Město zrcadel přehled
Justin Cronin
Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování. Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost. Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The City of Mirrors, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město zrcadel. Přihlašte se a napište ho.
![VA_Krtek VA_Krtek](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/414711/m_va-krtek-8Kj.jpg?v=1687288363)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
"Od chvíle, kdy náš chlupatý předek opracoval pazourek a zahnal tmu světlem ohně, stoupáme k nebesům po žebříku z vlastní arogance."
Stejně jako v předešlých dvou dílech zůstal autor věrný svému stylu prolínání dějových linek a mě to neskutečně baví. Ačkoli se podle anotací jedná o jednoduché příběhy, tak díky této rozmáchlosti mám pocit jako bych přečetl osm knih a ne tři. Četlo se mi to skvěle a odpustím tomu i ten až trochu patosový závěr celé trilogie.
Kniha 5* stejně jako komentář uživatele tomas2782 níže.
![tomas2782 tomas2782](https://www.databazeknih.cz/img/users/72_/72356/m_tomas2782-XYz.jpg?v=1622537754)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha za 5* ale komentář píšu jen kvůli tomu, abych reagoval na "hodnocení" uživatelky Bakana.
Takže abychom si to shrnuli - otevřela jste si knihu, které předchází dvě knihy, každá asi o 600 stránkách. Ani jednu jste nečetla, pustíte se do třetího dílu a čekáte že něčemu porozumite? Jako vážně?! Nejen že nechápu co k tomu člověka vede takhle 'číst' , ale už vůbec nepochopím, proč máte potřebu sem ještě dát hodnocení jedné hvězdy, když jediné co z hodnocení vyplývá je, že vůbec nemáte potuchy o tom co čtěte.
Kniha Město zrcadel v seznamech
v Mé knihovně | 252x |
Důstojné zakončení slušné a rozmáchlé hororové série. To, co bylo součástí předchozích dílů, naleznete i zde. Trocha toho patosu, ždibec zbytečné romantiky, ale zároveň i slušná akce a propracovaný příběh, který se se svými postavami příliš nemaže. Přesto je minimálně první polovina rozvláčná, zbytečně natahovaná a některé části působí spíše jako vata. Závěr ale dává smysl a příběh poměrně zdatně uzavře.