Posledné želanie

Posledné želanie
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488874/bmid_posledne-zelanie-r2w-488874.jpg 5 6860 6860

Zaklínač série

1. díl >

Prvá poviedková kniha jedného z najlepších autorov fantasy na svete! Knižná predloha seriálového hitu Zaklínač na netflixe! Geralt z Rivie, bielovlasý zaklínač, majster meča a umenia zabíjať, má v živote len jeden cieľ a obživu – zbavovať svet príšer. Odveké zaklínačské umenie chráni ľudstvo pred tými najodpornejšími stvoreniami, či už sú to mantichory, strigy alebo vlkolaky. Na svojej dlhej púti však Geralt zistí, že zlo sa často ukrýva práve v ľuďoch, intrigách a nenávisti, ktorá sa pre jeho inakosť často obracia proti nemu. Zaklínač si preto vždy vyberá cestu rozumu a snaží sa v sebe zadusiť akékoľvek city. Nie vždy sa mu to však darí. Andrzej Sapkowski, držiteľ ceny World Fantasy Award za celoživotný prínos, vytvoril svojimi poviedkami o tajomnom zaklínačovi celosvetový fenomén, ktorý okrem knižných pultov a herných konzol dobyl aj televízne obrazovky fanúšikov po celom svete. Prvá poviedková kniha Posledné želanie je skvelým úvodom do ságy o zaklínačovi Geraltovi z Rivie.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Lindeni

Ostatnie życzenie, 1993

Madluska
27.01.2014 4 z 5

Ze Zaklínače nakonec nejsem tak nadšená jako mé okolí, ale přesto Sapkowskému nemůžu upřít jeho kvality, neb dostál svému renomé čtivého autora. Uvidíme, jestli mi další pokračování bude připadat méně šroubované a vykonstruované (zde myšleno v tom méně lichotivém smyslu slova), v tomto souboru prostě některé události sloužily jen jako jakýsi oslí můstek bez kdovíjakého dalšího záměru. Ale což, na druhou stranu jsem se u těžce originálních verzí klasických pohádek dost dobře pobavila, takže jenom hudrat nemůžu. :-)

Heidrekr
04.01.2014 3 z 5

Tato kniha mě moc nechytla nebot příběhy nejsou napínavé s jasnou vizí jak to dopadne, styl se mi asi po 30% knížky zhnusil a knihu jsem dočetl snad jen z nutnosti.

Kattyka
15.12.2013 5 z 5

Výborné, oddychové, humorné čítanie, ani neviem ako, už čítam druhý diel, hoci hneď na začiatku som mala pocit, že ju asi odložím, zdalo sa mi to príliš zmätené, ale potom začalo všetko do seba zapadať :) výborný preklad do češtiny... plný počet bodov :) možno si aj hru nainštalujem :)))

anishta
12.12.2013 5 z 5

Naprosto uzasne. Sice mi to trvalo dele nez jsem to docetla, ale ne kvuli toho, ze by kniha nebyla ctiva. Je skvela, inspirace klasickymi pohadkami je kouzelna. Geralta jsem si samozrejme zamilovala. Celkove jsem nadsena.

Bassbooster
16.11.2013 4 z 5

Chytlavé příběhy, vynikající úvod před ostatními díly. Snad si i ostatní drží takovou kvalitu a chytlavost.

Dáma s hrnstjm
12.11.2013 5 z 5

Mé první setkání s Geraltem. Bavil mě ten středoevropský nádech a variace na klasické pohádkové postavy a příběhy, to jsem vůbec nečekala. Opravdu skvělé!

moonell
24.09.2013 5 z 5

Je.. Jiná. Perfektní.

bukiet
22.08.2013 5 z 5

Je tomu už 21 let, co jsem první povídku o Zaklínači četl v Ikarii. Fantasy v té době ještě nebyla u nás tak zprofanovaná nekonečnými cykly a jednoduše vychytralé povídky o "polském" Zaklínači měly šmrnc a spád. Propadl jsem jim a až do vzniku Ságy o zaklínači byl Geralt "mým" hrdinou. Sága mne nezaujala a přečetl jsem jen první díl a to ještě s velkým sebezapřením. Nu a letos o prázdninách jsem týden strávil s PC hrou Zaklínač (odcinek pierwsy) a bavil jsem se neskonale a náhle jsem chtěl vědět, co všechno se stalo mezi tou první povídkou a první hrou i sáhnul jsem po svazku prvním souborného vydání Ságy o zaklínači a vrátil se o dvacet let zpět. Povídky mne pořád baví a slibuji, že teď už dám šanci i románové pentalogii.

