Divergence

Divergence
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192657/divergence-192657.jpg 4 5102 5102

Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

Divergent, 2011

Ďumbierka
15.09.2017 5 z 5

Pre mňa bola táto knižka niečo nové a musím povedať, že v tej dobe ma to úplne dostalo a čítanie som hltala. Ten svet a ako v ňom veci fungovali. Oslovilo ma to viacej ako Hunger games a tak som sa vrhla na knižky. Bola som spokojná a sú v knižnici u mňa doteraz.

Freya365
04.09.2017

Divergenci jsem si chtěla přečíst už delší dobu. Jenže pořád jsem si nebyla jistá, jestli se do toho vrhnu. Nejprve jsem totiž četla Hunger Games, ze kterých jsem byla zklamaná. Pak jsem ale Divergenci zahlédla v knihovně a řekla si, že to teda zkusím. No...
Kniha mě bohužel zklamala. Do čtení jsem se musela nutit s myšlenkou, že zaujetí naroste v průběhu knihy. Jenže jsem se moc nedočkala. Postavy v knize (hlavně Čtyřka) mi nepřišli moc charakterizované.
. Pro mě byla kniha slabší průměr. Filmové zpracování se mi líbilo více.

BeyondHorizon
03.09.2017 2 z 5

Viděla jsem knihu všude, všichni mi ji doporučovali, až jsem se nakonec podvolila. Čekala jsem od knihy až moc. Celkově to ušlo, ale docela jsem se nudila. Do dalšího dílu jsem se nehnala. Navíc mi hlavní hrdinka byla protivná. Pro mě bohužel velké zklamání.

dia.riedl
24.08.2017 5 z 5

Mám to radši, než Hunger games :)

Etule
23.08.2017 4 z 5

Od knihy jsem toho mnoho neočekávala, proto jsem byla příjemně překvapená. Přes pomalejší začátek, jsem se od chvíle, kdy se rozjel výcvik nedokázala odtrhnout. Moc se mi líbilo jiskření mezi Triss a Tobiasem. :) Jsem velmi zvědavá na pokračování a chystám se mrknout i na filmy, jen pro porovnání.

tereza5767
21.08.2017 3 z 5

Kniha se dobře čte, ale doporučila bych ji spíše mladistvé kategorii čtenářů. Fajn letní čtení, nic víc nic míň.

Macawi
15.08.2017 5 z 5

Nejlepší díl série.

adam.ruby
12.08.2017

Kniha dopadla mnohem lépe než serial...

Pamima
07.08.2017 3 z 5

Kniha měla určitě neotřelý námět. Rozdělení do frakcí a činnost jich samotných. Hlavní hrdinka mě nijak zvlášť nezaujala, ale to může být věc názoru. Dávám knize tři hvězdičky - takový zlatý střed.

archandelka
06.08.2017 5 z 5

Divergence se mi velmi líbila. Hlavně teda rozdělení do frakcí, které byly ze začátku vytvořeny z ušlechtilých myšlenek, ale jak se ukazuje, i dobrý záměr se může velmi zvrhnout, když se z něj udělá nebezpečná ideologie.
Těším se na další díly.

Anniie
15.07.2017 4 z 5

knížka byla celkem dobrá... musím říct že film se mi líbí víc ale i tak to bylo moc hezké čtení :) . Knížku bych zařadila spíš mezi oddechové knížky. První díl mě baví nejvíc z celé triologie, protože v ostatních dílech se mi zdá že se Tris a Tobias/Čtyřka jen hádají :( . ale jinak dobrá distopie. Doporučuju :))))

Fanttastica
15.07.2017 4 z 5

Dala bych spíš 3,5 ale to tady nejde. Děj ok, ale hlavní hrdinka taková průměrná. Vidím tam jistou podobnost s Hunger games , ale zase tak hrozné to není. Rozdělení frakcí povětšinou (podle mě) nadělalo víc škody než užitku.

Siwan
12.07.2017 4 z 5

Přečetla jsem celou sérii. Pokud bych měla hodnotit knihy jednotlivě, pak se mi určitě nejvíc líbil první díl. Zároveň příjemně překvapil konec celé série. Osobně se mi líbilo téma frakcí, ale mě obecně baví různé verze o tom "co by kdyby". A to celé mezi tím většinu času dobře fungovalo. Jenom se po přečtení celé serie nemůžu zbavit dojmu, že dvě knihy by možná stačily. Love story přiměřeně neotravující, takže za mě dobrý :-)

Adele02
10.07.2017 3 z 5

Fajn. Asi to beru jako průměr.
Jako jo, vím, proč z toho byli všichni odvázaní, protože ten žánr tenkrát ještě nebyl tolik rozjetý, ale teď jsem to četla už několikrát... a je dost poznat, že to je prvotina. I tak jsem ale zvědavá na pokračování. :)

Veronika33
04.07.2017 3 z 5

Kniha má zaujímavý námet, najmä rozdelenie ľudí na frakcie sa mi páčilo. Dej však miestami viazol, kniha ma nudila. Filmové spracovanie ma trošku viac okúzlilo, keďže som ho videla skôr ako knihu, som možná ovplyvnená. Takže taká skôr priemerná kniha.

Storm5007
28.06.2017 5 z 5

Po pravdě řečeno do čtení této knihy se mi zrovna moc nechtělo. Neměla jsem potřebu si ji koupit. Pak se, ale vše změnilo když jsem ji dostala jako dárek. Přečtenou jsem ji měla za 3 dny a po přečtení jsem se málem přerazila, abych si koupila další díly s očekáváním co bude dál :oD. Na knize mi sedlo snad úplně všechno, děj, popis světa, frakcí, postav ( má oblíbená postava je jednoznačně Tobias. Zasmušilí, inteligentní a charismatický dobrák, schovávající svou dobrosrdečnost za drsnou slupkou :oD ). Určitě doporučuji.

Arte
23.06.2017 1 z 5

Kniha vcelku dobrá, ale námět stejný jako tolikrát. 3/4 knihy jsem čekala, než se hlavní hrdinové políbí a to byl víceméně hlavní důvod, proč jsem četla dál. Určitě někomu tato kniha může vyhovovat, ale pro mě to nebylo ono.

makul
04.06.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Chystám se na další díly :D Škoda, že jsem ještě předtím viděla film, kniha je totiž stokrát lepší!

1Světluška2
31.05.2017 4 z 5

Úžasná kniha, plná napětí a překvapení.

martina.culik
29.05.2017 5 z 5

Ne každý dystopický román se povede, ale tato série se povedla. Bavila mě moc a našla jsem si několik oblíbenců, i když jsem své názory musela upravovat, podle toho, jak se postavy v knize vyvíjely. Každopádně se jedná o akční, neotřelou knihu, kterou můžu vřele doporučit. U této série nemám v zásadě nic ani proti filmovému zpracování.