Slib mlčení

Slib mlčení
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217989/bmid_slib-mlceni-00P-217989.jpg 5 945 945

Za mrazivé zimní noci je nalezeno tělo mladé dívky. Vyšetřování vraždy se ujme Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill v ame­rickém Ohiu. Už v Kateině dětství se udála série vražd, kterým se tato nápadně podobá. Dokonce i Kate sama se tehdy stala obětí útoku vraha. Sice přežila, ale jeho důsledky ji donutily vystoupit z místní skupiny Amišů, mírumilovné farmářské komunity, z níž pochází. A nyní to vypadá, že se vrah vrátil. Kate je odhodlaná případ vyřešit, k tomu však potřebuje pomoc své rodiny. Podaří se jí ochránit občany města a přitom si uchovat temné tajemství, které by ji mohlo zničit?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Sworn to Silence, 2010

Shaxx
05.09.2023 4 z 5

Krimi odehrávající se v zajímavém amišském prostředí, překvapivě docela i brutální, co se popisu nechuťáren týče, což mile potěšilo. Hlavní postava vyšetřovatelky je dobře napsaná, jako každý člověk chybuje a staví se k tomu uvěřitelným způsobem, nemá přemrštěně naddimenzovaný morální kompas a nemá status génia, kterému se stačí podívat na pár stop a hned dokáže vypozorovat, co se asi na místě zločinu stalo, což bylo osvěžující. Je to psané svižně, bez hluchých míst. Jen mě trochu vyděsilo, když jsem se podívala, kolik má tahle série dílů :D

emamat
30.08.2023 4 z 5

Napínavý děj, ale já nemám ráda sadistické vraždy, takže ubírám jednu hvězdičku. Také jsem docela brzo odhadla pachatele. Ale kniha byla čtivá. Dám autorce ještě šanci.

AlexandraBane
20.08.2023 5 z 5

Chytlo mě to hned od první stránky. Četlo se to hrozně dobře, napětí až do poslední stránky. Chvílemi mi až mrazilo. Určitě si z téhle série přečtu další

apq
19.08.2023 5 z 5

Napínavá kniha z amišské prostředí. Dobře se četla a děj měl spád.

Kacatko86
18.08.2023 5 z 5

Povedený krimi thriller z částečně amišského prostředí. Do malého městečka se vrátí sériový vrah a je na policejní náčelnici Kate,baby případ vyřešila. Od prvních stránek jsem se začetla, občas mi přišlo, že se autorka opakuje, ale celkový dojem velmi dobrý.

LivN
08.08.2023 4 z 5

Za mě kniha asi nebyla uplně top. Ztracela jsem se v postavách a chyběl mi tam popis samotné Kate. Vlastně jsem nevěděla jak si ji mám představit. Začátek byl celkem slibný, ale potom už se mi to nějak vleklo. Pro mě málo napětí.

Anya700
03.08.2023 5 z 5

První díl a docela mne pohltil, jatecni vrah, vraždy mladých žen, i když od poloviny tušení kdo je asi pachatel, přesto svižná a zajímavá četba.

katerina4564
24.07.2023 4 z 5

První díl série, ve kterém jsem si ihned oblíbila náčelníci Kate. Skvěle mi sedlo i téma knihy, které se bude v každém díle točit kolem amišů a právě nejspíš kvůli úplně jinému, neokoukanému prostředí, mě kniha zaujala a rozhodně budu pokračovat dalšími díly.
Minulost Kate a důvody proč opustila amišskou komunitu, budou zřejmě zasahovat do dalších dílů a všeobecně jsem zvědavá jak se budou vztahy mezi Kate a amiši vyvíjet.

LadaLil
23.07.2023 4 z 5

Velmi dobrá detektivka a zajímavý případ. Hlavní hrdinové byli sympatičtí a případ byl rozplétán čtivým způsobem. Jedinou výtkou je, že je brzy jasné, kdo je pachatelem.

danica6371
25.06.2023 3 z 5

Ale jako jo. Není to žádný krvák, není to ani nijak extra napínavé, ale číst se to dalo :-) romantická zápletka mi tam přišla trochu zbytečná a nemístná, ale budiž půlka knížky trochu nuda, musela jsem se do čtení přemlouvat. Pak už to nabralo celkem spád. Vzhledem k počtu stran je to taková jednohubka. Zkusím další díl, co z toho vyleze :-)

Toňula
11.06.2023 5 z 5

Jestli je toto první kniha série, tak jsem hrozně zvědavá na další.. Tento opravdu hodně povedený thriller nenechá vydechnout od počátku až do konce..sympatická Kate bojující nejen za dopadení pachatele, ale i s předsudky a odstupem vlastní rodiny, je skvělá hrdinka, která se nenechá jen tak odradit. Za mě skvělé čtení!

