Po stopách vlka
Cami Wolf
Po stopách série
1. díl >
Lena utíká před strachem, temnou minulostí a mužem, který ji děsí. Chce se nadechnout a začít žít podle svých snů. Ale to, co chceme, a to, co od života dostaneme, jsou dvě rozdílné věci Stejně tak Max nevěří, že si zaslouží lásku, štěstí a spokojenou budoucnost ve smečce, dokud nepotká Lenu! Dvě utrápené duše, se kterými se život nemazlil, totiž dokáží nemožné! Utíkali jste někdy před strachem? Já ano. Neměla jsem na výběr, tedy aspoň jsem si to myslela. Tajně jsem zmizela do nového města, kde si splním svůj sen. Cítila jsem se volná, ale ne úplně. Pořád mě pronásledoval stín minulosti. Nevěřila jsem, že to jednou bude jiné. Když jsem ho uviděla poprvé, něco se ve mně zlomilo. Svět okolo obnovil své barvy a mně došlo, že už nikdy nebudu stejná. Vůbec jsem si nemyslel, že by štěstí bylo i pro někoho, jako jsem já. V minulosti jsem selhal a neochránil to, co mi bylo drahé. Nesmělo se to už nikdy opakovat. Proto jsem se choval tak, jak si přáli. Poslouchal jsem příkazy a doufal, že se jednoho dne něco změní. Nenapadlo mě, že jakmile poznám záhadnou malou zrzku, změní se všechno. První díl šestidílné série o tom, jak moc minulost ovlivňuje budoucnost, a ne všechno je na první pohled tak, jak se zdá.... celý text
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
(SPOILER)
Tak jo, přečetla jsem to i s bonusem. A nijak nadšená z toho nejsem. V létě jsem se pustila do Kenyon a tak mě hned trkla podobnost z Nočních her. Tedy jen scény kde Van hlídá svou družku v podobně vlka, protože Van je fakt alfa samec. Kdežto tenhle Max má do něj hoodně daleko.
Ti čtyři kamarádi, každý jiný druh to je téma, námět na pořádný příběh. No tady to moc nedopadlo. Někdy jsem měla pocit, že jsou to puberťáci. No a Omega, tak to mě akorát navnadilo na knihy od Briggs- Alfa a Omega, že by i tam autorka čerpala inspiraci ? Tak nějak se začít musí. Já ani pořádně nepochopila jak fungují, jaké vlastnosti mají a vůbec celý ten magický svět.
Ale co mě zarazilo úplně nejvíc byla jedna sex scéna. Už jsem přečetla hodně a vždy byli v jedné nebo druhé podobě, ale olizování ve zvířecí podobě člověku, tak to fakt... brr...nee.
![Verunka4444 Verunka4444](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/278526/m_verunka4444-mBh.jpg?v=1562593198)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
A mně se to líbilo!!!Kamarádka mi knihu půjčila s tím,že to na ní bylo dost zrychlené,ale já se zabouchla do všech kladných postav.Opravdu mi sedlo snad úplně všechno.Konečně jsem se vyhnula natahování problémů,tady se to řešilo skoro vše hned :) Max byl zlatíčko a ostatní kamarádi jakbysmet.Už se těším na další příběh :)
Možná je mé okouzlení způsobeno tím,že předešlá kniha měla 700stran a já potřebovala oddech,něco kratšího a přímočarého. Max,Damian,Kevin a Lucius mi jednoduše vytvořili úsměv na tváři.
![Marry123 Marry123](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/101910/m_marry123.jpg?v=1716712979)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Nevím čím to je, ale jsem poslední dobou na můj vkus až moc kritická ke knížkám, nebo mám prostě smůlu na výběr. Po stopách vlka mě svou anotací strašně nalákalo, a i celkový nápad by byl dobrý, ale... Nesedl mi styl psaní, přišlo mi všechno strašně uspěchaný a chaotický, chvílemi až protivný. Vlastně už jsem se těšila až bude konec. Člověk si řekne že když tu máme vlkodlaka, upíra, démona a syna Lucifera, že ta banda sympaťáků to zachrání, ale ne spíš mě taky víc a víc rozčilovali. Ve finále i spicy scény mi nakonec vůbec spicy nepřišly. Až je mi to líto, ale tohle bylo bohužel zklamání... Amen :/
![Ewe291 Ewe291](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/316113/m_ewe291.jpg?v=1730466327)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ja poznam autorku z doby, ked este pisala na blogu a doslova som sa do vsetkych jej pribehov zamilovala. Uz vtedy som jej napisala, ze ak jej knihy vyjdu knizne tak si ich kupim. A to som aj urobila a mam s toho neskutocnu radost. Takze ak toto cita autorka chcem povedat len jedno MILUJEM TVOJE KNIHY A DUFAM, ZE VYJDU VSETKY, KTORE SI MALA NA BLOGU PRETOZE VO MNE MAS OBROVSKU FANINKU
A teraz k pribehu. Vlkodlak och ano. Sexy vlkodlak a jeho kamarati? Och 2x ano!!! Max si presiel vazne tazkym obdobim a Lena tiez. A napriek tomu ostavali bojovnici. Pribeh mal vsetko co od neho ocakavam a tajne som si zamilovala Kevina a jeho humor. Za mna urcite odporucam a aj ked sa to nemusi kazdemu pacit podla mna je to krasny pribeh
![Jenny46 Jenny46](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/295283/m_jenny46-65b006e36a4ea.jpg?v=1706034916)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak já nevím asi jsem četla něco jiného spíš pro mladší mě to teda nesedlo...
