Po stopách Jacka Rozparovače

Po stopách Jacka Rozparovače
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499731/bmid_po-stopach-jacka-rozparovace-evP-499731.jpeg 4 711 711

Hrůzu nahánějící hororový román, jehož příběh je inspirován vraždami Jacka Rozparovače, s neočekávaným vyvrcholením, z něhož tuhne krev v žilách… Sedmnáctiletá Audrey Rose Wadsworthová je dcerou ctihodného šlechtice a nabízí se jí tak život v bohatství a moři dalších výhod. Pod rouškou společenských čajových dýchánků a nákupů luxusních šatů však vede tajný druhý život. Navzdory přáním svého otce a očekáváním společnosti Audrey často utíká do laboratoře svého strýce, kde se věnuje děs nahánějícímu studiu forenzních věd. Když ji práce na tělech brutálně zavražděných žen vtáhne do pátrání po sériovém vrahovi, přivede ji její touha po nalezení odpovědí na samý okraj zlaté klece. Šokující zvraty a obraty, umocněné fotografiemi z této ponuré doby, činí z této prvotiny z pera autorky Kerri Maniscalco, jež se umístila na prvním místě žebříčku nejprodávanějších knih deníku New York Times, vskutku nezapomenutelné dílo.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , King Cool

Stalking Jack the Ripper, 2016

Petras_ka
22.07.2023 3 z 5

Z tejto knihy mám rozporuplné pocity, vlastne ani neviem jednoznačne povedať, či sa mi páčila alebo nie. Zaujímavá zápletka, pitvy a vraždy v atmosfére 19. storočia dodávali príbehu temnejší nádych. Prekážali mi ale zdĺhavé opisy, hypotézy a pocity hlavnej hrdinky Audrey Rose, čo vo mne vývolávalo dojem, že sa častokrát točíme dookola toho istého. Strácalo sa tým napätie a ešte k tomu som Jacka odhadla.
Kniha nie je zlá, asi mi len nepadla do nálady.
Označila by som ju skôr ako temnejšiu historickú detektívku než horor.

spiderlily
11.06.2023 3 z 5

Příjemná oddychovka, která se dobře čte, ale zvraty a drama jsem čekala větší. Silnější mi přišla milostná linka.

Arlienen
01.06.2023 3 z 5

Od Kerri Maniscalo mám rozečtenou sérii Království prohnilých, která se mi četla skvěle, protože autorka píše čtivě a dokáže čtenáře vtáhnout do příběhu. V knize Po stopách Jacka Rozparovače se jí to daří na jedničku s hvězdičkou.
Líbila se mi postava hlavní hrdinky - Audrey Rose a její chemie s Thomasem.
Knihu jsem hodnotila pouze třemi hvězdičkami, neboť jsem "Jacka" tušila od začátku, a proto pro mě konec nebyl úplně wau. Zároveň mi v knize něco chybělo na to, abych dala knize čtvrtou hvězdičku.

Loire
30.05.2023 3 z 5

Nevím co ke knize pořádně napsat. Nemůžu říct, že kniha byla špatná, kniha byla dobrá měla zajímavé zápletky a sem tam i napínavý děj, ale za mě teda byl mnohem víc napínavý konec knížky, kdy se blížilo odhalení kdo je Jack.
Kniha se mi bohužel trefila do období, kdy se mi moc čist nechtělo, tak přečtení knihy trvalo strašně dlouho a člověk to četl na části, takže to nebyl takový 100% zážitek, ale i tak to nebylo úplně špatné čtení, ale bohužel to u mě není TOP kniha k přečtení znovu.

Didi15
23.05.2023 3 z 5

Série, z níž tuhne krev v žilách..tak to ani omylem . Sice je to příjemně , spíš tak dětsky napsané , ale rozhodně to postrádá napětí . Přitom by se z toho dalo vytáhnout mnohem více. Označení horor je úplně zavádějící. Další díl číst asi nebudu , nepřesvědčilo mě to .

Warty
22.05.2023 4 z 5

Za mě dobře napsaná detektivka založená na známém případu vražd prostitutek v Londýně. Tím, že se dodnes neví, kdo všechny zločiny spáchal, je možné zakončit příběh, jak autor uzná za vhodné. Rozuzlení jsem nečekala, takže ideální.

martina1199
16.05.2023 3 z 5

YA historická detektivka z Viktoriánské Anglie, brutální vraždy prostitutek a pátrání velmi nekonvenční hlavní hrdinky Audrey Rose po Jackovi Rozparovači. Začátek byl trochu rozvláčný, ale s přibývajícími vraždami se děj rozběhl svižněji a vyvrcholil v pointě, kterou jsem nečekala. Autorka vytvořila zajímavé pojetí postavy tohoto nechvalně proslulého, a ve skutečnosti nikdy neodhaleného, brutálního vraha.

Kerriova
11.05.2023 4 z 5

Tedy zajímalo by mě, čím si tahle knížka vysloužila označení horor. Je to spíš čtivá, hezky uprašující viktoriánská detektivka, která mi asi nejvíc připomíná příběhy Sherlocka Holmese. A to mě baví, to mám ráda. Líbí se mi nebezpečné špinavé, smrduté uličky starého Londýna, plné typické mlhy, ve které se potichounku polehounku plíží vrahounek. Záhadné řádění Rozparovače mě navíc odjakživa zajímá. Autorka se moc pěkně nechala inspirovat skutečnými událostmi a propletla do nich příběh z vlastní fantazie. Za což jí ale zároveň strhávám procenta, protože většinu příběhu za ní napsal Jack sám. Ona si k tomu jen dokreslila bohatší pozadí, což je sice taky prácička, ale silně si to zjednodušila. Finální rozuzlení bylo povedené, i když jsem původce všeho tak nějak předem vytušila, ale zdaleka mě nenapadl důvod jeho počínání. Mimochodem úchvatně nechutný důvod.

