Rezistence
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Žádná volba není bez následků. Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , CooBooOriginální název:
Insurgent, 2012
Po přečtení prvního dílu jsem okamžitě se stejnou rychlostí začala hltat ten druhý. Obě knížky jsou parádní, přesto však podle mě má první díl něčím navrch. Byla jsem naštvaná, jak se Tris s Tobiasem hádají- i když to aspoň díky tomu nebylo tak moc přeslazené ;D. To, jak Caleb zradil sestru mě překvapilo, ale ve změti vražd a zrad se vlastně nedalo čekat nic jiného. Posledních dvacet stránek mi přišlo všechno jako pořádnej chaos bez hlavy a paty. I když od kamarádky vím, že třetí díl končí nevesele, tak stejně se do něj pouštím se zvědavostí, jak se to vše bude odvíjet od smrti Jeanine :)) ....
Rozhodně o něco slabší než první díl a o něco méně čtivý. V tomto dílu mi navíc vadí lži a tvrdohlavost obou hlavních postav a ztráta chuti k životu ze strany Tris, ale stále se mi četlo dobře, díl mě nenudil, a je to jedna z mých oblíbených trilogii, takže méně hvězdiček dát nemůžu :).
Tak dočteno a musím říct, že mi tenhle díl taky přišel slabší. Některé části mě nebavili, postavy mi občas lezly na nervy, hlavně teda Tris... to jak chvíli tvrdí ono a vzápětí to hned popře... děs :D a Caleb byl velké zklamání, to jsem fakt nečekala... Ale celkem 4 hvězdičky dám. Honem spěchám na 4 díl musím ho za dva dny dočíst
Tak tenhle díl je vážně skvělý. Posledních 5 kapitol jsem celý týden odkládala a nechtěla knihu dočíst, protože jsem nechtěla přerušit pouto s knihou. Ale dnes jsem ji dočetla a hned jsem si šla koupit třetí díl. Akorát co mě zklamalo a štvalo, byl vztah mezi Tris a Tobiasem tak od poloviny knihy. Neustále si něco vyčítali a nedůvěřovali si navzájem, ale já věřím, že se to v Alianci zlepší (nasvědčuje tomu i pár posledních stránek z Rezistence, když Tobias dokončil to, co Tris začala). :)
Pro mě celkem zklamání. Z první knihy jsem nadšená nebyla, ale jistými faktory si mě dokázala získat, ale tohle... To už byl vážně jen slabý odvar.
Děj zdlouhavý, až na pár částí dost nudný... Autorka to trochu zachránila koncem, ale asi ani ten mě nedonutí si přečíst poslední díl.
Jen co jsem zaklapla Divergenci, tak už jsem ve čtečce otevírala Rezistenci. Čekala jsem, jak se vše vyvine. Nakonec mi ale začalo docházet, kolik se zde (a už i v Divergenci, ale tam jsem na to nebrala tolik zřetel) vyskytuje nelogičností. Dále taky autorka vždy načala nějaké téma u kterého jsem čekala, že to bude pecka a ona se nakonec o tom už neobjevila v celé knize žádná zmínka.
Měla jsem v tuto trilogii velké očekávání. Chytl mne film a hned jsem četla první díl, který byl dobrý, ale od dvojky už to šlo z kopce. Rezistenci jsem přečetla ještě ve svižném tempu, ale už mne to tolik nebralo. Stále jsem si ale říkala, že třetí díl všechny nelogičnosti vymýtí. Bohužel už jsem přečetla i třetí díl a vím, že tomu tak nebude. Škoda.
(hodnocení 40-45%)
Už jsem přečetla všechny díly a tenhle se mi líbil nejmíň, ale i tak stojí za přetení.
Tady je moje recenze http://mis-room.blogspot.cz/2014/08/rezistence-recenze.html
přečetla jsem celé za jeden den!! sice byl první díl lepší, ale rozhodně to stálo za přečtení.
Nebylo to špatné, ale nebyl to žádný zázrak. Další díl číst budu, ale nemám moc, co bych k tomu řekla. Nejspíš jde jen o válečný díl, který tvoří přechod mezi první a třetí knihou.
