Příliš pozdě

Příliš pozdě
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551910/bmid_prilis-pozde.jpg 4 437 437

Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí výdaje za péči o jejího nemocného bratra. Když se Sloan jednoho dne seznámí s agentem Carterem, zajiskří to mezi nimi. Jenže jestli se to dozví Asa, zabije ho. A Asa Jackson bývá vždycky o krok napřed… Nebezpečná posedlost se pro ni může stát osudovou. Ona však udělá cokoli, aby ochránila své milované. Čas se krátí… Snad ještě není příliš pozdě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Témbr

Too Late, 2016

Interpreti: Klára Suchá , David Novotný , Viktor Dvořák

Yanny
28.07.2024 4 z 5

Po Colleen jsem sáhla jako po čtivé tutovce, kterou jednoduše přečtu přes dovolenou. A to se také povedlo. Její knížky mě v tomhle směru nikdy nezklamou, opravdu mě dokážou vytáhnout i z té největší čtecí krize. Proto ji mám ráda.
Přesto - její knihy nejsou dokonalé a výjimkou není ani novinka Nikdy nikdy. Často mi vadí taková nedotaženost a občas možná trochu naivní představa, jak určité žánry uchopit. Podobně jsem to měla s thrillerem Pravda nebo lež a tady je to také.
Nemůžu vůbec nic vytknout nápadu, příběhu, romantické lince… ale je zde opravdu důležité vyústění celého příběhu, práce policie, práce soudů a spravedlnost… a tady mi přišlo, že si Colleen nějak nevěděla rady, co s tím. Možná na to má vliv také to, že je prý knížka několikrát přepisovaná, jelikož ji původně neměla v plánu vydávat, ale jen ji zveřejňovala po kapitolách na internetu a psala ji tak nějak “společně se svými fanoušky, kteří ji k tomu psali komentáře. Možná kdyby na ni od začátku pracovala s profesionálními redaktory a odborníky na problematiku drog, domácího násilí, práce protidrogového apod, vše by bylo napsané trochu více uvěřitelně a profesionálně.
Nejvíce mi vadila naivita “policistů v utají, kteří byli totálně marní. :D A že ani pořádně nezkusili všechny prostředky, jak přijít spravedlnosti zadost. Vlastně jsem té jejich misi vůbec nerozuměla, protože tam ani nebylo vysvětleno, co celý den dělají a jestli vůbec shromažďují nějaké informace a důkazy.
Z tohoto důvodu nemůžu hodnotit plnými hvězdičkami, ačkoliv konec byl nakonec uspokojivý, ale byl zbytečně natahovaný jak kdyby Colleen prostě nevěděla, jak to lépe napsat.
Nicméně je to rozhodně jedna z těch jejích lepších knížek a fakt mě bavila. Možná proto jsem v hodnocení tak přísná, protože téma drogového dealera mě opravdu velmi zajímalo a doufala jsem ve víc.
Ale věřím, že pokud nemáte načteno a nakoukáno moc thrillerů a krimi příběhů o drogách, nebudete to tak hrotit jako já a bude nadšení a ten plný počet dáte. Věřím, že knížka bude mít jinak fakt dobré recenze. Já jako velká fanynka Breaking bad prostě mám tu laťku až moc vysoko. :D

alnahu
26.07.2024 2 z 5

Příběh vypravěný z pohledu všech hlavních postav.Děj nás zavede do prostředí drogového dealera,kde vládnou špinavé peníze.Sice autorka dobře vykreslila zoufalství hlavní hrdinky,která je naprosto v područí svého přítele a z tohoto vztahu není pro ni úniku.Konec je docela předvídatelný-když se na scéně objeví milý a laskavý Carter.Namět knihy je docela zajímavý, ale mě kniha neoslovila.

veronika9761
25.07.2024 5 z 5

Rozhodne zajimavej pribeh, psanej velmi ctive. Za me 5 *.

leny.wood
24.07.2024 3 z 5

Já vlastně nevím, jak hodnotit. Od začátku to bylo strhující, místy napínavé, kniha se četla sama. Jenže pak přišel závěr a ten byl... Předvídatelný, plný knižního klišé a strašně mě to otrávilo. Kdyby autorka skončila o 100 stránek dřív, udělala by jedině dobře.

Ivuska.09
23.07.2024 4 z 5

Další skvělý příběh. Autorka prostě píše tak, že ve vás vyvolá mnoho emocí. Ač úvod obsahuje varování, že je vyprávění určeno dospělým čtenářům, určitě by si ho měli přečíst i dospívající – zejména ti, kteří mají chuť experimentovat!

Ísačop
23.07.2024 4 z 5

(SPOILER) No temnou romancí bych to určitě nenazvala.

