Pojízdná čajovna splněných snů přehled

Pojízdná čajovna splněných snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529698/bmid_pojizdna-cajovna-splnenych-snu-659bb8b5b406e.jpg 4 108 108

Pojízdné obchody série

1. díl >

Rosie má život pod kontrolou. Vypracovala se na zástupkyni šéfkuchaře v michelinské restauraci, je vdaná za skvělého muže a budoucnost vypadá růžově. Vše běží podle plánu až do okamžiku, kdy se vrátí domů a v předsíni najde manžela na odchodu se sbalenými kufry. Rosie se rozhodne zlomené srdce utopit ve sklence (nebo spíš dvou lahvích) vína a druhý den ráno zjistí, že v alkoholovém opojení koupila obytné auto! A tak se rozhodne využít příležitost ke změně a vyrazí na životní cestu se svou pojízdnou čajovnou. Ta sice nezíská žádné michelinské hvězdy, ale srdce mnoha lidí ano.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Rosie's Travelling Tea Shop, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pojízdná čajovna splněných snů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (38)

parvitas
14.09.2024 2 z 5

(SPOILER) Knihu som prečítala mierne oťapená z choroby a navyše pri zdĺhavom cestovaní vlakom (dva prestupy, veľa hodín meškania) a vlastne sa mi v tom čase aj celkom páčila. Ale keď nad ňou teraz premýšľam, asi to nebolo úplne ono.
S hlavnou hrdinkou, úspešnou kuchárkou, sa rozíde manžel a ona si preto v istom pomätení zmyslov (narovinu si povedzme, opije sa jak činka a odviaže sa pri online nákupoch) kúpi pojazdné nákladné auto s kuchyňou, s ktorým následne utečie mimo Londýn. V češtine sa to pekne zladilo - Rosie šoféruje Ruženu, ružovú dodávku. Tu predáva vlastné čajové zmesi a chutné výdatné jedlá na rôznych festivaloch. Oproti doteraz pripravovaným mikroporciám v michelinovskej reštaurácii si plní svoje sen o nasýtení hladošov riadnymi sýtymi jedlami. Hneď v prvý deň si nájde kamošku (ktorá podobným spôsobom predáva knihy). Toto všetko beriem, príbeh sa začínal sympaticky rozvíjať, ale potom sa to zaseklo.
A ja začínam nachádzať body, ktoré mi kazia pohodové čítanie. Adrenalínové zážitky proti jej vôli (visutý most, čo sa kýve, beriem ešte ako náhodu, ale to vynútené lezenie - by som sa na výsledný piknik zvysoka vykašlala... resp. by som tam nevyliezla - Max-nemax by ho zožral sám). Repetitívnosť a doslova opakované frázy. Rosie ani nie je rozvedená, keď sa jej začína do záberu vtierať istý Max, ktorý je tak neodbytný. Presviedčanie, že Max je ten pravý, jediný, navyše je strašne sexi, ochranársky a tak podobne. Kks, dajte jej všetci čas na spracovanie rozchodu! A úplne ma dorazilo, že ona, ako zástupkyňa šéfkuchára nepozná vegánske alternatívy?! Toto je úplný nonsens. A ani nedali žiadne vtipy o vegánoch. Strašné plytvanie potenciálom.
Viem, že malo ísť o úplne protiklady a objavovanie nových vecí, vybočenie zo stereotypu, ale pripadalo mi to veľmi nasilu.
A v neposlednom rade, onlinový priateľ, ktorý si Rosie od začiatku priateľsky namotal, je klasický prípad a neverím, že je v tejto internetovej dobe veľa naiviek, čo dokáže podobným slizniakom naletieť a posielať im fotky?! Ona to teda s fotkami nestihla, dokonca si ho aktívne fyzicky našla a konfrontovala. Akčné zakončenie s výhražne zvihnutým prstom, aby ste online nezdieľali všetky svoje intímnosti a nevyklopili ich najbližšiemu úprimne sa tváriacemu týpkovi, čo vás krásne zrkadlí.
Nejdem to viac rozoberať, aj keď je to spoiler, ale fakt nič iné akčné sa tam neodohrá. Žiadne recepty, žiadne šteklivé scény, len ledabolo zostavený finančný plán bez finančnej rezervy, keď sa niečo pokašle (čaje s buchtami a konvičky zarobia na opravu dodávky a aj na všetky rezervácie a papiere a suroviny?!). Knihe teda uberám tri hviezdičky za reálne nedostatky. Ale to mi nebráni, aby som sa nepustila do pokračovania. To je o knihách. To sa mi bude páčiť. :)

zimolka
12.08.2024 3 z 5

Opravdu oddychové čtení ,člověk od knihy nemůže nic očekávat. Klasický romantický příběh.


hzd
06.07.2024 5 z 5

Mě se knížka moc líbila. Asi víc než Obchůdek s knihami. Takové letní pohodové čtení.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Perfektní čtení pro fanynky Julie Caplinové!

04.02.2024


Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)

28.01.2024


Citáty z knihy (1)

Takže on mi dává kopačky, a ještě mi tu plánuje staropanenskou budoucnost, kde mi společnost bude dělat jenom estragon?


Kniha Pojízdná čajovna splněných snů v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených4x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst184x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

čaj čajovny

Autorovy další knížky

2023  75%Obchůdek s knihami
2024  75%Pojízdná čajovna splněných snů
2024  83%Obchůdek s poklady
2024  82%Pojízdné knihkupectví šťastných konců
2024  %Obchůdek s vůněmi
Skrýt reklamy