Pod sněhem

Pod sněhem
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233977/bmid_pod-snehem-YTV-233977.jpg 4 1405 1405

Zdánlivě běžná situace: Tři sestry nasedají jednoho zimního dne do auta a vyrážejí k rodičům na oslavu otcových narozenin. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a ipadem, Kristýna s kocovinou. V plném autě se však spolu s nimi ocitají i jejich životní příběhy, vzpomínky na dětství, nenaplněné sny a frustrace, a atmosféra tak už po několika kilometrech jízdy houstne. A to ještě žádná ze sester netuší, že další nepříjemnosti je čekají v domě rodičů. V rodinných vztazích a na první pohled obyčejných událostech dokáže Soukupová zachytit otisky spletitých osudů s takovou bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Autorčin typický způsob vyprávění s přirozenou lehkostí podtrhuje autenticitu příběhu a vtahuje do něj čtenáře natolik, že se sám stává jedním z pasažérů auta jedoucího zimní krajinou.... celý text

Honey19
23.02.2016 2 z 5

Na mne kniha působila velice depresivně. Nesympatické hlavní postavy. Závěr knihy se mi nelíbil.

galinek
19.02.2016

Skvělá kniha

galinek
10.02.2016

Přečteno:-),.....já bych k tomu jen dodala - doporučuji všem - těm, co sourozence mají, i těm, co nemají....
(Já mám tři sestry:-)....).

fajvka
08.02.2016 3 z 5

Kniha je příjemným odpočinkovým čtením z běžného života dnešních žen a rodin.

marimari
04.02.2016 5 z 5

Velká schopnost mladé autorky podrobně nastínit další pohled do současné společnosti. Je třeba brát každý příběh trochu s nadhledem, jinak by to byl dokument každodenního života a ten by asi nebyl moc čtivý. Otevřený konec dává všem hrdinům možnost se svým životem něco udělat, je to jenom na nich, jakým směrem! Dávám 5 hvězdiček a doporučuji!

Majdaloupka
31.01.2016 3 z 5

Pro me velike zklamani. Na dalsi knihu Soukopove jsem se tesila jak mala a abych trosku utesila vasne, kupovala jsem si povidkove knizky, do nichz přispívala. Kdyz vyslo Pod sněhem, stala jsem za 5 minut otviracka v knihkupectvi, aby mi nahodou neunikla. Ok, opet precteno jednim dechem. Ale tentokrat to bylo tvrde uz i na me. Zadna radost, zadny cit, jen zloba, nevyresene problémy z minulosti a pro me i absence popisu budoucnosti jednotlivých postav, ktery by si tato kniha rozhodne zaslouzila. Priste se holt nesmim tolik tesit

kalinkacz
28.01.2016 4 z 5

Upřímně jsem člověk, který po českých autorech dobrovolně nesahá, ale časté kladné ohlasy a krásný přebal mě přiměly si tuto knihu koupit a ponořit se do ní... K mému úžasu jsem ji za 2 dny přečetla a naprosto se ztotožnila se všemi třemi sestrami, které mi dokonale seděly na osoby, které znám já sama.... Kniha je dokonalou ukázkou, jak fungují obyčejné a ničím nezajímavé vztahy, které jsou ale v této knize podány čtivou a lidskou formou, která vám pohltí..!

V28
20.01.2016 5 z 5

Tři sestry a jejich děcka cestují v jednom autě na rodinnou oslavu. Každá si veze svůj problém s manželem/partnerem. Perfektně popsaná atmosféra v autě i u rodičů. Velice čtivá a tak do dvou třetin velice vtipná knížka, která se časem, stránku po stránce, posunuje do smutku životních problémů postav, sestry kopírují chyby rodičů a dál je tím přenáší na své děti, prostě život. Skvěle napsané.

limetka2008
19.01.2016 4 z 5

Mně se knížka líbila, ačkoliv oddechovou bych ji vůbec nenazvala, spíše mi z ní bylo smutno, protože tam nebyla jediná postava (možná s výjimkou psa), která by neměla své trápení. Ale tak to asi v životě je a autorka to vystihla přesně. A čtivě!

