Pojízdné knihkupectví šťastných konců

Pojízdné knihkupectví šťastných konců
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542497/bmid_pojizdne-knihkupectvi-stastnych-koncu.jpg 4 54 54

Pojízdné obchody série

< 2. díl

Aria přesně ví, co chce – život na cestách ve svém obytném voze plném knih. Rozhodně ne žádnou romantiku. Od smrti milovaného manžela už láska nemá v jejím životě místo. Jedinou výjimkou je ta z románů, kterými je jako majitelka pojízdného knihkupectví posedlá a obklopená. Když se však Aria po pár sklenkách vína a karaoke na pódiu ocitne v náručí Jonathana, část jejího já poprvé po letech ožije. Aby ho dostala z hlavy, vydává se na nezapomenutelné léto do Francie. Změní jí tato cesta navždy život?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

Arias Travelling Book Shop

Mabie
11.12.2024 3 z 5

Bez mučení přiznávám, že jsem podlehla titulu a obálce, protože odolat příběhu o knihách zkrátka nedokážu.
Tato kniha je o vášni ke knihám, cestování, přátelství a v neposlední řadě i o ztrátě milované bytosti. Hlavní hrdinka ztratila svého manžela a utíká před návratem k normálnímu životu, protože svého manžela milovala tolik, že částečně zemřela i ona. Po třech letech je naprosto vysílená smutkem a ubíjí ji pocit viny, že potkala muže, který ji přitahuje.
Takže ač je příběh z rodiny "červené knihovny", není to tak úplně pravda, protože je také o tom, jak se vyrovnat s životní ztrátou a znovu se pokusit žít plnohodnotný život.

"Na téhle nádherné cestě zvané život máme jenom omezený počet dní, tak proč nenásledovat svoje srdce?"

petulkapeta
27.11.2024 4 z 5

,,Pro opravdovou lásku neexistuje žádný plán, nedá se určit, co bude dál, můžeme jen naslouchat svému srdci a věřit, že Amor pro nás ten plán zosnoval. Vím, že to všechno do sebe zapadá, protože v hloubi duše cítím, že TJ zařídil, aby tento muž vstoupil do mého života."

Tento příběh, tak jako předchozí nemá romantickou linku jako hlavni. Deník od TJ byl srdcervouci a nádherný. Krásný odpočinkový příběh, občas vám i koutky zacukaji..

Kristy.Seb
12.11.2024 4 z 5

Když se člověku přehřátí život naruby, uvědomí si, co je důležité.

Pokud necháš smutek zvítězit, nikdy na tomhle světě nenajdeš útěchu.

Prostředí knih a do toho spojené pro mě s bláznivým cestováním, bylo parádní.

nada3314
29.10.2024 4 z 5

Tak jak se mi líbil první díl POJÍZDNÁ ČAJOVNA SPLNĚNÝCH SNŮ, tak stejně jsem si užila i druhý díl z této pojízdné série. Hodně mi obálkami připomíná sérii od Julie Caplin a její Romantické útěky. Hlavní hrdinové se taky vydávají pokaždé do jiné země, ale trochu netradičně, a to obytným autem. Tentokrát se s Arii a Rose podíváme do Francie. Aria je trochu nepřístupná hlavní hrdinka, po manželově smrti je uzavřená a je jí dobře samotné ve svém autě plných knih.
Jedná se o velmi pomalé oddechové čtení pro ženy. Krásně jsem si u příběhu odpočinula a bylo mi s Arii a Rose moc hezky. Obě holky jsou sympatické a moc se mi líbil jaký vztah měly mezi sebou. Hlavní hrdince této knihy Arii, jsem celou dobu přála, aby se taky zamilovala a našla konečně štěstí v podobě lásky. Občas jsem se přistihla, že bych si taky dovedla představit na chvilku takto žít, zavřít se v obytném autě a jen si ve volných chvílích číst.
Moc děkuji za zážitek, bylo skvělé se s holkami znova setkat a projít si Francii a být s nimi u jejich radostí i strastí.

