Pláž v Chorvatsku
Julie Caplin
Romantické útěky série
Odplujte do krásného Chorvatska za letním sluncem, třpytivě tyrkysovým mořem a romantickým příběhem, který nedokážete odložit, dokud ho nedočtete! Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
The Secret Cove in Croatia, 2019
Tato kniha už je čtvrtá v řadě od Julie Caplin, co jsem četla a opět rozhodně nezklamala. Jako ve všech autorčiných knihách i zde byla kombinace dobrého příběhu, osobitých hrdinů, výborného jídla a cestování, což je pro mě v knihách neodolatelné. Na rozdíl od předchozích třech knih, které se vždy odehrávaly v nějaké světové metropoli, se tato kniha navíc odehrávala na jachtě a tudíž jsme tak mohli společně s hrdiny procestovat postupně Chorvatsko a jeho ostrůvky. Byla to zase prostě jízda pestrého děje, barvitého prostředí, pěkně vykreslených postav, které byly zase úplně jiné než ty v předchozích knihách, a jejich vtipných dialogů. No prostě tahle autorka mě snad nikdy nepřestane bavit, i přesto všechno, ale favority zůstávají Kavárna v Kodani a Cukrárna v Paříži.
Ačkoli u mě stále vede Kavárna a Cukrárna, ani tato kniha pro mě nebyla zklamáním. Letní oddechovka, jak vyšitá. Místy jsem se sama viděla na jachtě nebo plavala v zátoce. Jednoduše nádhera.
Od autorky jsem četa už druhou knížku a opět mě nezklamala. Je to taková moje sázka na jistotu, když jedu na dovolenou - je to oddechovka, skladná a není to nic u čeho bych musela moc přemýšlet. Sice je to dost předvídatelné, ale na dovolené nechci hledat vrahy a číst nic složitého. Líbilo se mi, že Pláž v Chorvatsku byla propojená s Cukrárnou v Paříži. Moc se mi líbí, že se každá kniha odehrává na jiném místě. Je to oddechovka, přečtete jí za pár dní a po pár stránkách vás dokonale vtáhne do děje. Tady se mi moc líbilo, že to bylo psano z mužského i ženského pohledu. Takže moc doporučuji :)
Tato autorka je pro mě už taková jistota pohodového oddechového čtení. Četla jsem všechny knihy ze série Romantické útěky a všechny (včetně Pláže) mohu doporučit. Byť je vlastně od začátku jasné, jak to celé asi dopadne, i tak mě to baví. Krásně si u takové četby odpočinu.
Maddie mi byla sympatická už v předchozí knize (Cukrárna v Paříži) a byla jsem zvědavá, jakou zápletku si autorka vymyslí tentokrát. Moc se mi líbí, že se každá kniha odehrává na jiném místě, to je na tom asi to nejlepší, a hned mám chuť se na tato místa vypravit. Příběh byl plynulý, četl se mi hezky. A už teď se těším na další autorčinu knihu.
Po přečtení Pláže v Chorvatsku jsem zatoužila, aby autorka napsala příběh z mého milovaného Řecka, něco jako "Taverna v Řecku" :) Protože potom co jsem si přečetla, jak dokonale dokáže popsat prostředí v Chorvatsku, tak by mě zajímalo, jak by se zhostila právě Řecka :)
Pláž v Chorvatsku je prostě naprosto luxusní oddechová kniha na letní dny, ve které dostanete přesně to, co očekáváte a po čem toužíte. Mám chuť hned podniknout nějaký romantický útěk :)
Pokud vás láká romantická plavba zalitá sluncem a letní pohodou, určitě si knihu pořiďte, budete nadšení… Mně se líbila ze všech dílů nejvíc. :-) Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Kniha volně navazuje na předchozí Cukrárnu v Paříži. Příběh Maddie pokračuje v této knize,kdy po neúspěšném hledání práce, přijme místo, hostesky na jachtě,kde se bude starat o bohatou partičku šesti lidí. Tam se setká s Nickem,kterého považuje za arogantního tupce-ale......
Kniha jejíž prostřednictvím se dostanete do prosluněného letního Chorvatska,aníž by jste museli cestovat.
Stejně jako předchozí díly série, i tenhle by naprosto úžasný, kouzelný a odpočinkový. Kromě lásky a romantiky na čtenáře přenáší také atmosféru léta a nádherného prostředí Chorvatska, které je opravdu výborně popsáno (ostrovy s krásnými plážemi, historická města a památky, noční život, ale i ten každodenní).
Autorka opět ukázala, že psát opravdu umí. Její knihy jsou čtivé, kouzlené a příjemné. I přesto, že není těžké uhodnout, jak příběh skončí, nebo možná právě proto, se výborně čte a zanechává úsměv na tváři.
Série romantických útěků - a ten útěk do Chorvatska se mi líbil ....
Skalnaté pobřeží, třpytící se moře a plavba na jachtě .... to je léto, jak má být .....
