Polnočná ruža

Polnočná ruža
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500035/bmid_polnocna-ruza-iwG-500035.png 5 207 207

Paláce maharadžov, chudobné indické slumy, rozľahlé anglické sídla a hrozba prvej svetovej vojny. Tieto prvky umne utkali príbeh, ktorý sa naprieč oceánmi a generáciami o osemdesiat rokov neskôr stretne s novým svetom v jednom rozpadnutom anglickom sídle plnom zabudnutých tajomstiev. Sága ovíja vaše myšlienky, srdce a dušu a nepustí, kým ju nedočítate.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Midnight Rose, 2013

akdar72
22.09.2017 5 z 5

Moc se mi líbila. Doporučuji.

minde
19.09.2017 5 z 5

Skvělý příběh, krásný a napínavý až do konce, který mě provázel na cestě autobusem do práce,na lavičce v parku a večer v posteli před spaním. Vic takových knih, které vás provází celý den :-)
Urcitě si přečtu i Tajemství černé orchideje.

bagel
30.08.2017 5 z 5

Velmi doporučuji, pro mě jedna z nejlepších knih tohoto roku.

knihomolka1979
13.03.2017 5 z 5

Určitě stojí za přečtení :-)..

Danago
04.03.2017 3 z 5

Velice dobře napsaný román , v němž se střídají dvě dějové linie. Tentokrát jsou obě velice poutavé, jak minulost , tak současnost. Knížka nás zavede do Indie s pohádkovými paláci i do Anglie s panskými sídly . Děj začíná před první světovou válkou a vše se propojí do současnosti.

ivulka15
07.01.2017 4 z 5

Tohle se mi strašně moc líbilo.Obě dějové linie byly zajímavé. A z historické části dýchala stará anglická noblesnost i snobství. Kniha určitě potěší všechny romantické dušičky.

ritz
28.11.2016 4 z 5

Hezké, napínavé, romantické. Příjemné počtení.

hanča34
12.10.2016

Nějak už nejsem schopná tuhle knihu dočíst. Stačila mně Levandulová zahrada a Tajemství černé orchideje. Nějak už vím jak to dopadne. Takže dosť bolo Riley.

Licie84
15.09.2016 5 z 5

Nádhera. Napínavé ,smutné, ale nádherné.

Selinute
02.09.2016 5 z 5

Bylo to pěkné... Ano, odvážím se tvrdit, že nad tímto dílkem zaplesá snad každá jen trochu romanticky založená dušička. Stojí za přečtení...

alnahu
31.08.2016 4 z 5

Pěkný román s historickým pozadím, děj nás provádí pohádkovými paláci, panskými sídly, do časů první světové války až po současnost. Dávám čtyři hvězdičky za střídání minulosti ,se současností-což nemusím, ale i tak se mi kniha líbila a dobře se četla.

Šánka
07.08.2016 5 z 5

Kniha byla pro mne krásným překvapením. Mám moc ráda příběhy, kde se střídá minulost s přítomností a rozkrývají dávná tajemství.
Začátek příběhu mladé Anni nás zavede do téměř pohádkového světa indických paláců, maharádžů a princezen, současnost se přenese do starobylého šlechtického sídla v Anglii. Barvitě napsaný příběh lásky a velkého přátelství, ale i netolerance a předsudků, které tragicky zasáhnou do života hlavních hrdinů. Příběh má gradující děj a ještě i poslední stránka překvapivé tajemství !
Nádherný román a vůbec se nedivím, že má tak vysoké hodnocení.

oskli
14.07.2016 5 z 5

Jedním slovem ÚŽASNÁ kniha :-) Podle obalu bych si knihu nikdy nevybrala, ale na základě hodnocení jsem ji zkusila a hned po pár stránkách mě chytila a nepustila. Tedy pouštěla jsem ji z rukou já, ale nerada. Perfektně napsaný příběh s dvěma dějovými linkami, dokonale popsané postavy, dialogy i popisy pozadí. Rozhodně nejsem čtenářka románů pro ženy, ale vím jistě, že od autorky si ještě něco dalšího přečtu. Nadchla mě.

jluky
19.05.2016 5 z 5

Ďalšia kniha, ktorá ma potešila!Nádherné...Milujem prelínajúce sa príbehy generácií, to úžasné rozpletávanie osudov, to neuveriteľné spojenie minulého s prítomným....Doporučujem!

Babo
06.05.2016 5 z 5

Kniha dočtena a co říct. Už to,že má 98% hodnocení mluví samo za sebe. Kniha je opravdu skvělá.
Autorka dokázala,že i mě štouru ,přesvědčila a pokud nebudu hledat mouchy , že je příběh uvěřitelný.
A jak napsala Liduka i na poslední stránce,kdy už si člověk říká,tak všechna tajemství jsou odhalena , tak prásk a ještě jedno se vynoří.Až jsem se tomu musela smát.
Na tomto spletitém příběhu mě mimo jiné zaujalo , že vlastně většina postav (až na jednu)
byla laskavá a se srdcem na pravém místě. I ve chvílích kdy bych to nečekala.
A možná právě toto celý děj posouvalo tím správným směrem .
Nechci psát víc,aby každý kdo se rozhodne prožít hodně zajímavý a neotřelý příběh , mohl prožívat ta překvapení sám za sebe.

Liduka
04.05.2016 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla tak nádhernou knihu. Jak se opět střídala minulost se současností a postupně se před vámi odkrýval celý příběh, bylo úžasné. Anahita to skutečně neměla vůbec jednoduché a přála jsem jí štěstí, které však nalezla nakonec pouze z části. Každopádně mě dojala poslední stránka, jak se tam Anahita zmiňuje o Dr. Adamsovi.

Pokus-omyl
03.01.2016

Nádherné, přečteno jedním dechem, jako všechny ostatní knihy autorky.

bookcase
22.06.2015 5 z 5

Barvité osudy několika lidí. Velmi čtivé, nemohla jsem se odtrhnout.