ivetdos
24.10.2024 3 z 5

Od této knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Milou, místy vtipnou, oddechovku, která v sobě skrývala nejen tematiku knih a cestování, ale i sílu kamarádství, životní rozcestí a hledání sebe sama. Je to trochu naivní a pohádkové čtení, ale i na to mám občas chuť a tahle mi zrovna padla do nálady. Romantiky tu ovšem příliš nečekejte, kniha má spíš pomalejší tempo, které upřímně v knihách úplně nevyhledávám, ale napsaná je velmi čtivě, takže jsem ji měla přečtenou vcelku rychle. Konec byl možná trochu na sílu, romantiky bych tu brala o něco víc v průběhu čtení, ale i tak jsem si čtení užila. Obálka se moc povedla a ráda si od autorky znova něco přečtu. Hodnotím 3,5*

Jarka_rybář
24.10.2024 4 z 5

Lehká a vtipná knížka ze zajímavého prostředí. Pár chyb z hlediska korektur.
Miluju knihy.

rumova_kulicka
23.10.2024 5 z 5

A já dám knize plný počet. Miluju knihy i cestování a toho se mi dostalo. Byl to milý příběh o lásce, přátelství, smutku, ale také naději. Jo, bylo to chvílemi hodně smutné, na to pozor, ale zároveň krásné.

tracey9
21.10.2024 3 z 5

Pojízdné knihkupectví šťastných konců od Rebeccy Raisin mě zaujalo nádhernou obálkou. A pak hned tématem, kdy se mladá žena vyrovnává se smutkem ze ztráty manžela.

Tohle téma bylo rozhodně zajímavé a to i ve smyslu srovnávání se s bolestmi, kteří si působí ti přeživší. Téma rakoviny a srovnávání se s ní se ztrátami, které způsobila a srovnávání se s nimi, se mi líbilo. Zároveň mi ale přišlo, že to usmíření přišlo rychle, v podstatě z ničeho nic. To mě mrzelo. Aria, žena, která se se ztrátou srovnává, však začíná hledět do budoucna a bojuje sama se sebou. Jestli si dovolí být znovu šťastná a prožít novou lásku, je samozřejmě otázkou celého příběhu. Přijde mi, že kniha je více o Arii a její psychice než o romantice, i když ta tam taky je :) navíc Aria je knihomolka tělem i duší, cestuje se svojí dodávkou plnou knih spolu s dalšími karavanisty a užívá si kočovný život. I tento karavanistický život se mi líbil, mělo to úplně jinou atmosféru než jiné knihy tohoto typu.

Teď ale k tomu, co se mi líbilo méně. Aria a její kamarádka Rosie, která cestuje s pojízdnou čajovnou, jsou velice dobré kamarádky, ale jejich rozhovory a ještě jeden Ariin trapas... to na mě bylo asi až moc šílené a pubertální. Asi jsem už zkrátka stará :D nelíbily se mi ani narážky na ezoteriku, to nemám ráda. Pak je tu věc právě s tím knihomolstvím. Aria skutečně tráví spoustu času s nosem v knize a tak dost často svoji situaci glosuje a sama pro sebe si ji představuje jako anotaci knihy. To na začátku bylo zábavné, ale opakovaný vtip nebývá vtipem a ke konci už mě to spíš štvalo.

Z knihy jsem tedy rozpolcená a příliš mi nesedla, proto hodnotím 3,5 z 5 :)

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz , @cosmopolis_cz a @bunburistka

bookcase
20.10.2024 4 z 5

Příběh Arii byl moc milý a odpočinkový. Líbilo se mi to téma - kočování po Francii, i to, jestli se může člověk znovu osudově zamilovat.

zuzi9
18.10.2024 4 z 5

Pokračování Pojízdné čajovny splněných snů, tentokrát s Arií, která jezdí se svým obytným vozem plných knih.

Ze začátku knihy jsem byla trošku zmatená, přišlo mi, že pokračuju v příběhu Rosie a Maxe a Aria je někde v pozadí... (přesně jak napsala Knihomolka97).

Po smrti manžela se Aria rozhodla, že se nechce zamilovat, ale po seznámení s Jonathanem si svým rozhodnutím není moc jistá. S Rosií a Maxem se vydává na cestu po Francii, aby na něj přestala myslet. Ale stejně ho náhodně potkává... Jejich druhé setkání se mi líbilo, nechyběly vtipné momenty u kterých jsem se smála.
Aria si čte deník svého zesnulého manžela, aby se vypořádala s jeho smrtí a snaží se jít dál. Pomůže jí s tím Jonathan?