Spíše velmi velmi červenou knihovnou v příběhu o jednom dealerovi drog, co je macho až na půdu a slovíčko NE pro něj nic neznamená, jedné na vařené nudli utáhnuté kočeně a jednom týpkovi, co je policajt v utajení, ovšem tak nějak mu to moc nejde...

Knížka jako dělaná na válení u moře, popíjení drinku a čtení o tom, jak se dva hledali až se našli...

P.S. Ten Asa byl buď genius nebo Robocop!

Susan94
22.07.2024 3 z 5

Do konce knihy mi zbývalo kolem 100 stran, ale nedočetla jsem. Po zajímavém začátku, to pro mě začalo být nezáživné. Zajímavý příběh, určitě si své čtenáře najde, ale od Coolen mě spíše baví zralé romány s jiným typem příběhu.

Bookish_Adria
22.07.2024 4 z 5

Další novinka od spisovatelky CoHo. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s nimi.

Když jsem začala číst tento příběh, tak jsem netušila jako vždy do čeho se pouštím. Colleen je moje jistota. Už od první věty jsem měla úzkost.
V příběhu se vyskytuje násilí, znásilnování...

Sloan žije se svým přítelem a drogovým dealerem Asou, který vás bude štvát až do konce knihy. Aso je typ člověka, který je šíleně majetnický a toxický. V hlavě to nemá zcela tak v pořádku a jeho chování je neúnosné. Bere si od Sloan co chce a je mu jedno jak to cítí ona. On ví, že ho nemůže opustit kvůli své minulosti. Sloan ve své podstatě Asu využívá. Kdysi ho milovala, ale pak zjistila, že pro sebe takový život nechce. Jenže její mladší bratr trpí nemocí a tak musí být v léčebně, která je drahá a Asa to vše platí. Nebo to si aspoň Sloan myslí.
Na scénu přichází Carter, který je tajný agent a snaží se dopadnout Asu. Potřebují mu dokázat v čem jede, a tak se musejí s ním spřátelit. To ale nečeká, že na hodině Španělštiny pozná Sloan. Trochu spolu koketují a pak na ni právě narazí u Ase doma. Je překvapen, protože tohle nečekal. Sloan mu zamotá hlavu a jeho mise je tímto ohrožena. Není to jednoduché ani pro Sloan, která nikdy nezažila opravdovou lásku. Carter se k ní chová velmi hezky a ona se do něho pomalu začne zamilovávat.
Asa je ale velmi vychytralí, i když se na to nezdá. Boj o přežití bude tedy hodně těžký, a do posledního konce nebudete tušit co se odehraje.

Příběh jsem přečetla za jeden den. Bylo to čtivý a emoční. Tak jak jsme u autorky na tohle zvyklí. Jen ten konec byl už krapet zdlouhavý. A opět mě štve otázka čí je to .....
Což si asi můžeme domyslet.

Pitbullka
21.07.2024 3 z 5

Já se na tuhle knížku opravdu těšila. A co nemůžu upřít je čtivost. Ale jinak mi ten příběh přišel strašně tuctový, předvídatelný a ničím mě moc nezaujal.

SammSamm
21.07.2024 5 z 5

Nooo,tak tohle bylo něco. Naprosto neodložitelná knížka, v podstatě tedy jako všechny Coleeniny knihy. Příběh má v sobě vše,co by takový příběh měl mít. Při čtení jsem měla pocit jako bych se dívala na film, dokonale popsané situace. Asa, Sloan i Carter vyprávěli ze svého úhlu pohledu a to je na tom pak to nejlepší, když jste v hlavě geniálního psychopata nebo velice chytré holky, která hraje nevinnou naivitu, anebo utajeného poldy, který vymýšlí,jak to nepos...

blebuska
20.07.2024 5 z 5

Příjemná jednohubka, mám knihy Colleen ráda, takže se mi moc líbila

MedvidekS
19.07.2024 5 z 5

Fíha, to je deprese! Ale styl Colleen je prostě strhující, takže knihu přečtete jejím dechem. A jak píše v úvodu, je to její nejdrsnější knížka.

Lalina3
19.07.2024 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Fakt skvělá knížka, nejsem úplně skalní fanda Hoover, většina jejich knížek je na mě moc sladká, ale tohle byla bomba - asi právě tím, že to bylo prostě reálné. Doporučuji!

majka23869
18.07.2024 5 z 5

Waaw úplne iná kniha ako som u autorky zvyknutá ale táto sa mi veľmi páčila …colleen je v písaní kníh jednoznačne geniálna a nenechám si ujsť ani jednu jej knihu

MamaKnihomolka
17.07.2024 5 z 5

Ano, tato kniha se zařazuje k mým dalším oblíbencům od CoHo.

Tahle kniha je toxická, stejně jako vztah Sloan a Asy. Nepustí vás, dokud ji nedočtete!