Mám ráda příběhy vlky, ale tohle se teda nepovedlo. Je to prvotina možná další díl bude lepší ( hodně průměr nevím jak hodnotit....)
![Pain Pain](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
(SPOILER)
Asi půjdu proti proudu, ale nechápu takto vysoké hodnocení.
Příběh plynul rychle (fajn, nikdo nechce číst dvě stě stran o tom, jak se dva sbližují), ale...
Chemie mezi hlavními postavami žádná. Prostě jen čtete, že po sobě touží.
Vzhledem k tomu, že příběh je střídavě psán z pohledu hlavních postav (jedna kapitola z pohledu Tally), tak myšlenky hlavních aktérů jsou na úrovní puberťáků. Zejména mužského hrdiny. Věk Maxe je 27. Ha, tak o deset let méně a ještě po lobotomii.
Současný alfa smečky má obavu, aby ho Max o pozici alfy nepřipravil. Ale z mého pohledu se bál zbytečně, protože z Maxíkovi postavy nevyzařuje nic kromě nevyzrálosti, velmi nízkého sebevědomí a myšlenkami, koho si vezmu dnes do postele. Stačí ho jen chytnou za volnou kůži za krkem a zatřepat. Stáhne ocas a zaleze do kouta.
Lena - přijala to, čím je velmi rychle. Jediné co víme, že ji pronásleduje Jason Bell a má kámošku Jess, která se rozvádí (asi další budoucí hrdinka, této ságy). Maxe nemusí, ale pak v klidu přijme pozvání do baru od chlapa, co ho nabrala kolenem do rozkroku.
Knížka má dvě chilli papričky, čekáte tedy erotiku. U knih s jednou papričkou (např. série Bojovníků z Havaje je sexu více a lépe popsán). Na sex samozřejmě dojde. Sexuální scény jsou popsány otřesně. Ale hřídel pobavila - to jsem ještě neslyšela.
Popis jak funguje svět, zda má nějaká pravidla, chybí zcela. Stejně tak popis prostředí.
Tíha minulosti taky až tak necítím mezi řádky. Zkrátka je to v knize napsáno. Tak jako vše.
Inspirace jinými knihami tu je, ale kdo dnes vymyslí originální příběh.
Zdá se mi, že buď autorka oprášila se pubertální psaní, nezkorigovala nebo si přečetla např. Měsíční čarodějky a řekla si, ha, taky to svedu napsat. Chápu, že je to autorčina prvotina, ale když si vzpomenu na Tatéra (prvotina od jiné české autorky), tak to je nebe a dudy.
Tento druh příběhů mám ráda, ale Po stopách vlka se vážně nepovedlo. Znovu a lépe, protože potenciál to mělo (to měl udělat vydavatel).
Nejlepší na knize je anotace. Autorem pravděpodobně někdo jiný než Cami Wolf.
Druhému dílu dám šanci, ale naděje si nedělám.
![Kiwicatko Kiwicatko](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moc jsem od toho neocekavala. Necetla jsem anotaci, vlastne jsem ani nevedela do ceho jdu.
Zacalo to jak v nejakem spatnem vtipu: sedi takhle vlkodlak s upirem v baru...(a to sem ani nevedela, ze se jeste prida demon a pekelnikuv syn). Ale ani jsem se nenadala a zjistila jsem, ze ctu stranku za strankou, i kdyz chci uz jit spat. Ale naoonec jswm to docetla na jeden zatah, protoze me to zkratka zaujalo :)
Nakonec jsem si to fakt uzila. I kdyz nektere veci mi byly povedome z jinych knizek, tak tady to bylo vsechno krasne pospojovano a pasovalo to :)
![Jita160 Jita160](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/349730/m_jita160.jpg?v=1728331413)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zjišťuji ,že přicházím na chuť fantasy a to hlavně díky českým spisovatelům, kteří mě neustále překvapují.
