Město páry
Carlos Ruiz Zafón
Pohřebiště zapomenutých knih série
< 5. díl
Kolekce povídek od autora bestsellerové série Stín větru se naposledy vrací do magického světa Barcelony a tajemného prostoru známého jako Pohřebiště zapomenutých knih. Sbírka příběhů sestavená samotným Zafónem a vydaná krátce po jeho náhlé smrti přináší nové informace o známých postavách a objasňuje historii stavby bájné knihovny. Přitom si však zachovává neopakovatelnou atmosféru dobrodružného, napínavého i vášnivého příběhu, který se vryl do paměti i srdcí milionů čtenářů po celém světě.... celý text
Literatura světová Povídky
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
La ciudad de vapor, 2020
Velká škoda, že již nic dalšího nevydá. A velká škoda, že jsem četla sérii již před delším časem. Jednotlivé hrdiny a příběhy jsem lovila z paměti. I přes to jsem si knihu velmi užila.
Město páry nás znovu vrací zpět do děje tetralogie knih Stín větru, Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů a nabízí nám jiný, hlubší, vedlejší pohled do historie stavby bájné knihovny i do osudů hrdinů - Semperové, Miguel de Cervantes Saavedra, Andreas Correli, Blanca, Fermín. Jsou to jednotlivé příběhy, vydané až po smrti autora, které se prolínají a propojují skrze vypravěče i události. Opět jsem se vrátila do magického města Barcelony a tajemného místa nazvaného Pohřebiště zapomenutých knih.
Poslední Zafónovské povídky, které jsem musela mít do sbírky k sérii Pohřebiště zapomenutých knih...
Fascinující povídky, které přečtete za odpoledne a trochu vzpomínáte na hlavní postavu Davida Martina a další povídky, které mají tajemnou atmosféru.
Autor byl mistrem vyprávění škoda, že je to poslední kniha. Celá sága přináší čtenářský zážitek a moc doporučuji!!!
Povidky jsou proste bozi. Jsem rada, ze se kniha vydala, Pohrebiste zapomenutych knih pokladam za jednu z nejlepsich knih, co jsem cetla.
2018 | Stín větru |
2012 | Marina |
2019 | Labyrint duchů |
2018 | Andělská hra |
2013 | Kníže z mlhy |
Moje první setkání s autorem. A ....velké překvapení. Povídky, které v sobě mají tajemno, moudrost, poznání. Již se dívám po starších knihách autora.