Airelle
04.06.2023 5 z 5

Na tenhle detektivní thriller jsem narazila úplnou náhodou a pocítila jsem stejný wau jako při setkání s tvorbou M.W. Cravena!

Nenudila jsem se ani chvíli a četla se zatajeným dechem.Velmi pozitivně hodnotím neobvyklé prostředí v komunitě Amišů, romantickou linku na pozadí i temné tajemství samotné vyšetřovatelky Kate.

Těším se na další případy a rozhodně doporučuji všem koho baví detektivky s brutálními zločinci.

katerina6763
01.06.2023 4 z 5

Až po přečtení knihy jsem zjistila, že následují další díly série. Takže se do nich určitě pustím. Kniha se velmi lehce četla (i když téma bylo náročné).

ZuzanaZ83
28.05.2023 3 z 5

Docela zajímavý první díl série. Kate je poměrně sympatická policistka, která sama řeší svoje problémy spojené s dětstvím a odchodem od amišů. Příběh není úplně dechberoucí, není to ten typ knihy, kterou nejde odložit. Ale určitě si přečtu i další díly. Takový trochu lepší průměr.

PetaZ
23.05.2023 5 z 5

Docela dost me kniha prekvapila.. Krimi ctu uz minimalne, proto mi cteni dyl trvalo, ale byl to skvely pribeh, i kdyz poslednich cca 70 stran uz predvidatelnych... Tesim se na dalsi dily

Marcik7
14.05.2023 4 z 5

Linda Castillo a její případy z prostředí amišů jsou výjimečné nejen způsobem života této komunity, ale obsahují také hodně velmi drsných detailů, takže já osobně si teď dám na zjemnění chuti něco nekrvavě staroanglického. Ale brzy se k Lindě a její náčelnici Kate zase vrátím...

Elapheg
08.05.2023 5 z 5

Bylo načase zkusit, co mám doma, protože této sérii jsem se dlouho vyhýbal. No řekl jsem si, že si přečtu průměrně ostrý thriller. Jsem rád, že jsem se do knihy pustil, bylo to výborné dějově, ale také velmi brutální. Řekl bych, že Linda Castillo je brutalitou podobná Helen Fieldsové. Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill, je přivolána k brutální vraždě mladé dívky. Modus operandi je podobný jako vraždy, které se v tomto městečku udály před 16 lety. Sama Kate měla s tamním pachatelem vražd osobní zážitek, díky kterému si Kate nosí temné tajemství v sobě, které je opravdu hrozivé. Oběti přibývají, naštěstí je to proloženo mírně romantickou linkou, což se mi moc líbilo a pokud chce Kate vraha zastavit, než udeří znovu, bude se muset postavit i svému tajemství čelem a možná ho i poodhalit. Vrah totiž po sobě nezanechává forenzní stopy. Je možné, že by se pachatel opět po 16 letech vrátil? Nebo je to imitátor? A kdo vůbec je? Jak mu přijít na kobylku, když nenechává stopy? Kate a její tým to nebudou mít lehké. Bylo to výborné, ale na té ostrosti mohla myslím autorka ubrat. Hodlám v sérii ale pokračovat, doufám jen, že brutalita nebude s každým dílem větší. Tak třeba stejná. Jinak jsem to dal celkem dobře, místy to bylo děsivé a nechutné, ale jinak povedený thriller. Děkuji knižním přátelům, že mě dodali odvahu, se do Lindy Castillo pustit. Děkuji vám všem. :-) Dávám pět hvězd a doporučení a autorce děkuji za povedenou knihu.

edith79
05.05.2023 5 z 5

Já zírám. Tuto knihu jsem poslouchala jako audio a je pravda, že jsem to dlouho odkládala. Naštěstí ne do nekonečna. Protože první díl téhle série mě úplně nadchl. Od první kapitoly mě to až neskutečně bavilo. Hlavní hrdinka je vyšetřovatelka jak má být. Se všemi traumaty, s nezlomnou vůlí a vysokou inteligencí. Navíc s temným tajemstvím z minulosti. Příběh je hrozivý a velmi napínavý. Jediné mínus bylo, že pachatele jsem díky jedné větě v knize odhalila celkem brzy. I když možná to až takové mínus nebylo, protože bylo celkem zajímavé s dalším dějem pozorovat, že se nejspíš nemýlím.

hana1039
03.05.2023 5 z 5

Audiokniha:
Moje první knížka od tohoto autora a věřím že né poslední...( aspoň myslím :-) ) skvělé krimi, plné akcí, plné otázek a na závěr plné odpovědi...

Christie2020
21.04.2023 4 z 5

Výborná detektivka. Měla jsem dva adepty na vraha a jeden z nich to byl.Ale i tak velmi dobré.
Hrdinka opět nesmrtelná. Vrah naštěstí nebojoval neohroženě dál i s kulkami v těle, za což palec nahoru! :-)