A děj lehce plynoucí - samozřejmě s milostnou zápletkou ....
Jako suchozemec jsem milovník ostrovů - a ty jadranské stojí za povšimnutí ....
Pěkné letní čtení - doporučím.
Mám moc ráda knihy ze série Romantické útěky. V tomto díle budete znát 2 postavy z předešlého dílu (Cukrárna v Paříži) a to Maddie a Nicka.
Stejně jako všechny předešlé díly, tak i tento má společné: hygge, cestování, romantiku a slabost pro jídlo.
Julie Caplin je skvělá vypravěčka a i když je příběh relativně snadno předvídatelný, tak stejně se nemůžete od něj odtrhnout. Autorka to totiž vyváží skvělým povídáním o hygge, skvělým popisem daného místa a jídle.
Skvělá oddechovka na letní dovolenou popř. na dlouhé zimní večery :-)
Moc se těším na další díl (Hotýlek na Islandu).
Julie Caplin svými příběhy vždy pohladí po duši a rozveselí. S touto knihou to nebylo jinak. Přestože tu nebyly popisovány všemožné dortíky nebo zákusky, skvěle popsala chorvatské reálie. Zátoky, zákoutí, pláže… Člověk by se tam hned rozjel. A romantický příběh k tomu. Kniha je skvělá, odpočinková a asi nejlepší díl.
Tuhle knihu jsem si záměrně nechávala ke čtení v letních měsících, abych si užila atmosféru ze slunečného Chorvatska. Je to příjemná oddychovka, kterou jsem mezi thrillery uvítala. Kniha je romantická a dost předvídatelná, přesto se těším i na ostatní díly z autorčiny tvorby.
Knihu jsem měla rozečtenou už delší dobu, ale teprve v těchto dnech na ní plně došlo.
Opět jsem se potkala se starými tvářemi z předchozí knihy Cukrárna v Paříži. Hlavní postavou zde byla dívka správných tvarů Maddie, která si přividělává brigádou na luxusní lodi. Pasažéři na lodi jsou vesměs příjemá sebranka, ale najdou se i zde nepříjemní a hlavně nepřející hosté. Jenže ani to ji neodradí od toho, aby si užívala plavbu po Chorvatsku a kdo ví, jestli ji tam nepotká štěstí. Ať už se jedná o lásku, nebo naplnění snu o malování obrazů.
Knihu jsem si opět užívala plnými doušky. Od začátku mi byli některé osoby příjemnější než jiné. Autorka nás hezky provedla po Chovratském pobřeží a neztratila nic z toho, co předvedla u přechozích knih. To, že umí napsat hezkou knížku, která není nijak přeslazená.
Já stále přemýšlím, která z těch Romantických útěků je za mě ta nej. Nejvíc se přikláním k Cukrárně v Paříži a pak úplně první knize Kavárně v Kodani. Tak uvidíme, jestli se to nakonec nezmění po vydání další knihy, která nás čeká a to Hotýlek na Islandu.
Prima oddech. Nenáročná četba, předvídatelný děj - přesto však příjemné čtení probouzející chuť k výletům a vyzkoušení nových dobrot v kuchyni.
Miluji, jak autorka dokáže každé z míst, kam zasadí děj románu, tak úžasně popsat.
Ta touha okamžitě balit kufry a vyrazit je při a po přečtení jejích knih obrovská :-).
Opět skvělé letní oddechové čtení.
Dějová linka mě tentokrát nenadchla jako u předchozích dílů, asi mi tam chyběly všechny ty dobroty a zároveň přebývali všichni ti nesnesitelní lidé, ani romantická zápletka nebyla taková. Slabší příběh ale dokonale vyvážilo prostředí a autorčiny popisy našeho "českého moře". Jako bych byla s Maddie a procházela se Diokleciánovým palácem ve Splitu, šla poklidnými uličkami města Stari Grad, nebo s ní nakupovala na trzích. Vzhledem k tomu, že jsem všechna popisovaná místa navštívila, byla to pro mě zároveň slunná procházka vzpomínkami.
Já jsem si opravdu tento sluncem nabitý a solí provoněný příběh užila až do poslední stránky a věřím, že všechny milovnice Julie Caplin na tom budou stejně jako já.
Zvláště prostředí Chorvatska je popsáno opravdu hezky, včetně jeho přístavů, přírody a tamních barů a restaurací. Člověk má při čtení chuť okamžitě vyrazit prozkoumávat místa v knize na vlastní kůži.
Pro mě asi nejslabší díl série. Na můj vkus tam bylo až moc postav, které mi vážně ale vážně vadily. Těch popisů jídel a poklidného životního stylu mi tam tentokrát přišlo relativně málo, protože byly zastíněny sobeckými, sebestřednými postavami.
A celkově to bylo na můj vkus až moc velké klišé.
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Tak Pláž nezklamala. Po Cukrárně, která mě bavila zatím nejméně, jsem za to moc ráda. Opět milý, nenáročný příběh vhodný na dovču :-)