Pomocnice
Freida McFadden
Pomocnice / Pomocníčka série
1. díl >
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ta moje. Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku v podkroví. Snažím se nevnímat, jak Nina dělá nepořádek, jen aby se mohla dívat, jak ho uklízím. Jak o vlastní dceři vypráví podivné lži. A jak se její manžel Andrew zdá být den ode dne ztrápenější. Ale když se dívám do jeho krásných očí, je těžké si nepředstavovat, jaké by to bylo žít Ninin život. Winchesterovi nevědí, kdo doopravdy jsem. Nevědí, čeho jsem schopná.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
The Housemaid, 2022
Velmi napínavý a čtivý thriller. Od první stránky vás chytí a nepustí, dokud ho nedočtete.
Kniha je skvěle napsaná, je to přesně ten typ thrilleru, který mám ráda. ALE! Bohužel jsem hned od začátku tušila, jak to všechno ve skutečnosti je, kdo za tím vším stojí. Teda, modlila jsem se, aby to bylo jinak, ale bohužel. Přibližně ve třetině knihy jsem začala být naštvaná, že autorka okopírovala zápletku z mého nejoblíbenějšího thrilleru Poslední paní Parrishová... A to je neodpustitelné! Opravdu nechápu, jak se může stát, že nakladatelství vydá téměř totožnou knihu. Z tohoto pohledu je to pro mě zklamání.
Nicméně pokud bych neměla přečtenou paní Parrishovou, tak jsem nadšená.
Kniha je to skvělá a určitě perfektně napsaná a která stojí za přečtení. Nejde totiž odložit.
Chápu tak velké hodnocení…Mě tu trošičku vadilo to, že mi příběh připomínal jinou knihu, jiné autorky. Nebudu radši jmenovat, protože kdo by tu knihu četl, by hned věděl, jakým směrem se to bude ubírat.
A taky že joooo, jako bych četla přes kopírák, jen některé situace jinak upravené. Takže z druhé části už mi nepadala brada jako jiným čtenářům :-) už dávno před tím jsem tušila, jak to bude pokračovat. Nikdy není nic takové, jak se na první pohled zdá!
S radostí a s chutí si přečtu další tvorbu autorky.
Nesuď knihu podle obalu, tak bych shrnula tuto knihu. Nejen, že čtenáře zcela pohltí, ale hraje si s ním. Stejně jako v Harrym Potterovi, jsou i zde postavy, které se vám zprotiví, ale v druhé části knihy nabere děj jiný spád a vy na celý děj změníte úplně jiný názor. Rozhodně stojí za to si udělat čas a přečíst si.
Skvělá kniha, poslechnuta audio během jednoho dne. Kdo miluje thrillery od Shari Lapena, mužu jen doporučit.
Pomocnice je napsaná velmi čtivě a už od začátku vás nutí ve čtení neustále pokračovat. Ve druhé polovině ještě všechno nabere na intenzitě, takže jsem měla opravdu problém se od knížky odtrhnout.
Co mi trošku kazilo dojem bylo pár momentů, které působily velmi nereálně (spolupráce policie na konci, reakce Andyho matky, ...), ale chápu, čeho se snažila autorka dosáhnout.
Tato kniha si se mnou trochu pohrála a to je svým způsobem dobře. Dlouho jsem si říkala, že podobné téma už jsem četla a ač byl příběh čtivě napsán a autorka dokázala dobře budovat napětí a stupňovat čtenářovu zvědavost, nepřišlo mi to jako nic světoborného. Až závěr si mě usmířil, protože byl v rámci podobné literatury opravdu nečekaný.
Je to velmi nereálné, ale zároveň velmi čtivé, autorka se snaží o psychologický thriller, který je ale trochu jednoduchý a klouže spíše po povrchu. Nicméně je velmi svižně napsán, zvraty jsou také dobře naservírovány, a tak se nedivím tak vysokému hodnocení. Opravdu to není špatné, pokud se chcete jen bavit.
(SPOILER) Uf. Tak to byl zase jednou úžasný příběh. Knihu odložit bylo velice těžké. Prakticky nemožné. Vždyť se jednalo o přerušení děje. No a když už jsem si říkal, že je zbytek děje naprosto jasný přijde zlom. Možná zlom je špatné označení, spíše obrat o sto osmdesát stupňů. Pak už knihu tuplem neodložíte.
