Přechod

Přechod
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56144/bmid_prechod-prechod-eYD-56144.jpg 4 761 761

Přechod série

1. díl >

Rozsáhlý, napínavý postkatastrofický příběh z nedaleké budoucnosti srovnávaný s Kingovým Svědectvím či Cestou Cormacka McCarthyho. Výpravný román na pomezí thrilleru a sci-fi: na zeměkouli se rozšířil nebezpečný virus, tajně vyprodukovaný americkou vládou, který mění lidi v nemilosrdné, vraždící upíry. Zbytky lidstva bojují o záchranu, přežije i šestiletá Amy, která má v sobě skryté schopnosti, jak této apokalypse zabránit. Práva na knihu prodána do dvaceti zemí, filmová práva zakoupil Fox 2000, režie se patrně ujme Ridley Scott.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Knižní klub

The Passage, 2010

Kabátice
09.11.2017 4 z 5

Celkem povedné. Čte se lehce a děj člověka strhne tak, že prostě musí zjistit, jak to dopadne. Ale některá místa jsou trošičku přehnaná.

Bbpanda
08.11.2017 5 z 5

Kniha je plná napětí a neustálých zvratů. Scifi ani katastrofické knihy nejsou můj šálek kávy, ale tohle mě chytilo a drželo až do poslední stránky. A pořád tak nějak nevím jestli se mi ulevilo a nebo to napětí z přechodu je stále ve mně. Rozhodně doporučuji.

Tirisa
07.11.2017 5 z 5

Tohle je série, která určitě stojí za to. I když se jedná o téma, které bylo zdánlivě napsané už tisíckrát, musím říct, že tady to na mě vše působilo tak nějak nově. Byla jsem napjatá a často překvapená vývojem, který děj přinášel, za což jsem velmi ráda, protože u dystopických knih už člověk většinou dokáže předvídat, kam povedou. A jak už uvedli mnozí přede mnou, ani přeskakování v časových liniích mě nijak nerušilo a naopak knize dodalo šmrnc.

Predator3313
31.08.2017 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších knih a sérií které jsem četl a byly napsány v posledních letech. I když dnes je mnoho knih, filmů a seriálů vyprávějících o virech, zombících a tak podobně, tady se autorovi podařilo vypracovat něco, co se těmto zažitým stálicemi má jen málo společného. V průběhu celé série čekáte, čeho všeho jsou vlastně schopní, a čeho jsou schopní hlavní hrdinové? Když se ke skvělému nápadu přidá čtivé zpracování, není co řešit. Navíc se autor celkem vyvaroval „supermanování“ hrdinů, tedy hlavní (lidské) postavy nepřežijí o nic moc víc, než postavy ostatní, pokud v jejich prospěch nemluví dřívější zkušenosti atd. Většinou nejsem moc nadšený z různých časových linií, ale tady do sebe časem všechno tak zapadne, že s tím nemám nejmenší problém.
Ještě bych podotkl, že se mi hrozně líbí vývoj postav, a to nejen několika hlavních, ale celé škály lidí, procházejících knihou. Toto mi bohužel u spousty sci-fi a fantasy knih chybí, ale tady se to vážně povedlo.

katallinka
22.08.2017 5 z 5

Opět kniha, ke které jsem se strašně dlouho odhodlávala a měla z ní obavy. Ale po otevření knihy už ji nešlo zavřít a musela jsem ve čtení neustále pokračovat. Je pravda, že se v knize objevuje řada už známých prvků, ale kniha je velmi pěkně a poutavě napsána. Většinou nemám ráda kapitoly v různých časech a z pohledu více postav, ale tady to vše krásně zapadalo do celkového kontextu, takže nad tím nebyl čas ani uvažovat. Hlavní hrdinové mi byli všichni velmi sympatičtí a celou dobu jsem se o ně neustále bála.

Roxik
29.07.2017 5 z 5

Kniha Přechod se mi líbila, sice jsem ze začátku měla problém se začíst a dokud se nespojila dějivá linie postav moc mě to ani nebavilo, ale potom už to příjemně odsejpalo a příběh mě i začal bavit.Nevim proč, ale chybělo mi tam pár postav, které nechal autor zemřít i když jsem se s tim potom nakonec smířila.Příběh mi přišel dost podobný s jinýni knihami na téma upírů, ale to mi zase až tak nevadilo. Podle některých komentů je tvorba Cronina složitá, ale mě to tak nepřišlo...četla jsem už i složitější knihy a postava Amy mě v té knížce držela, určitě si přečtu i další díly, které na mě už netrpělivě čekají.

zazvorka
22.07.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale chtělo by to trochu zestručnit a ubrat postav. Příběh by to snesl a prospělo by mu to. Přesto dávám čtyři hvězdičky - z toho jeden bodík za krásný přebal knížky.

makyna03
11.07.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla...nemám co bych vytknula 5/5

Turante
11.07.2017 4 z 5

Velice zajímavá kniha pro fanoušky upírů, i když se jich příběh zas až tak netýká. Ze začátku pomalejší rozjezd, ale od půlky už to stálo za to. A rozhodně si seženu i další dvě pokračování ;-)

