Dvanáctka přehled

Dvanáctka
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153318/bmid_prechod-dvanactka-Rl5-153318.jpg 4 416 416

Přechod série

V mezinárodním bestselleru Přechod vytvořil Justin Cronin nezapomenutelný obraz apokalyptického světa, v němž celý americký kontinent zachvátí tajemná „upírská“ infekce. Ve Dvanáctce se příběh vrací do roku Nula. Nakažení lidé se mění ve vraždící nesmrtelná monstra a chaos a zmar postupně ovládá jedno město za druhým. Uprostřed vylidněného světa přežívají zbytky těch, jimž se dosud nákaza vyhnula. Těhotná lékařka Lila, válečný veterán Kittridge a dospívající April se setkávají uprostřed zkázy, aby zjistili, že nejsou úplně sami…Ve sto let vzdálené budoucnosti zatím Amy a její přátelé bojují o přežití posledních potomků lidstva. Jejich nepřítel se však změnil: prvních dvanáct infikovaných totiž usiluje o mnohem víc než jen o povraždění posledních živých bytostí na Zemi. -- 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Knižní klub

The twelve, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvanáctka. Přihlašte se a napište ho.

VA_Krtek
14.11.2024 4 z 5

"Smrt není nic, protože žádná smrt neexistuje. Prostým faktem Katiny existence se Sara připojila k věčnosti. mít dítě znamenalo dar pravé nesmrtelnosti - ne zastavení času, tak jako v Amy, ale jeho pokračování, jeho trvání."

Důstojné pokračování v trilogii. Někomu může připadat střídání vypravěčů a dokonce i různých období děje nepřehledné - a taky je - ale dává to tomu hloubku. Autor (ne)nápadně spojuje různé linky a vrací se k postavám z prvního dílu. Četl jsem to hned po Přechodu a ze začátku mi vadilo, že na prvních 200 stranách nebylo o Peteru a Amy ani zmínky. Pak jsem ale tuhle pasáž ocenil. Děj se po počáteční rozmáchlosti postupně zaostřuje víc a víc, jak se blížíte konci.

Příběh se čte dobře a ani mi moc nevadila jakási šablonovitost (tak nějak tušíte, které postavy se vždycky ze všeho dostanou a které je naopak autor ochoten obětovat) a ani ty laciné nástroje na udržení čtenářova napětí na konci každé kapitoly. Souhlasím s hodnocením "KapitánSmrt", že to působilo seriálově. Co mi ale opravdu vadilo, byl ten nesmysl (nechcu spoilovat), který vedl k událostem na stadionu. Tam si autor vybral hodně slabou chvilku.

Jinak tomu ale není moc co vytknout a jdu si do knihovny pro závěrečný díl.

KapitánSmrt
14.08.2024 4 z 5

Docela slušné pokračování, které dle mého lehce předčilo díl první. Je zde více děje, více akce, více lokací a událostí, ale též časových rovin. Setkáme se se starými známými, ale též novými postavami. Co mi trochu vadilo, byla určitá seriálovost příběhu, který nás neustále zahrnuje šokujícími cliffhangery nebo záchranami na poslední chvíli. K žánru to ale tak nějak patří, takže pokud to jste schopni akceptovat, budete spokojeni. Na poslední díl se docela i těším.

Laf
21.03.2024 4 z 5

Byla jsem z knihy trochu zklamaná. Očekávala jsem, že kniha bude pokračovat, kde skončil první díl, ale místo toho děj skočil zase na začátek, kdy všechno vypuklo. Líbilo by se mi to víc, kdyby děj v knihách šel víc za sebou než na přeskáčku. Navíc je v příběhu zahrnuto tolik postav, že je těžké se orientovat, kdo je kdo. Nejlepší z celé knihy byl závěr, kde se to rozjelo, jinak po celou knihu se to vleklo až na pár akčnějších momentů. Pokračování, i přes všechny zápory, se mi poměrně líbilo. Mohlo to dopadnout hůř :)

Knižní novinky (1. - 7. 5.)

01.05.2013

Kniha Dvanáctka v seznamech