Už na začátku autorka varuje, že je tato kniha jiná než její ostatní. Psala ji jinak, než všechny své knihy a rozhodně není pro mladší publikum nebo ty, kteří jsou náchylní k vulgárním výrazům, sexuálnímu násilí nebo drogám. Pod to se podepisuji.

Příběh mi tentokrát nerozdrtil srdce a pak zase složil jako u většiny jejích knih. Tento příběh ve mě probudil strach, vztek a soucit. Nedokázala jsem myslet na nic jiného, než na Sloan a její život v doupěti dealera bez možnosti odejít.
Nechápu jak může autorka do knihy o třista stranách nabušit tolik zvratů, emocí a akce, kterých nemáte dost a chcete prostě číst dál a prožívat toho víc.
Po celou dobu jsem si říkala: ,,To snad ne, co dalšího se tam ještě může stát ?"

Kdo by neměl rád pohledy od obou postav, ale že uvidím do hlavy i Asovi, to mě dost překvapilo, potěšilo a zároveň rozesmutnilo. Člověk ho trochu pochopí, ale přitom mu to hlava nebere, protože to je Asa, který nemá hranice.

Opravdu dlouho jsem nezažila knižní kocovinu. Tato kniha mi ji připomněla. Je to heroin... jak by řekl Asa...

sidonka
17.07.2024 5 z 5

Tak to byla jízda, po zklamání z poslední čtené knihy od autorky (Nikdy, nikdy) tohle byl zase super čas, kdy jsem brala knihu do ruky každou volnou chvilku a četla se zatajeným dechem, jak Sloan postupně nachází sama sebe po mnoha letech ponižování a hrůz z dětství

Kája_95
15.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Zatím mám všechny knihy od Colleen přečtené a opět musím zatleskat. Naprosto skvělá kniha na kterou jsem se každý večer neskutečně těšila! A taky jsem ji přečetla za týden, nešlo ji odložit. Děj se motá kolem trojice mladých lidí - Asa je drogový dealer, docela za vodou. Má vlastní dům s bazénem, pochmurnou minulost, je trochu psychopat a také chodí s dívkou, která je pro něj vším. A tou je Sloan. Chodí na vysokou školu, její matka je závislá, má bratra, který je nemocný. Chodí s Asou jenom kvůli tomu, že ji poskytl bydlení, platí poplatky za péči o jejího bratra, ale jinak se už těší až dostuduje, najde si práci a bude se moci postavit na vlastní nohy a Asu opustit. A aby se milostný trojúhelník uzavřel, tak tu máme agenta Cartera, který předstírá, že chodí na vysokou školu, spolupracuje s Asou a pracuje s jeho kolegou na shromáždění dostatečného množství důkazů, aby mohli Asu zatknout a dotáhnout před soud. V této knize rozhodně nechybí napětí. Opravdu tleskám a právem hodnotím plným počtem hvězdiček!

Kyparis
15.07.2024 5 z 5

Wau.... co na to říct? Prostě Colleen, no Ta nikdy nezklame!

Velice zajímavý a nápaditý příběh z trochu jiného světa. Opět nádherně napsané, nemůžete se odtrhnout, dokud nepřečtete poslední stránku a na tu budete koukat ještě 5 minut a nechat doznivat pocity :-)

Steiniglovka
14.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Že je knížka dobrá, poznáte podle toho, že Vám při jejím čtením buší srdce, nemůžete se odtrhnout a pociťujete vnitřní třes při čtení každé další stránky. A to se mi přesně dělo při čtení Příliš pozdě.

Colleen Hoover umí velmi náročná témata zpracovat způsobem, kterým jejich problematiku přiblíží čtenářům a nutí vás pochopit, že nic na světe není černé nebo bílé.

V knize jsou pasáže, které tak docela nedávají smysl ( "barák byl pořád plný lidí", ale vždy jsou přítomni je Ti tři čtenářům známí a že by tak mladý kluk jako je Carter mohl dělat tajnýho špiona s několikaletou zkušeností s tajnými akcemi?), ale příběhu to nijak nevadí. Naopak, přihlédneme-li ke způsobu, jakým kniha původně vznikala, je až obdivuhodné, jak uceleně celý příběh působí.

LucaEx.
13.07.2024

Po každé nové knize od CoHo sáhnu hned, jak u nás vyjde a ani u této to nebylo jinak.
Čtivý příběh o Sloan, Asovi a Carterovi, vyprávěný z pohledů všech hlavních hrdinů nás zavede do toxického vztahu, k psychopatickému chování, závislosti na toxické osobě a prostředí drogového dealera, kde vládnou špinavé peníze.
Jako vždy Colleen vykreslila zoufalství hlavní hrdinky na jedničku, jen některé situace byly až těžko uvěřitelné. Někdy se to až těžko četlo, před čímž ale autorka na začátku varuje.
Asi to nebude kniha, na kterou si v budoucnu vzpomenu, řadím ji spíš k autorčinu průměru, ale čtení rozhodně nelituji.