Guarnere
18.06.2017 4 z 5

Četla jsem ji podruhé, protože jsem chtěla mít před třetím závěrečným dílem celý příběh ucelený. Nevím, jestli je to špatným překladem, ale některé dialogy jsou stupidní. Často také slibně rozjeté tempo brzdí příliš popisná a vlastně nic neříkající přirovnání, jako třeba: "Jako široká expanze temnoty kolem něj - která ho úplně prostoupila jako molekuly nějakého plynu, ale jeho tělo zrovna tak mohlo patřit někomu jinému." Ale - a to je mnohem důležitější - příběh je neskutečně propracovaný. Je zde mnoho postav, mnoho dějových i časových linek a přesto to funguje a skvěle, protože čtenáře udrží, ačkoli je to opravdu tlustá kniha.

wildavk
07.06.2017 4 z 5

Objemná kniha, ale bavila mě. Hlavně ve mě zanechala děsivou atmosféru. Zoufalý boj lidí proti vraždícím upírům. Ze začátku jsem byl zmatný kde zmizeli hlavní postavy , ale konec vše zase spojil. Dám i druhý díl.

encyklopedie
02.06.2017

...zase Cronin ...a zase těžké čtení, prakticky nestravitelné ...hodně roztahaného balastu, žádný čtivý a poutavý děj....nehodnotím, není to kniha pro mne...jiným se může líbit

deirdre
25.05.2017 5 z 5

Kniha ma bavila aj na druhý raz. Zdá sa mi dokonca, že o čosi viac. Podľa niektorých zdĺhavé opisy mne nevadili, aj keď zdanlivo dej nikam neposúvali, boli zaujímavé, dobre napísané a prispeli k tomu, že ma príbeh pohltil a nepustil, kým som nebola na konci...

Princezna22
24.05.2017 5 z 5

Ani nevím, jak jsem dokázala takhle rychle přečíst takovou bichli. Asi to bude tím, jak moc je příběh čtivý. Jak jsem přečetla prvních 100 stran tak jsem četla četla a nezastavila se.. A teď najednou poslední řádek v knize.. Ups, teď už jen sehnat další díl a pustit se do něj.. Tahle kniha je úplně úžasná upřína,i když mi to místy připomínalo Rezident Evil :-D.. Ale to vůbec nevadí... Amy jsem si oblíbila úplně nejvíce. doporučuju!

lazarus
09.01.2017 4 z 5

Svědectví - Já, legenda - Fallout - Resident Evil. Tohle dostanete v Přechodu měrou vrchovatou. Neoriginální příběh vyprávěný hodně rozvleklou formou a nemalým množstvím příběhové vaty vyplněný děj si možná trochu protiřečí se slibem dobré zábavy, ale ono se to panu autorovi docela povedlo. Upíři mě bavili a Amy jsem si zamiloval. Justin Cronin dokázal výborně vykreslit velké množství postav na plátně epického dobrodružství, kterého by jste se zúčastnit rozhodně nechtěli. Jsa fanouškem výše jmenovaných popkulturních záležitostí nemohu knížku jinak, než doporučit. Další díl už čeká. Jen co dočtu vánoční dárky.

RunningWolf
21.10.2016 1 z 5

Kniha mě zaujala obalem a když jsem viděl hodnocení tak jsem si řekl ok.Ale od téhle knihy už na obaly s... a na hodnocení jakbysmet.Naprosto nechápu jak tu může někdo komentovat že knihu přečetl do půlky (Pak už nedočte,nebo se možná k ní vrátí) ale stejně knize dá hodnocení 4/5 Nechápu! Když jí nedočtu,tak dám vědět svůj názor a počet hvězd tomu přispůsobím. Já knihu četl do 400sté strany a dál už to nedám.To bych radši kácel strom otvírákem na pivo než bych se vrátil k téhle ,,trilogii,, Jsem rozlícen jak knihou,tak autorem i některými zdejšími uživateli.
PS: Kostěj to vystihl perfektně
PS:Tuhle knihu bych možná zavedl jako povinou četbu do věznic,po tomhle už by je přešla chut dělat ............

Back
12.10.2016 4 z 5

Musím se přiznat, že knihu jsem si původně koupil jen kvůli blýskavému obalu. Téma je velmi zajímavé, i když k podstatě celého příběhu se musíme nejdříve prokousat "přítomností". Celkově mě kniha nijak zvlášť nezaujala a když jsem si následně koupil druhý díl, přečetl do poloviny a pak ho ztratil, rozhodl jsem se, že se k příběhu už nevrátím.

Knihontýnka
14.08.2016 5 z 5

bezvadná upířina a konečně něco trochu nového

maruschka
24.07.2016 5 z 5

O téhle knížce se nedá nic moc říct, pokud člověk nechce sklouznout ke spoilerům. Prvních dvě stě stran na jeden nádech, potom je potřeba více zapojit mozek, ale jak člověk postupně louská všechny ty skryté významy (bez nichž prostě žádná sci-fi nemůže být dobrá), neobejde se to občas bez otevřené pusy. A jo, zavání to lehce Kingem, a jo, jasně, že jsou tam otevřené narážky na starší upířiny, ale z téhle výtky podle mě autor elegantně vybruslil otevřenou zmínkou a srovnáním s jednou z upířích klasik (a tím pádem by si mohl trošku stěžovat jedině Stoker).
Velké plus - v době, kdy mám pocit, že se většina autorů snaží být tak jako korektně ateistických, Cronin se do toho nebojí "hrábnout".
Team Wolgast!

Aneth.com
21.06.2016

Kniha mě zpočátku velmi zaujala, když jsem však došla k části kdy přeskočila o několik let do budoucnosti, četla se mi stále hůř a hůř. V současné době jsem čtení vzdala, ale snad někdy budu mít náladu ji přelouskat až do konce, a to už jen pro to, že nerada odcházím od rozečtených knih.