Lehce romantická knížka o tom, jak je těžké se vypořádat s něčí smrtí, když někoho opravdu milujete a byla to vaše životní láska. Ale také musíte jít dál a zase začít žít, neznamená to, že se nemůžete znovu zamilovat...

hanina.k
14.10.2024 4 z 5

Jedná se o volné pokračování knihy Pojízdná čajovna splněných snů. Zatímco první díl byl o Rosie, která utekla z ruchu velkoměsta, koupila si dodávku a splnila si svůj sen, využila svých schopností k vytváření fantastických dezertů, tak druhý díl je o Arie, která je tak trochu záhadnou knihomolkou, která před smrtí svého manžela slíbila, že už se nikdy nezamiluje. Jenže potkává spisovatele a milovníka knih Jonathana, u kterého se zdá, že pro sebe byli stvořeni.
Mrzí mě, že Jonathan nedostal více prostoru, protože je to velmi zajímavá postava. Kniha se četla moc hezky, je to nenáročná oddychovka, nicméně první díl se mi líbil víc, byl pro mě zajímavější, Aria mě tady místy trochu štvala, protože značnou část knihy byla tak moc nerozhodná, že jsem si říkala, že ta rozhodnutí snad udělám za ni. Jinak knihu doporučuji, rozhodně stojí za přečtení.

blebuska
12.10.2024 4 z 5

Další příběh Rosie a Arii... Asi nepřekvapí, ale čte se příjemně... Nenáročné čtení na lenivé odpoledne

Medvědářka
12.10.2024 5 z 5

Pojízdné Knihkupectví šťastných konců je dalším tripem z obytňáku, který nám už přestavila u své předchozí knihy Pojízdná Čajovna splněných snů.
Tentokrát je příběh zaměřený na Ariu. Knihomolku tělem i duší, která se dosud nevyrovnala se ztrátou milovaného muže a je moc lehké skrýt svůj žal za stránky knih. Jenže když se jednou po pár sklenkách vína ocitne v náruči pohledného spisovatele Jonathana, i to nejsmutnější srdce pookřeje a začne toužit bít v rytmu toho druhého. Aby si tyto myšlenky vyhnala z hlavy, vydá se na cestu po Francii, jenže osud tomu chce jinak...

Přiznám se rovnou, že tenhle příběh se mi líbil víc. Asi to bylo tou atmosférou kolem knih nebo i toho, že se potkáváme s postavami, které jsme poznali díky čajovně.
Aria je milá dívka se zlomeným srdcem, když v brzkém věku přišla o svou lásku a je přesvědčená, že už nikdy nemůže znovu milovat. Brání se tomu, ale citům neporučíš.
Cestování v karavanu, lidi kolem karavanistů a celé to cestování je hezky popsané a příjemně to celé plyne.
Bavilo mě to a těšila jsem se z každé stránky. Tohle se prostě povedlo a já tomu dávám pomyslných 4,5 hvězdičky.

Knihomolka97
10.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Upozorňuji, že se může objevit SPOILER.
Ariu jsem si oblíbila v předchozím díle a na toto volné pokračování jsem se moc těšila. Vtipný je, že jsem vlastně nevěděla, o čem přesně kniha bude, takže to, že budou hrdinové cestovat po mé milované Francii, mě přijemně překvapilo a neskutečně potěšilo. Nicméně se cítím trochu ochuzena. Příběh je to krásný, emotivní, smutný, zároveň plný naděje. Autorka píše skvěle, nešlo se odtrhnout a měla jsem přečteno na dva zátahy.

Jenže mám jeden zásadní problém. Slabá romantická linka. Není to totiž typický romantický příběh. Vždyť i větší prostor dostali Rosie a Max z předchozího dílu. Líbilo se mi sledovat, jak se posouvá jejich vztah, nemohli být rozdílnější a opravdu mě bavili, ne že ne. Ale o nich tato kniha být neměla. Chvilkama jsem totiž měla pocit, že je Aria tak nějak odsunuta na vedlejší kolej, jen se točí v kruhu a svých pocitech. Což je samozřejmě pochopitelné, ale trvalo to na můj vkus dlouho.
Jonathan byl sympaťák, objevoval se však jen zřídka a to je velká škoda, ráda bych ho poznala blíž. Ti dva by si zasloužili celkově VÍC! Autorka se to snažila dohnat na konci, ale upřímně? Vůbec by nevadilo, kdyby se rozepsala více. Kniha nemá ani 300 stran...
Takže nemohu dát víc než 3*/5* .
Přesto nelituju přečtení a knihu bych doporučila.

