Polnočná ruža

Polnočná ruža
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500035/bmid_polnocna-ruza-iwG-500035.png 5 212 212

Paláce maharadžov, chudobné indické slumy, rozľahlé anglické sídla a hrozba prvej svetovej vojny. Tieto prvky umne utkali príbeh, ktorý sa naprieč oceánmi a generáciami o osemdesiat rokov neskôr stretne s novým svetom v jednom rozpadnutom anglickom sídle plnom zabudnutých tajomstiev. Sága ovíja vaše myšlienky, srdce a dušu a nepustí, kým ju nedočítate.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Midnight Rose, 2013

Apanka
05.05.2020 5 z 5

Hrozně krásný román, a i když jsem knihu dočetla někdy v srpnu, tak pořád si pamatuju o čem byla a jak to bylo příjemné číst.

Janík61
06.01.2020 5 z 5

Moc pěkné čtení, dějem se prolíná několik generací, ale vše je přehledné. Příjemný, oddychový román hlavně pro ženy. Četlo se samo.

mariva
26.12.2019 5 z 5

Autorčiny knížky mám moc ráda a tato mi opět potvrdila, že oprávněně patří mezi mé oblíbené. Trochu jsem se obávala indické části děje, ale četla se velmi dobře a děj odehrávající se v Evropě měl spád, ať už se jednalo o historii či současnost. Vše se zajímavě prolínalo a jediná postava, která mi do děje moc nesedla, byla "Alice". Výborné čtení.

Tereza0107
23.09.2019 5 z 5

Po Levandulové zahradě druhá úžasná kniha od této autorky. Zpočátku se mi do ní moc nechtělo, když jsem si přečetla, že se část příběhu odehrává v Indii. Ale opět se mi potvrdilo, že knížky by se měly začínat číst bez předsudků, protože jak tradiční anglické prostředí, tak prostředí Indie se mi nakonec moc líbily. Prožívala jsem s Anahitou, Donaldem a Violet jejich příběh a srdce mi krvácelo nad jejich smutným osudem, který byl již od počátku tak znevýhodněn tehdejší úzkoprsou dobou, plnou předsudků a společenských konvencí. Každý příběh samozřejmě potřebuje svého "záporáka" a této role se úspěšně zhostila Maud Astburyová, která mi tedy šíleně pila krev. Akorát při odhalení "zvláštnosti" lorda Astuburyho, o kterém jsem celou dobu nevěděla, co si myslet, jsem si trošku poťukávala na čelo. Ale co už, knížka se mi moc líbila a i po dočtení nad ní musím pořád přemýšlet.

klarka61
10.06.2019 5 z 5

Tak to byla síla... Mám další oblíbenou autorku.

Jirinamac
27.05.2019 4 z 5

Je to má druhá knížka od autorky a opět krásné čtení. Začátek mě nějak neupoutal, ale postupně mě knížka bavila víc a víc, že jsem nemohla přestat číst. Je to romantika, ale zvědavost, jak to všechno bylo, mě nutily číst v každé volné chvilce. Je to doba, kdy se ještě udržovalo šlechtické panství a rodové tradice na vysoké životní úrovni a nebylo přípustné, aby se mezi šlechtu dostal někdo, kdo nebyl na stejné úrovni. Láska, intriky, tajemství, vzdělanost a léčitelství se prolíná v minulosti i současnosti.

josska
05.05.2019 4 z 5

Autorku mám ráda a knížka se mě moc líbila,prolínání současnosti a minulosti mě baví,je to psáno velice poutavě,,,,

bábuška
10.04.2019 4 z 5

S touto autorkou jsem se dosud nesetkala, kniha mi byla doporučena. Začala jsem ji číst s velikými rozpaky, ale první část mě zaujala zajímavým popisem života v Indii, tehdy ještě pod anglickou nadvládou. Hrdinka příběhu se stává společnicí stejně staré dívky z nejvyšších kruhů, dostává se jí stejného vzdělání na anglické škole a jejím osudem je seznámení se synem z anglického šlechtického rodu. Obě dívky procházejí obdobím dospívání, první zamilovanosti, a protože každá z nich jde pevně za svým cílem, setkávají se se zdary i nezdary svých představ. Společost v té době má svá svá neměnná pravidla a je nemožné je překonat. Kniha je prakticky vzpomínání stoleté Anahity, dějem se proplétají další osoby které potkala během svého dlouhého života. Je to celkem příjemné odpočinkové čtení.

