
Dvojice skrývající se pod značkou Lars Kepler je v kategorii mých oblíbenců i bez toho na předních příčkách, nicméně tímhle dílem mi vyloženě vytřeli zrak a zavřeli pusu. Myslím, že jsem ještě nečetla nic tak poutavého na téma "co je za druhým břehem". Děsivé, napínavé, nelítostné. Pecka.
Kniha se mi moc líbila. Je to úplně jiný styl, než je člověk zvyklý, ale velmi zajímavé a nevšední téma
Od manželů Kepler jsem měla moc velká očekávání. Do poloviny kniha byla celkem ucházející, posléze se mi už nedařilo dobře uchopit a když to řeknu, jak to bylo - nudila mě.
Doufám, že další jejich počiny budou lepší.
Knížka mě bavila i nebavila. Bavil mě námět,bylo to zajímavé,napinava a čtivé. Nebavil mě zdlouhavý příběh soudu nebo co to bylo. Od knížky jsme čekala víc,ale jak říkám určitě stojí za to si to přečíst. Měla jsem to přečtené na jeden nádech. :)
Tak nevím, čekala jsem asi něco jiného. Knížka mě nebavila, nutila jsem se do čtení, nakonec jsem to vzdala. Ještě tomuto autorovi ale zkusím dát šanci s jinou knížkou.
Divný. Nečekaná fantasy, originální, temná, špinavá, brutální.....běhání po úřadech i po smrti.
P.S. Když umře dítě, tak vlastně nemá šanci se samo na správnou loďku dostat ? Přečetla jsem, vracím do knihovny.
Tak tohle bylo hodně zvláštní...
Hlavní hrdinka má bojovat za život svého syna v říší mrtvých, a ačkoliv je na boj vycvičená trvá jí minimálně sto stránek než sáhne po zbrani a začne jednat.
Sympatické postavy? Ani jedna.
No dobře, bylo mi líto Eriky protože jsem matka,ale jinak to bylo celé takové o ničem.
Playground je zajímavý počin. Opravdu mohu napsat, ze je to thriller "o něčem jiném." A právě díky tomu málokomu dá to, co od něj čeká i díky autorství známe dvojice populární série.
Jasmin se pro záchranu syna vydá do míst, kde je bída, zmar, bolest, chlipnost, láska a věčná naděje na návrat do života. Pro záchranu svého chlapce je ochotná pohnout celým světem a zastavit kohokoliv. I cokoliv. Jako své srdce...
Playground je zvláštní kniha. Po jejím dočtení jsem měla pocit neúplnosti. Něco mi v závěru chybělo. Asi ji budu muset přečíst znovu, abych našla, co to bylo.
boj o přežití švédská literatura zombie posmrtný život
Včera jsem dočetla Lovce králíků, dnes tuto knížku, a neuvěřím, že to psala tatáž dvojice lidí. Naprosto odlišný styl, rukopis. Králíci mě moc nebavili, ale tohle mě zaujalo. Hlavně nápadem, že po smrti se člověk dostane do jakési přestupní stanice v přístavu, která je navíc čínská se vším všudy. Brala bych radši nějakou kultivovanou antiku, starý Řím a tak...Místo, aby si nebožtík odpočal, dostane se na daleko horší místo než byl nahoře, ať už má na krku jakékoliv hříchy, a chvilku klidu tam nemá. Nu, bylo to zajímavé, i když neuvěřitelné. Depresivní temné přístaviště s čínskou mafií, kšeftování s propustkou na svět nahoře, boj v prohnilé pyramidě zločinu. Nezdá se mi věrohodné, že v říši mrtvých lze někoho ještě i zabít. Ale když autoři myslí, nakonec z toho vyjde zajímavá fantazie. Konec knihy se mi zdá hodně slabý. Přesto knížka pobaví, je to zas něco jiného.