Autorku mi doporučila kolegyně. Prvně jsem sáhla po knize Za zavřenými dveřmi a teprve potom po Pomocnici. A bylo to skvělý. Knihu jsem hltala a přečetla jsem ji snad za den. Bohužel další knihy autorky v češtině nejsou, tak se pustím do nějaké v angličtině, protože mě autorka fakt baví.
Moc pěkná kniha, nešlo od ní odtrhnout se. Přesto mě štvou zavádějící anotace. Proč tady píší např. "zpoza zavřených dveří vidí vše" když to není pravda. Přesto si velice ráda přečtu od Friedy McFaden její další díla.
Téda... Nemáme šest, sedm, deset, dvacet hvězdiček?? Toto byla totiž síla!! Tak nějak jsem předpokládala, že i když postav není mnoho a skutečnost se zdá být zjevná - všechno bude jinak a i z nemnoha postav se dají vykouzlit šokující zápletky. Tak nějak to všechno tušíte, víte, že to nebude tak jednoduché, ale když potom přijde zvrat, stejně s otevřenou pusou koukáte. No já ani nedýchala. Skvělý příběh napsaný s úžasným smyslem pro napětí a vzrušení stupňující se až do nesnesitelnosti.
Od začátku do konce jsem se nemohla odtrhnout. Trochu jsem v to doufala dle recenzí a doporučení knižních influencerů, které sleduju, takže jsem ráda, že má očekávání byla naplněna. A dokonce možná i předčena!
Líbilo se mi, že je knížka psaná z pohledu pomocnice, ale pak najednou přijde zvrat a ... nechci prozrazovat ani ždibec příběhu, ať si ho každý čtenář užije do sytosti sám. Tahle knížka je za mě velký doporučení. Rozhodně ji máte přečtenou za pár hodin (maximálně dní) a věřím, že pokračování bude stejně dobré.
Kniha se mi četla velmi dobře, ale chvílemi mi jsem měla pocit, že už jsem jí četla... A to proto, že velmi připomínala knihu Poslední paní Parrishová.
Kniha se mi líbila. Vtáhla mě do děje natolik, že jsem ji přečetla za 2 večery a nemohla jsem ji odložit. Celkově mi dost připomíná Poslední paní Parishovou, ale ta byla o něco lepší, takže jsem musela dát "jen" 4 hvězdičky. Jinak byla kniha opravdu skvělá a nebýt epilogu, líbila by se mi ještě víc. Musím říct, že poslední dobou se mi dost často u knih stává, že ty epilogy jsou až moc přitažené za vlasy a konec knihy díky nim není až tak atraktivní. Každopádně se ale už těším na 2. díl :)
Pokud jste už některé psychothrillery z rodin a domácností četli, pak vám možná bude zápletka jasná už během vyprávění Millie. Pro mě to bylo docela předvídatelné, jen závěrečné kapitoly obou hrdinek mě dostaly svou absurdností. Nicméně kniha se četla velmi dobře, i když tušíte, kam bude příběh směřovat, krátké kapitoly vás udrží v napětí, co když je všechno úplně jinak...
ženy trápení americká literatura bohatství tajemství lhaní, lži služky, služebné hospodyně rodinná tajemství thrillery pro ženy americké romány
2023 | Pomocnice |
2024 | Za zamčenými dveřmi |
2023 | Anatómia lží |
2024 | Tajemství pomocnice |
2024 | Profesorka |
Kniha byla dost čtivá a napínavá, a já jsem nečetla tu, která byla psaná dříve, a dle komentářů se zdá, že tato byla v mnohém okopírována. To jen pro začátek.
Od počátku jsem do knihy spadla, ani nevím jak. Fakt se mi líbila! Jenže jsem vytušila, kam a jak to bude směřovat. I tak jsem si myslela, že to tak třeba nebude a s napětím jsem četla dál. No..
Konec se mi tedy tak moc nelíbil. Byl trošku přitažený za vlasy, a vlastně to mohlo být zakončené asi jinak.. a proto tohle není pětihvězdičkový thriller.
Ale určitě a rozhodně si přečtu další knihy autorky. :)