Arev122
06.03.2019 4 z 5

Líbí se mi propojení dvou časových linií. Je to fiktivní příběh s reálných historickým pozadím a zajímavým popisem života ze staré Indie a Anglie, romantická zápletka, děj měl spád a napětí.

Kamiliana
15.02.2019 1 z 5

Já jsem z knihy byla celkem nešťastná. Dialogy mi připadají naprosto neživé a opakující se. Popisné pasáže jsou povrchní. Vadila mi i menší velikost písmen.

Toňula
02.01.2019 4 z 5

Z knihy jsem stejně nadšená jako z ostatních románů autorky - opět prolínání přítomnosti s minulostí, odkrývání tajemství a objevování netušených souvislostí, stejně jako nezbytný milostný příběh a nečekané rozuzlení.. Z příběhu cítíme hlubokou lidskost a pochopení nejen silných stránek lidské povahy,ale jejích slabostí..

Jessybelle
06.10.2018 5 z 5

S klidným svědomím mohu knihu označit jako jednu z nej knih, co jsem měla čest číst. Poutavý příběh, co se čte sám, možná za to může i kouzlo Indie... Takže pusťte se do toho a posuďte sami...

Jane100
24.09.2018 5 z 5

Krásný příběh z dílny mé oblíbené autorky. Ani v této knize nezklamala. Přečtete jedním dechem.

EvkaB7
19.09.2018 5 z 5

Další krásná kniha mé oblíbené autorky. Barvitě napsaný příběh, ve kterém se prolíná současnost s minulostí, musí potěšit každou romantickou dušičku. Doporučuji!

broskev28
14.04.2018 4 z 5

Takto si představuju dokonalou knihu: zajímavý a poutavě vyprávěný příběh, odehrávající se v krásném prostředí, které podněcuje čtenářovu fantazii. A skládám poklonu nakladatelství Víkend, které - na rozdíl od některých renomovaných nakladatelských domů - odvedlo skvělou práci, takže nás čtenáře neruší neustálé gramatické či tiskové chyby.

clariana
02.04.2018 5 z 5

Ze začátku to vypadalo, jako normální příběh. Tak od půlky to ale nabralo grády a od příběhu Anahity jsem se nemohla odtrhnou. Hodně věcí jsem vůbec netušila, že se stanou. Bylo to hodně překvapivé, poutavé a nebyly tam nějaké nesmysly. Tuhle knihu klidně můžu zařadit mezi nejlepší, které jsem četla a určitě jí doporučuji.

Danielka001
09.03.2018 5 z 5

Úchvatná kniha, pro mě propojení děje minulost a současnost mistrovské...

mirvas
12.02.2018 5 z 5

Moc krásný příběh, četla jsem jedním dechem. Určitě si od autorky ještě něco přečtu.

Danielka001
05.02.2018 5 z 5

Krásná kniha s úžasným historickým dějem. Líbila se mi opravdu moc.

intelektuálka
03.01.2018 4 z 5

Trochu romantiky do duše.. Exotická Indie a jižní Anglie... Sídla indických maharadžů a anglické šlechty.. A tajemství nerovné lásky indické dívky a anglického dědice.. Krásné čtení pro tyto pošmourné dny.

Doporučím. A dodám citát:

Nechť mé myšlenky připlují za tebou,
až tu nebudu, jako po západu slunce setrvá
v hvězdném tichu odlesk sluneční záře /Thákur/.