Pláž v Chorvatsku
Julie Caplin
Romantické útěky série
Odplujte do krásného Chorvatska za letním sluncem, třpytivě tyrkysovým mořem a romantickým příběhem, který nedokážete odložit, dokud ho nedočtete! Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
The Secret Cove in Croatia, 2019

Moje první zkušenost s touto sérií. Vypůjčila jsem si jí z knihovny, pro případ, kdyby se mi nelíbila a musim říct, že jsem udělala dobře.
Už jen obálka mě lákala, když k tomu přičtu i všudypřítomnou chválu na knihu a celou sérii, musela jsem sáhnout po některé. Naštěstí na sebe knihy nenavazují, takže mi nic nebránilo v tom se začíst.. teoreticky. Ve skutečnosti mi trvalo, než jsem se začetla a kniha mě zaujala aspoň natolik, abych ji dočetla. Přišla mi taková nijaká, příliš předvídatelná. Žádná zápletka, žádná akce. Postavy neumí zaujmout a konec příliš kýčovitý. Popravdě jsem se nemohla dočkat až knihu dočtu.
Na ostatní díly se chystám. Uvidíme, zda budou lepší nebo na stejné bázi.

Tak asi půjdu trochu proti proudu, ale z celé série mi tato přišla nejslabší. Hlavně ta závěrečná zápletka, no nějak mi to nesedělo k inteligenci hlavních postav, ale budiž. Zase to vyvážil popis rodiny od Nicka v závěru, tam žít to musí být paráda:-) Kniha ale rozhodně stojí za přečtení, autorka píše čtivě, odpočinete si a zasníte, hodně se dozvíte. Obálky jsou stále krásné, to je velké plus této série. Škoda, že se opět objevilo pár překlepů, ale to se dá odpustit.

Opět povedený kousek. Romantika ve vtipném kabátku, k tomu hnusná mrcha, zábavné a jiskřivé dialogy, krásné Chorvatsko. Moc dobře se mi to četlo.

Vážně jsem se bála, že budu 350 stran číst vzdychání "ach ten je krásný, ach kéž by mě miloval,ach ty svaly,...." a ono ne! Ano je to romantická kniha a je v ní spousta romantických klišé... ale proto si romantiku vybíráme ne? Ovšem není to pro úplné káče. Prostředí je nádherné, oceňuji lehké prvky cestopisu. Zcela určitě budu i nadále s autorkou cestovat.
PS: Simon je fakt zmetek

Moře jsem si letos bohužel nemohla užít, takže jsem ráda, že jsem se mohla do prostředí Chorvatska přenést aspoň díky této skvělé autorce. A ještě si užívala pobyt na jachtě. No, kdo by to nechtěl :D Nádhera, opět jsem se ve výběru nezklamala. Autorka umí dokonale popsat prostředí, ve kterém se její příběhy odehrávají, a také postavy.

Hned mám chuť sbalit kufry a tradá do Chorvatska :-)) Ráda čtu o místech, které znám. Pěkná letní oddychovka. Jednoduchý a předvídatelný příběh krásně vyváží popisy daného místa, přírody, moře, města … Myslím, že název celé této série „Romantické útěky“ přesně knihu vystihuje.... Romantický útěk pro vaši mysl od reality všedních dnů ❤

Pláže, slunce a bohatí lidé.
Vzhledem k tomu, že jsem se před více jak 10 lety měla plavit přesně těmito místy, jako v knize, tiše jsem záviděla.
Hltala jsem konkrétní popisy míst a tajně si přála, být tam s nimi.
Skvělý příběh o Popelce a zlých modelkách.
Hezké, nenáročné čtení.

Dlouho jsem nečetla nic tak oddechoveho a milého. Kniha je plná sympatických postav (Ok Cory, a Tara to nejsou) a co se Chorvatska týče, tak to bylo absolutně super!
Pokud nechcete moc přemýšlet nebo potřebujete tu pravou letní atmosféru, tahle knížka je přesně pro vás.