Bookish_Adria
25.04.2023 4 z 5

K tomuto příběhu jsem se dostala čirou náhodou. Zuzka pořád básnila o třetím díle, který teď už vyšel a já si říkala co je na téhle knize tak zajímavého? Takže jsem nakonec neodolala a do knihy jsem se pustila.

Od příběhu jsem neměla žádné očekávání. Teď, když na to koukám jsem zjistila, že autorka napsala moji oblíbenou sérii Království hříšných, tak teď už chápu proč jsem si to zamilovala.

Hned na začátek vám chci říct, že takové knihy moc nečtu, ale občas je fajn vyjít ze své komfortní zóny a zkusit něco nového. A přesně tady se mi to vyplatilo.

Příběh je samá záhada což já mám ráda. Líbilo se mi tohle řešit společně s Audrey a Thomasem. Obě postavy mi byly velmi sympatické a líbilo se mi to jiskření mezi nimi.

Tenhle příběh se věnuje tématu Jacka Rozparovače. Od začátku jsem měla nějaké teorie kdo to asi tak může být. Sotva v polovině příběhu jsem na to došla, ale ono to vážně nebylo tak těžké. Na konci příběhu jsem měla pusu dokořán a nechápala jsem co se to tam děje. Bylo to vážně úžasný a já si to pořádně užila. Pokud máte rádi záhady a nemáte strach z trochu krve, tak doporučuji, ale myslím si, že všichni tohle už máte přečtený a já se k tomu dostala jako poslední.

Kikalan32
21.04.2023 4 z 5

Podle mě se v některých částech knihy těžko hledá nějaké napětí. Velmi se mi líbil charakter Cresswella, ale něco mi tam celou dobu chybělo. Konec byl nepředvídatelný avšak při čtení knihy mi pořád chyběly důkazy. Všechna podezření se točila okolo předpokladů Audrey Rose, ale na odpočinek to není špatná kniha.

Zunka616
20.04.2023

Za mě byla skvělá krásně napsaná hltala jsem ji od začátku do konce a už jsem si koupila pokračování

mareksevc
12.04.2023 3 z 5

3,5 * ocenujem prepojenie historických realii s príbehom ako aj atmosféru Londynu z čias Jacka R . Kniha asi skvele sadne mladým dámam , na mna tam bolo dosť vela slečinkovského balastu a dvorenia - aj ked to patrilo k dobe ale ako celok vcelku fajn - kategoricky young adult jednoznačne
P.S zo zvedavosti asi aj siahnem po dalších dieloch

Zunka616
11.04.2023

Za mě byla skvělá začátek nudný ale pak se to rozjede musím doporučit a koukám že série pokračuje jdu koupit další super

nonameperson04
05.04.2023 4 z 5

Skvělý detektivní příběh. Sem tam sice nějaká chybka, ale naštěstí né moc často. Kniha mě bavila a dobře se četla.

M.C.SMITH
25.02.2023 5 z 5

Tato kniha mne dostala. Byla napínavá a já jsi slupla jako malinu. Všechny postavy mi sedly a hlavní hrdinku jsem si velmi oblíbila.
Romantická linka se mi také zamlouvala. Čtení to bylo skvělé a já se těším, až si přečtu druhý díl.
Jsem naprosto spokojená, bylo to dobré čtení a já mohu jen doporučit.

Lavina
14.02.2023 4 z 5

Kniha vůbec nebyla špatná,aspoň se člověk něco dozví o době Jacka rozparovače.Velmi mě bavil humor Thomase a samozřejmě i Audrey byla úžasná,jako žena v té mužské době.

Nelly
06.02.2023 3 z 5

Na můj vkus místy dost roztáhlé a místy i nelogické. Četla jsem již lepší knihu na téma J.R.

Ivet_V
29.01.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala tématem Jacka Rozparovače. Líbilo se mi, jak autorka dokázala zasadit vymyšlený příběh do skutečného případu a držet se faktů. Hlavní hrdinka mi sedla a líbila se mj její dedukce a pochybovačnost. Taky mě upoutala svojí pokrokovostí. Velkým plusem v příběhu byl i tajemný Thomas.

baslerka1
28.12.2022 5 z 5

Příběh byl velmi napínavý, celkově byla kniha opravdu čtivá, děj dával smysl.
Kouzlo této knihy ale podle mě tkví především v atmosféře dané doby, tedy konec 19. století . Za tu bezesporu může postava Thomase Cresswella, která je jak přes kopírák psaná jako Sherlock Holmes - arogantní, sebevědomý, geniální. Audrey je pak kopií doktora Watsona - chytrá, zvědavá.
Záporáka není úplně těžké ke konci odhalit. A konec nechává velmi příjemně otevřená vrátka pro další dobrodrůža obou hlavních hrdinů.

NicaCola
28.12.2022 3 z 5

Hrůzu nahánějící hororový román? Vůbec ne... Romantika? Dočkáte se trošky flirtu... Napětí? Kapka... Nechutnosti? Tak těch tam pár je! :-D

Nejlepší postava na celém příběhu je zaručeně Thomas. Jeho sarkasmus je naprosto dokonalý a možná jen díky němu jsem knihu nezahodila tak v polovině příběhu. Kniha byla předvídatelná, vraha jsem uhodla hodně brzy.
Ale! Závěr knihy byl super, líbilo se mi, že nás autorka nalákala na druhý díl a zároveň nám v poznámce vysvětlila, co bylo podle skutečné události a co si vymyslela.

Sleduj můj knižní bookstagram: nicacola_knihy. :)