Takže, co se týká druhého dílu, jsem z něj nadšená :)
Nejvíce mě štvalo neustále hádání Tris s Tobiasem, ale hádky ke vztahu patří :)
Musím říct, že první díl je zatím u mě na prvním místě, jelikož jsem se občas trochu nudila :/
Nejlepší pro mě byl začátek, a pak asi posledních 100 stran :)
Dávám plné hodnocení 5 hvězd, i když jsem se rozhodovala že dám 4, ale konec byl bomba :)
Tak či tak. kniha se mi moc líbila, vřele doporučuji :)
Otevřela a zavřela až na poslední stránce. První díl byl jiný, ale i tak jsem nemohla přestat. Hodně věcí zůstalo nejasných a některé začali dávat trochu větší význam, ale na rozuzlení si musíme ještě počkat - aspoň doufám. Vztah Tris a Tobiase je jako jízda na horské dráze, kde je důvěra tenkou hranicí. Láska až za hrob a přitom mají pořád svá skrytá tajemství. Láká mě a štve zároveň.
Nechávám se unášet proudem příběhu a líbí se mi to víc než jistě.
Tahle série má hodně do sebe a je tam něco, co mě vtahuje do děje na tolik jako kdybych Tris nahlížela přes rameno. - Mě se to prostě víc než líbí. :)
Trošičku slabší než první díl, ale pořád velice poutavý děj od kterého se nejde odtrhnout. Zápletka je užasná a nechybí tam ani trocha napětí. myslím že si v té knížce každý najde co chce. Napětí, akci, trocha jiskření mezi Tris a Tobiasem.... užasně vymyšlené postavy, zvláště jejich charakter. Avšak co se mi nelíbilo je, že umírá hodně postav , které jste si bud právě oblíbili nebo se o nich dozvěděli trochu víc.... a taky si myslím že to autorka trochu prodlužovala, ale přesto jsem se od te knihy nemohla odtrhnout. Jo a ještě jedna věc. Nechápu proč hodně lidí říká že tato serie obsahuje hodně prvku z Harryho Potera, Hunger games atd.. , já v této trilogii vidím uplně jinou zápletku, jiné chování postav, jiné všechno , a absolutně si nemyslím že se to podobá něčemu jinému.Možná se autorka nechala trochu inspirovat, ale že by se to tak strašně podobalo to si nemyslím. Takže z5 ke knize. 4 hvezdičky za to oc jsem už pochvalila a mínus 1 za to prodlužování a trochu zbytečné umírání postav.... myslím že to nebylo tak důležité.ale možná kdyby to nebylo tak by ta kniha ztratila takový " říz" :)
Dočteno jedním dechem. Stejně dobré jako předchozí díl, avšak nejlépe se bude hodnotit až přečtu ještě Alianci a budu hodnotit jako celkové dílo. Takže já jsem spokojená, moc se mi tahle trilogie zatím líbí - řadí se PRO MĚ jako nejlepší knihy co jsem kdy četla.
Tato kniha ve mě vyvolala spoustu různých emocí, chvílemi jsem chtěla s knihou škrábnout o zem, jindy jsem se u ní usmívala jak trotl. A to je to co tuhle knihu dělá knihou, Pohltila mě natolik, že už teď jsem v půlce Aliance a docela mě štve, že to dočtu.. Takže pak se asi pustím na Four: Divergent Collection a pak zase od začátku :-D
Jasných 5*
Jednička se mi líbila víc, ale ani tohle nebylo zas tak špatné. Dneska jsem si na k tomu sedla a už mám hotovo. Ještě mě čeká poslední díl, snad bude vydařený.
Druhá kniha podla mňa trochu slabšia ako Divergencia, každopádne stále veľmi kvalitné čítanie plné akcie, napätia a nečakaných zvratov.
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
No, toto by som uvádzal ako romantická blbosť. Pretože pár prvkov sci-fi tam je, ale viac-menej sa stále rieši len vzťah dvoch ľudí. A z Tris spravila autorka jednoznačne osobu hodnú zavretia na pozorovanie. Jej správanie bolo absolútne psycho. Ak by sa tak človek správal v skutočnosti, tak potom konec. Neeee, celé zlé! Jednotka ušla, lebo tam bol výcvik, atmosféra mesta v budúcnosti. Ale toto? Toto bol romantický blábol. Tak ma už dlho žiadna hlavná postava nevytáčala. Jediné, čo ma donúti čítať tretiu časť bol záver. Ale ak to zas bude na prvých stránkach len duševné vyplakávanie Tris, tak to bude jedna z mála kníh, ktorú odložím a nedočítam. Pretože tých psychostavov a správanie ako šesťročné nafetované dievča, to už bolo moc. Škoda, potenciál bol obrovský, ale autorka si asi liečila nejaké stavy z detstva.