Hlavní hrdinkou je třicetiletá Maddie, která dostává nabídku na letní přivýdělek - obsluha na luxusní jachtě v Chorvatsku. Jelikož je Maddie nezaměstnaná, neváhá a nabídku přijímá. Kontrast mezi obsluhující Maddie, holkou krev a mlíko pocházející z chudších poměrů, a osazenstvem jachty nemůže být větší. Loď si na dva týdny pronajal milionář společně s modelkami a jejich přáteli. Ti si velmi rádi užívají luxusu, drahého oblečení a neokázalých večírků. Maddie si hned při prvním setkání s nimi uvědomí, že je považována za pouhou nevkusnou služebnou s kily navíc, která je potřeba vždy jen v případě úklidu či přípravy jídla, jinak je pro ně neviditelná.
Jelikož se ale jedná o správnou patetickou letní romanťárnu, Maddie nezůstane neviditelnou dlouho a i ona začne prožívat románek s jedním z členů lodního osazenstva.
Ano, je to slaďárna jako blázen, žádnou vysokou literaturu od toho nečekejte, co vám však kniha může nabídnout je naprosto dokonalá atmosféra letní dovolené, Chorvatska, moře, jachty - zkrátka přesně to, co chcete o dovolené u moře číst. Anebo co chcete číst, když jste doma, nikam nejedete, ale chcete se k moři přenést alespoň ve své fantazii ????

Krásná letní romantická oddechovka, která se nejen dobře čte, ale také se mi líbila zatím nejvíce od autorky! :)

Pohodička u moře, tedy pro čtenáře. Skvělé popisy, bavilo mě to. Oddechovka. Autorky styl psaní mě baví.

Oddechový román ideální na léto. U této autorky se mi líbí popisy míst, ve kterých se příběh odehrává. Člověk má hned chuť tam vyrazit. A tady Chorvatsko... krása. Trošku klišé konec, ale to se dá odpustit :-)

Tuhle knihu jsem si moc užila. Je to sice čistá romanťárna, která je místy hodně naivní a nepravděpodobná, Ale víte co? Výborně se u ní odpočívá. Je to milá kniha, která pohladí po duši a vezme vás na slunné, chorvatské pláže. Caplinová má neskutečný talent na popis atmosféry, dostane vás do místa příběhu a vy s hrdiny naplno prožíváte jejich životy. Dýchlo na mě horké léto, mořský vzduch a moc jsem si přála se hned sbalit a odletět k moři Je to skvělé a i když jsem občas tiše remcala nad některými popisy a nad archaickou volbou slov, celkově knihu můžu moc doporučit. Pokud zážitek chcete povýšit na další úroveň, doporučuji číst u vody, nebo v přírodě :)

Jako letní oddychovka, když hodně přimhouřím oči, tak o.k. U milostných scén a zápletek v závěru jsem se nahlas smála. "Rozkošnická jako kočka" nebo " připravená dávat" ve smyslu sexu, to mě jako fakt rozsekalo. Dost chyb a překlepů. U knížky jsem si odpočinula, čímž splnila svůj účel. Zvolila jsem ji tématicky a přibalila s sebou na dovolenou do Chorvatska. Tento žánr už na prahu 40 tky neberu, na tohle už jsem asi vážně stará.

Pěkná romantika. Jen chování Tary a Cory mi lezlo na nervy a neustálé omlouvání jejich chování Douglasem taky.

Tohle byla moc příjemná romantická pohodovka zalitá sluncem a teplým mořem. Je to sice jednoduchý a předvídatelný příběh, ale do těchto horkých dní padne jako ulitý. Doporučuji všem romantičkám, které se letos nedostaly k moři. S touhle knížkou zaručeně strávíte krásnou dovolenou. Těším se na předešlé knihy.
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
Moc moc moc pěkná oddechovka, od které se člověku nechce odcházet. A pro ty, kteří milují Chorvatsko a znají ho, i krásná vzpomínka na léto...