Prázdniny v Česku
Ladislav Zibura
Za dobrodružstvím není třeba létat přes půl světa! Stačí procestovat rodný kraj a dobře se dívat. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Těšit se můžete na cestu plnou zajímavostí, při které se zasmějete nad příběhy svérázných lidí a načerpáte tipy na výlet. Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka a pevně se připoutejte! Váš řidič je začátečník.... celý text
Další ze série cestopisů Ládi Zibury tentokrát po českých luzích a hájích. Musím říct, že ty předešlé "pěškopisy" se mi líbily mnohem víc a měly větší kouzlo. Tento pobaví také, zároveň si připomenete místa, která už znáte nebo získáte inspiraci navštívit nějaká nová. Zasmějete se u některých prupovídek. Není to ale nic, co bych potřebovala číst opětovně.
2016 | Pěšky mezi buddhisty a komunisty |
2019 | Prázdniny v Evropě |
2017 | Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii |
2021 | Prázdniny v Česku |
2020 | 40 dní pěšky do Jeruzaléma |
Já: Za týden jdu na Ládíkovu projekci o Česku, knihu číst nebudu, ať nepřijdu o očekávanou srandu. Taky já: Za 3 dny byla kniha přečtená. A řeknu vám, že opět jsem se nahlas smála, Ládík prostě umí. Nejen, že je skvělý spisovatel a příběh umí nádherně podat, ale po všech jeho přečtených knihách už vím, že nudit se nikdy nebudu. Díky za to, z knihy jsem jako vždy nadšená a těším se na další. 5* je jasná volba, i za tu nádhernou grafiku Prázdnin v Česku.
EDIT: Přednáška je rovněž skvělá, ale v knize je historek logicky více. Každopádně doporučuju navštívit, čtenář si některé zážitky daleko lépe vizualizuje.