Veszka
12.08.2013 3 z 5

Začátek byl pro mě nehorázně zmatený. Spousta jmen, názvů a věcí o kterých nemám šajn držet pozornost. Asi si to budu muset přečíst znova. Konec už by lepší.

Kathyss
04.08.2013 4 z 5

Moje první fantasy, která mě opravdu bavila.

Mako123123
01.08.2013 4 z 5

na odporúčanie kamaráta- moc dobré :) spokojnosť

jesuswlasac
30.07.2013 4 z 5

opät kvalitná kniha od Sapkowskeho :-)
jednoduché príbehy ktoré sa lahko čítajú a aj napriek tomu majú v sebe niečo na zamyslenie ... no a netrebe zabudnuť na neopakoveltný občas až krčmový slovník na ktorom som sa fakt dobre bavil :-)
Bez jízvy je rytíř kokot a ne hrdina !!! a pod.

papi35
10.07.2013 5 z 5

Moje první setkání s Geraltem z Rivie. Četl jsem už sice lepší fantasy ale zaklínač patří určitě mezi to lepší co jsem četl. Velké plus dávám překladu knihy, celkově mě kniha bavila a přečetl jsem ji poměrně rychle zejména díky absenci nudných pasáží.

vivitv
24.06.2013 4 z 5

K tejto knihe som bola najprv skeptická. Mám radšej plynulý dej ako krátke príbehy, ale každou kapitolou sa mi viac páčila. Najlepšia je paralela s klasickými rozprávkami...

winer12369
24.05.2013 5 z 5

Vynikající kniha, čekal jsem od ní hodně a dostal jsem ještě víc:). Ikdyž jsem si ji chtěl přečíst, až budu mít na celou serii čas, tak jsem to nevydržel a teď si budu muset pořídit všechny ostatní díly. Vždy mne rozesmály tak trochu parodie na pohádky a Geraltův suchý humor. Rozhodně doporučuji.

Targa Dall
19.05.2013 5 z 5

Sapkowski je pro mě živoucí legendou. Nešetří vulgarismy, které citlivě a přesně používá. Má úžasnou fantazii a představivost. Mistr v popisech a jak říká jedna mistryně brku - Souboj a soulož je nejtěžší popsat - Sapkowski to umí.

Geralta nelze než si zamilovat. Chrabrý rytíř, bez bázně a hany - doslova. Hýří sarkasmem, ostrovtipem, oslňuje (v nejlepším slova smyslu) svým rozumem a intelektem. Má tendence filozofovat, ale kdo je nemá? Zbožňuji Geralta! :)

Misan1993
26.04.2013 5 z 5

Tento díl je pro mě asi nejlepším, nevím čím to je , všechny jeho knihy o zaklínačovi jsou skvělé, ale to bude asi tím prvním dojmem.

Valentine
29.03.2013 5 z 5

Dokonalé. Stejně jako celá série Zaklínač. Nejskvělejší dílo, které jsem kdy měla tu čest číst.

LavinaVRovine
24.03.2013 2 z 5

No, já jsem se tedy hodně nudil.

Holubicka87
06.03.2013 2 z 5

Po tak vysokém hodnocení jsem od knihy očekávala daleko víc. Přišlo mi to až přiliš neuvěřitelné a nějak tak, jak již tady bylo psáno, pohádkové, ale v poměrně nezajímavé podobě. Mám ráda sci-fi, fantasy a různé povídky, ale tyhle mě bohužel nezaujaly.