zuzana2599
07.10.2024 4 z 5

Příjemné a pohodové čtení s mnoha šťastnými konci a milou romantikou. Čtení mě bavilo, občas příběh vykouzlil na mé tváři pousmání, Rosie i Aria mi přirostly k srdci. Vždyť příběh o vášnivé karavanistce a knihomolce Arii je povinnou jízdou všech milovníků knih. Ano, je nás mnoho, a Aria je jednou z nás ! A do koho jiného by se mohla Aria zamilovat, než do spisovatele ?

knihomolkaJani
01.10.2024 3 z 5

"Přísahala, že zůstane věrná, ale co když má Amor jiné plány...?"
Od této knihy jsem měla poměrně vysoká očekávání, protože první díl se mi líbil. Nemůžu říct, že by mě to nějak hodně zklamalo, ale hodnotím ji spíše jako průměrnější čtení.
Příběh je opět velmi slowburn, ale jakože extrémně, nečekejte tam tu romantiku moc.
Většina knihy je založena na vyrovnávání se se smrtí manžela Arii a dovolení si dát životu a lásce další šanci. Zrovna tohle mě fakt nudilo a ubíjelo mě to. Neberte tuto větu až tak směrodatně.. Možná jsem na to nebyla jen naladěná a vám to sedne!
Na druhou stranu je příběh psán jednoduše a čte se docela dobře, některé pasáže jsou opravdu vtipné. Oceňuji krásné popisy prostředí a kočovného života. Aria umí být skvělá, když se do sebe zrovna neuzavře.
"Pokud necháš smutek zvítězit nikdy na tomhle světě nenajdeš útěchu."
A Jonathan? To je nejtrpělivější muž, jakého znám. Škoda jen, že ho v příběhu nebylo více, třeba tak v každé kapitole..
Co na příběhu opravdu miluju, je to přátelství! Rose a Aria jsou nerozlučná dvojka a zapomenout nesmím ani na Maxe.
A poslední romantické knižní rande? To bylo opravdu cute, živě si to jako zapálená knihomolka umím představit..
"Chci jenom říct, že ty nerozhoduješ o tom, do koho se zamiluješ! Láska si vybírá tebe!"
Knihu jsem dostala za účelem recenze.

luculi
16.09.2024 5 z 5

Dalo by se říct, že je to taková letní romantika o karavanistech, co putují tam, kam je srdce táhne. Tentokrát se však kniha točí okolo pohledu knihomolky Arii. Ta se po smrti manžela rozhodla žít samotářským životem, obklopená knihami a svými přáteli. Dlouhou dobu ji to stačí, ale po letech přichází na to, že okolo ní jsou všichni šťastnými páry a navíc po přečtení jednoho deníku, se její přesvědčení začíná hroutit. Snaží se přijít na to, jaká cesta životem by byla ta správná.

Tato kniha je nejen o rozpolcené vdově, která hledá své místo, o rozbouřených emocích lidí kolem, se kterými tráví každý den, i těch, které potká jen na chvíli, než se zase rozjedou jinými směry. Je i o tom, jak se za některé věci musí bojovat, o mezilidských vztazích, dobré literatuře, cestování a o tom, že domov může být kdekoli, zvlášť když to tak člověk má rád. Život lze žít různými způsoby, neexistují žádné šablony, manuál ani pravidla.

Takže jako čtenáři dostanete romantiku, nadílku lidských pocitů, malinký pohled do života ve Francii a života na cestách. Takové pohodové čtení, možná trošku pohádkové a idylické, ale s humorem, u kterého jsem se občas musela smát i nahlas. Druhý díl je o poznání lepší než ten předchozí.

Marie56
01.09.2024 5 z 5

Pohodové, přívětivé a v rámci žánru kvalitní čtení. Autorka ví, jak a čím udrží vaši pozornost. Pokud hledáte příjemnou romanťárnu, ze které neklape cukr-med, pak neváhejte.

Ludmila91
29.08.2024 5 z 5

I tato kniha je moc krásně napsána. Hezký příběh

2023  74%Obchůdek s knihami
2024  74%Pojízdná čajovna splněných snů