Protože, tato smečka.... to byla vážně divočina a žhavost. Byl to boj...o rasu a lásku.
Spáření, majetnicknost a nárokování své samice bylo sexy a strhující.
Když totiž vlk najde svoji družku zůstane jí navždy věrný. Ostatní mu nebudou vonět. O nikoho jiného nebudou mít vůbec žádný zájem.
Moc jsem si tento fantasy užila ,kniha mě úplně pohltila svým nábojem sexuálních scén, ale i příběhem, který neztrácel na intenzitě.
Okamžitě se vrhám na další díl.
![TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve](https://www.databazeknih.cz/img/users/80_/80990/m_terulka209-6549fb5a37804.png?v=1699347290)
Cami Wolf - Po stopach vlka
Počet strán: 167
Vydavateľstvo: #mediaplex
Žáner: #fantasy
Presne takéto knihy ma opäť vracaju do môjho hlavného žánru, ktorým býval Fantasy svet.
Výborná rýchlovka, od ktoreh sa neodtrhnete.
Max A Jelena - dve hlavne postavy, jeden vlkolak druhý obyčajný smrteľník.
Láska na prvý pohľad - to nesmie chýbať.
Dej na ktorom sa zasmejete ale aj trnete hrôzou a strachom.
Lena, mladá žena, ktora sa prisťahuje do mestečka aby ušla svojej minulosti, spoznáva mladého muža Maxa vlkodlaka, ktorý sa snaží vysporiadať sa s tou svojou.
Ich osudy sa spoja a spolu musia vyriešiť všetko zlo.
Prekážok je viac a viac až kym pride ta posledná a najhoršia!
Tesim sa na druhú časť a som zvedavá co si sa nas autorka pripraví
Ďakujem za #spolocnecitaniesniky a @cami.wolf.autor za úžasnú knihu
Kniha č. 138/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #camiwolf #postopachvlka #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
![recenzienika657 recenzienika657](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/426528/m_recenzienika657.jpg?v=1717259568)
#postopachvlka @cami.wolf.autor @mojeromantika_cz
Po stopách vlka sa spojila romantika až erotika s prvkami fantasy.
Bolo to veľmi príjemné čítanie, ktoré sa čítalo až tak dobre, že som veľmi rada, že sme mali spoločné čítanie, pretože by mi bolo ľúto, že je koniec. A pokračovanie ešte nemáme, o to viac som rada, že som si ju užila spolu s @terkin_knizny_svet a @kattykejtykikus
Obálka pritiahla moju pozornosť a preto som si ju vybrala na spoluprácu. Ale príbeh? Tam je toho viac čo sa mi páčilo. Postavy, rozhovory, vykreslenie vlčieho sveta a v neposlednom rade samotný príbeh, ktorý bol pútavý.
V podstate je to kratší príbeh, ktorý je prvou časťou s planovaných 6. Čo veľmi dúfam, že sa vydajú a my, aj ja, sa budeme tešiť na pokračovanie aj s ďaľšími postavami príbehu, čo sú napr. démon, upír či syn podsvetia.
Spomínala som, že ide aj o eroťárnu a tu mi vadil slovník Leny. K nej sa mi nehodili slová ako napr.kundička. Milá a vzdelaná žena, ktorá miluje knihy a takýto slovník. Uteká pred Bellom, kúpi si domček a otvorí kníhkupectvo. Stretne Maxa, ktorý nie je človek, ale vlkodlak. Ona na báchorky neverí, ani na rozprávkové bytosti. Max má svoju tažkú minulosť a snaží sa cvičiť, aby raz mohol vyzvať alfu smečky, ktorý je podlý a krutý...
Nemám čo vytknúť, pretože pre mňa je dôležité ako sa príbeh číta a či zaujme od prvej strany. Čo sa stalo.
#vlkodlaci #alfa #mojeromantika #knihkupectvi #citamecz #podporujemeceskychautorov #spolupracasnikou #spolocnecitaniesniky
![Kudík Kudík](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/277124/m_kudik-Erv.jpg?v=1563354680)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Předností je vícero.... např. parádní obálka, poutavý příběh plný zajímavých postav z řad vlkodlaků, upírů, démonů, ďáblů a lidí. V podstatě se jedná o dějově celkem nadupanou kratší jednohubku z nové 6ti dílné série.
Trošku mi vadil styl autorčina psaní, a to že kniha působí jako od náctileté, ale po zjištění, že tomu tak není a psala to náročně zaměstnaná žena, v tom nalézám i dobovou nadsázku, a o to více se těším na pokračování.