Nicky.ca
17.01.2016 3 z 5

Velmi prijemna oddychova knizka . :)

zdenek5887
16.01.2016 5 z 5

Tady jsem se výtečně pobavil. Fakt. Ze života, reálný, úsměvný. Člověk se úplně vcítí do jednotlivých situací a říká si, jak je možný, že to dokáže někdo tak přesně popsat. Tu a tam jsem dokázal charaktery přirovnat dokonce ke členům mé vlastní rodiny.

Trošku divokej jsem byl z formy, jak je celá kniha psána - absence uvozovek u přímé řeči, ale to se dalo přežít, bylo celkem jasný, kde začíná i končí a kdo je mluvčím, ale je to nezvyk u tohoto žánru.

Celkově však hodnotím na výbornou a Olí je fakt fracek, takový děcka nesnáším.

Danago
11.01.2016 4 z 5

Pro mě první setkání s touto autorkou a musím říci, že nebude dozajista poslední. Styl autorčina psaní je velmi čtivý, živý, kniha se velmi rychle čte. Přečetla jsem ji doslova jedním dechem.Pro mne je to velmi uvěřitelný příběh. Hodně sem se do příběhu vžila až mě to ovlivňuje i v mém životě.

Ronny
11.01.2016 2 z 5

Knihu jsem nedočetla, čekala jsem víc...Například Zmizet mě totálně dostalo,...

wiana82
09.01.2016 4 z 5

Lidé si spoustu věcí jen myslí a neřeknou je nahlas...a přitom mluvit spolu je základem porozumění...Blanka s Liborem i Blančini rodiče jsou toho příkladem...ten konec jak Olina stoupá k tatínkově chalupě a co vidí je to nejsmutnější z celé knihy...knihy Petry Soukupové mám moc ráda a těším se na další!

PavlosDostal
08.01.2016 5 z 5

Ma prvni kniha od autorky.
Na zacatku mi cteni moc neslo, ale brzy jsem se do pribehu ponoril tak moc, ze de nedalo odtrhnout. Petra je genialni a kupuji vsechny jeji knihy!
A pokud nekomu prijde depresivni... bohuzel zivot je nekdy tezky...

pipetion
29.12.2015 4 z 5

Čtivá kniha, ale místy zdlouhavá a jednotvárná. Autorka je bystrá pozorovatelka každodenního života a někdy těžko vysvětlitelných rodinných vztahů, které oscilují mezi pochopením a nedorozuměním. Zajímavé postřehy a sonda do mezilidských vztahů, ale nebude to kniha, ke které se vrátím, i když si od autorky se zájmem přečtu i jiné knížky.

hynzek
27.12.2015 5 z 5

Peklo jsou ti druzí.

anansie
16.12.2015 3 z 5

Všechny předchozí knihy od Soukupové mě nadchly precizností zachycení toho nevyřčeného, co se v každém člověku občas odehrává a mezi rodinnými příslušníky zvláště. Všechny předchozí knihy se mi velmi líbily. U této knihy mi něco chybělo anebo spíše možná něčeho bylo moc. Popis některých situací mě už místy přestával bavit, jako kdyby autorka už nevěděla, co napsat. Svůj pocit po dočtení knihy bych shrnula do slov: nic moc.

mysterygirl
16.12.2015 5 z 5

Tahle kniha v podstatě nebyla až tak o něčem,ale bavila mě. Už proto, že jsem se v ní viděla. Mám 3 děti, ségra 2, brácha svobodnej, každý jinej názor na výchovu atd..Každý dítě jinak rozmazlený, neposlušný.. :-)

Knižní střípky
04.12.2015 3 z 5

Pro mě první setkání s touto autorkou a musím říci, že nebude dozajista poslední. Styl autorčina psaní je velmi čtivý, živý, kniha se velmi rychle čte. I přestože se autorka nezabývá moc popisy krajiny, povah hrdinů, prakticky tam tato složka vlastně úplně chybí, tak mi to vůbec nechybělo. A autorka i tak dokáže velmi sugestivně navodit atmosféru zimní zasněženého dne, kdy jsem úplně cítila, jak mě zebou nohy v mokrých botech stejně jako hrdiny románu, líbilo se mi to velmi, možná i proto, že sama jsem jedináček a bylo zajímavé nahlédnout pod pokličku vztahů tří dospělých sester. Nicméně mi z knihy bylo smutno, nemohu říci, že by se jednalo o milý, pozitivní, "sluníčkový" román, ale ano, kniha se mi líbila.