SPOILER spojený s domněnkami:
Myslím si, že již nyní po příběhu (Je)Leny Collins a Maxe Blacka, mají nakročeno ke "štěňatům", protože kdyby nechali Matta mluvit, tak vědí. :) Dále se mi rýsují ostatní páry, a to v podání Damian/Jess, Kevin/Camilla a Lucius/Tally. V rámci ostatních dílů se jistě objeví další postavy, anebo dostane prostor Matt s Dr. :) Kdo ví, ale já si to ujít nenechám. 3,5*
![IroKlára IroKlára](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/422568/m_iroklara-654155bf9d0d8.jpg?v=1698780608)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběh bomba, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Jen mi vadil styl psaní, chvilkami mi připadalo, že je to pro náctileté a najednou to bylo až vulgární... Ale už se těším jak to bude dál.
![Kukicka Kukicka](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/221040/m_kukicka-wkR.jpg?v=1540977150)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběh i celá kniha má velký potenciál. Miluji téma vlkodlak, upír, dénoni. Další příběh bych si určitě přečetla i když styl psaní ještě není úplně vypsaný. Některé dialogy jsou ještě takové nějáké. Není to psáno ještě s takovou lehkostí. Je to ale pěkná jednohubka a po přečtení budete chtít vědět, jaký bude příběh dalších hrdinů.
![evineckY evineckY](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/209133/m_evinecky-ezu.png?v=1588359182)
Jo, jo, tak to je ono !
Moc se těším na pokračování a další kámoše
– Damian je démon
– Kevin je upír
– Lucius je ďábel a syn Lucifera
Ani jeden z nás netušil, co bude dál.
Vůbec jsme nečekali, jak s námi osud ještě zatočí
Každý konec je začátek něčeho nového
![Matri Matri](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/394871/m_matri.jpg?v=1716016224)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihu môžem zhodnotiť ako veľmi čtivú jednohubku, ktorá spája žhavú romantiku s kúskom fantasy sveta.
Séria by mala mať 6 dielov. V prvej časti sú ústrednými postavami vlkodlak Max a ryšavá kráska Lena. Obaja majú zložitú minulosť, ktorá ich silno ovplyvňuje. Neustále sa potýkajú s démonmi svojej minulosti, ktorí ich prenasledujú aj do súčasnosti. Mnoho sa odkrylo a mnohé zostáva nedoriešené. Príbeh Maxa a Leny skončil viac-menej uzavrene, ale dá sa predpokladať, že ich osudy sa budú ďalej vyvíjať aj v ďalších pokračovaniach.
Okrem príbehu vlkodlaka Maxa sa dočkáme príbehov jeho najlepších priateľov, a to démona, upíra a Luciferovho syna.
Hoci bol príbeh plný klišé, čítanie som si vcelku užila a pokračovanie si určite prečítam.. Ohodnotila by som slabšími 4 hviezdičkami ;-)
![JanaSustr JanaSustr](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/285204/m_janasustr-sH8.jpg?v=1594766812)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Všem kdo miluji žhavé fantasy s vlky , upíry, démony rychle sem. Tohle bylo dokonalý, moc jsem si to užila. Sice jsem to doslova zhltla ale užila si to na max a těším se na další díly!!!
Už se mi dlouho nestalo, že nevím jak začít. U této knížky začnu asi tím, že mě navnadila obálka. Ta je vážně skvělá, bohužel příběh bych odhadla, že zaujme nejvíce puberťáky. Ti, kteří už mají něco přečteného to neoslní. Nevím, jak je spisovatelka stará, ale jde vidět, že je to její první knížka. Po pravdě si myslím, že by každý dobrý spisovatel, měl nejdříve vydat, až se trochu vypíše. Například vydat až svoji třetí knihu, kde už není vidět, že to psala cca šestnáctiletá dívka. To však neříkám nic proti mladé spisovatelce. Je dobře, že mladí autoři dostávají šanci, ukázat co v sobě mají. Jinak, když se vrátím k příběhu. Přišlo mi to hodně předvídatelné, málo propracované, uspěchané (některé části byli i zvláštně napsané, že to nedávalo logiku) a co mě dostalo - Lízání vlkem. To vážně se nepovedlo. Budu však držet palce spisovatelce, aby tohle nebylo poslední. A napsala pecku, která to posune na jiný level. I nejlepší spisovatelky to měly takhle. Například Kiera Cass ta napsala sérii Selekci, až později. Nebyla to její první kniha. Měla i další, ale vydavatel vydal až tuto sérii, a bylo to dobře, protože si tím udělala jméno. Kdybych četla její první dílo jménem Siréna, asi bych jí nebrala jako svojí oblíbenou spisovatelku. :)